Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Madeline Smith és a vikingcsábító sampon

2023. október 30. - Teakbois

Madeline Smith, a fotómodellből lett színésznő, egyike a 60-as és 70-es évek azon legendás angol díváinak, akik tehetségük legjavát a színpadon nyújtották − az Oscar-díjas Alec Guinness (Híd a Kwai folyón) az egyik legkiválóbb komikának tartotta Smitht azok közül, akikkel pályafutása során dolgozott −, a komplex jellemábrázolást igénylő, komoly hangvételű filmszerepek viszont elkerülték őket. Smith kisasszony olyan, a magyar tévécsatornák által is vetített vígjátékokban tűnt fel mellékszereplőként, mint a Folytassa, főnővér! és a Shakespeare-i gyilkosságok (az utóbbiban a horrorikon Vincent Price az őt gúnyoló kritikusokat sorra kicsináló ripacs színészt alakít), néhány klasszikus rémfilmben pedig főszerep jutott neki: az 1970-es Vámpír szeretőkben például egy szexi leszbikus vérszívó áldozatát játszotta. Madeline Smith 1971-ben, a nálunk is népszerű Minden lében két kanál forgatásán barátkozott össze Roger Moore-ral, akinek annyira elnyerte a tetszését kolléganője teljesítménye, hogy közbenjárt az érdekében az Élni és halni hagyni című 1973-as James Bond-film producerénél, aki aztán megajándékozta Smitht egy nyúlfarknyi Bond-lány szereppel: a bájos Madeline az a hölgy a film elején, akinek Bond/Moore egy mágneses karóra segítségével húzza le a cipzárját.

01_23.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Smith − részben a Bond-lányi mivoltának köszönhetően − 1975-ben a Super Soft sampon legújabb reklámfilmjében bukkant fel, amelyet ma már a mozgóképes marketing műfajának egyik legbizarrabb darabjaként emlegetnek. A nem éppen örkényi „egypercesben” Madeline-ünket egy 9. századi angol falucska csinos lakójaként láthatjuk, aki éppen izgatottan várja, hogy a szomszédjait kardélre hányó és a települést porig égető vikingek valamelyike rátörje az ajtót, majd magáévá tegye. Madeline nem akárhogy készült fel a végül befutó, nordikus metálisten kinézetű harcos fogadására: Super Soft samponnal mosta meg a haját, ami ki is váltja a kívánt hatást, ugyanis a barbár rögvest a vállára veti Madeline-t, és angolosan… azaz inkább skandinávosan távozik vele. Hogy eme elképesztő marhaság (amely egy viccesnek semmiképp sem nevezhető rettenetes szituációt próbál mókásként tálalni) hány nőt győzött meg arról, hogy Super Softot vásároljon, arról fogalmam sincs – mindenesetre a reklámfilmet egész évben sugározták a brit tévécsatornák, a márka pedig még mindig létezik…

02_34.jpgMadeline Smith Roger Moore társaságában az Élni és halni hagyni reklámfotóján…

03_23.jpg… a Fel Pompejibe! (Up Pompeii!) című 1971-es vígjáték beszédes nevű Erotica úrnőjeként…

04.jpeg… és a Retrokult-favorit Oliver Reeddel (Kastélymentő szex Poe módra + A megállíthatatlan bosszúálló + Szemüveges bombanő puskával + A zsoldos, aki lesmárolta a diktátort + Szerelmes asszonyok + A testőrök visszatérnek)

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr1218245823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.11.02. 06:25:31

A samponreklámot, ha nagyon kell, magyarázhatjuk úgy, hogy ha ezt a sampont használja, akkor még a megvadult vikinget is megszelidíti, és erőszak helyett hancúrozás következik. De az fix, hogy ez a reklám ma nem lenne műsoron egy egész napig. Ennyivel nyugodtabbak voltak azok az idők.
süti beállítások módosítása