Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Nászéjszaka a börtönben

La supertestimone (1971)

2022. augusztus 14. - Teakbois

Marino Bottecchia, az egykor elegáns cipőket reklámozó római férfi modell piti striciként és lábbeli-mániája okán (temérdek csukája van, és rendszeresen fényesítgeti őket) Mokaszin becenévvel tengeti életét egészen addig, amíg kenyérkeresőjét, a prostituált Tizianát holtan nem húzzák ki a kocsijával együtt a Tevere folyóból.

la_supertestimone_1971.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

Tovább

David Carradine és a hullarészeg „madár”

David Carradine (Kung Fu sorozat, Magányos farkas, Kill Bill 1-2.), a rocksztári életmódot folytató és olykor Tina Turnert védelmező filmsztár, 1975 decemberében ismerkedett meg Linda Anne Gilberttel, aki nem más volt, mint az amerikai Beatlesként emlegetett világhírű Byrds (Madarak) együttes énekes-gitáros alapítójának, Roger McGuinnek az elhidegült neje. David 1977-ben vezette Lindát oltár elé, az addig tartó időszak pedig a kitartó udvarlás jegyében telt Carradine úr számára. A színész 1976 márciusában impozáns Ferrarijával és lánya, az 1962-ben született Calista társaságában érkezett Linda aktuális házibulijára, ahol csak úgy hemzsegtek a poszthippi ellenkultúra zászlóvivői.

carradine_22.jpgDavid Carradine rocker üzemmódban

Tovább

A rendőr, aki nem ismer kegyelmet

China Lake (1983)

Donnelly, a Los Angeles-i motoros hekus minden évben ugyanott tölti a vakációját: a kaliforniai China Lake kietlen tájain száguldozik fel és alá munkaeszközével, és persze az egyenruháját sem felejti otthon. Donnelly azonban nem a sebesség szerelmese, hanem a gyilkolásé: mondvacsinált indokkal megállítja a magányos sofőröket, majd miután alapos cseszegetésben részesítette őket, hideg cinizmussal oltja ki az életüket. Legújabb áldozata a középkorú Helene, akit gyorshajtással és ittas vezetéssel vádol, aztán megbilincsel és saját kocsija csomagtartójába zár, a „meló” fennmaradó részét pedig a rekkenő hőségre bízza.

china_lake_1983.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Szexi örökösnők eksztázisa

The Ecstasy Girls (1979)

Jerry Martin tehetséges San Franciscó-i színész, aki arról ábrándozik, hogy előbb-utóbb szerepet kap egy valamirevaló noir krimiben (a hálószobája falán lévő poszter legalábbis erről árulkodik), és ugyanakkora sikert arat majd vele, mint Jack Nicholson a Kínai negyeddel. Azonban Fortuna asszony eddig nem mosolygott rá csábosan Jerryre, aki egyelőre csak akkor kerül közelebbi kapcsolatba a hollywoodi sztárok által taposott vörös szőnyeggel, ha valamelyik aktuális díva gáláns kísérőjeként kell felbukkannia a premiervetítéseken. Az égboltot verdeső libidójú és hiperférfias hősünk szolgálataira ugyanis a filmiparban elsősorban escort munkákat vállaló úriemberként számítanak a döntéshozók. Jerry ellenállhatatlan hódítói technikája az álomgyári elit részvételével zajló kerti partikon is megnyilvánul, és ezek egyikén felkelti a kapzsi üzletember és filmproducer, J. C. Church figyelmét, aki igencsak kecsegtető ajánlattal lepi meg a színészt.

the_ecstasy_girls_1979.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A háziasszony, a gyilkos és a kukkoló

Innocent Prey (1984)

A Dallasban lakó Cathy Willsnek szent meggyőződése, hogy imádott férje, Joe valóságos kezes bárány, aki a légynek sem tudna ártani (ennyi elég is volt mára az állatos hasonlatokból), ám a valóság kissé lehangoló: Joe ugyanis nem csupán a saját anyját tette el láb alól régebben az így felmarkolható biztosítási összeg kedvéért, de Cathy szüleit is. Amikor Joe üzleti partnerei rájönnek, hogy Mr. Wills nem több egy piti szélhámosnál, Joe lába alól kicsúszik az addig sem épp szilárd talaj, és azt teszi, amit mindig, amikor frusztrálni kezdi valami: felcsíp egy prostit egy lepukkant bárban, kivesz kettőjüknek egy motelszobát, majd az aktusuk tetőfokán a borotvájával elvágja a hölgy torkát… Csakhogy ezúttal szegény naiv Cathy is szemtanúja a gyászos eseménynek: miközben ausztrál barátnőjét, Gwent furikázta a reptérre, észrevette Joe autóját az útmenti motel parkolójában, és most visszatért kifürkészni, mit kereshet ott a férje.

innocent_prey_1984.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Magnum és a sátán szexi lányai

Daughters Of Satan (1972)

James Robertson már négy hónapja járja a manilai kacatboltokat egy menő amerikai múzeum megbízásából felvásárolható értékes műkincsek után kutatva, amikor ráakad egy 1592-es festményre, amely három boszorkány máglyahalálát ábrázolja. Bár az alkotás enyhén szólva nem felel meg kényes ízlésének, mégis ellenállhatatlan késztetést érez, hogy hazavigye, és szépen a nappalija falára akassza, ugyanis a kép közepén látható elítélt javasasszony pont úgy néz ki, mint a felesége, Chris.

22_1.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Haragos angyalok a benzingőzös pokolból

Angels From Hell (1968)

Mike Connery, a frusztrált és dühös vietnámi háborús veterán visszatér kaliforniai otthonába, egy álomszuszék kisvárosba, és első dolga, hogy benéz a motoros haverjaihoz a sarki késdobáló kocsmába. Mike ugyanis a helyi motoros banda vezére volt a besorozása előtt, és ugyanott szeretné folytatni, ahol abbahagyta: a motorosi tápláléklánc csúcsán. Őszinte megdöbbenéssel konstatálja, hogy a távollétében egy bizonyos George vette át a banda elnöki posztját, aki nemhogy nem tör borsot a rend helyi őreinek orra alá, de még ki is egyezett azok főnökével, az egyébként kirívóan toleráns, a mindenkit megillető egyenlő bánásmód hívének számító Bingham seriffel.

angels_from_hell_1968.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Reggie Nalder: A lidércnyomás arca

A hollywoodi horrorikon Reggie Nalder 1907. szeptember 4-én, Alfred Reginald Natzler néven született az Osztrák−Magyar Monarchia fővárosában, Bécsben, zsidó származású művészcsalád gyermekeként. Apja (Sigmund Natzler) színész volt, anyja (Ida Herzog) pedig hazájának ünnepelt (!) kurtizánja, aki 1919 és 1929 kisebb-nagyobb szerepekben osztrák és német filmekben is felbukkant. Nalderre azonban nem a szülei, hanem szintén színész nagybátyja volt a legnagyobb hatással, aki a Hölle (Pokol) nevű bécsi kabaré tulajdonosaként alkalmazta unokaöccsét. A ma is álló Theater an der Wien pincéjében berendezett Hölle a kicsapongásra vágyó tehetős polgárok egyik törzshelyének számított a két világháború között, és Nalder élete utolsó (1989-es) interjújában úgy jellemezte az itt zajló eseményeket, mint az ókori Róma legmeghökkentőbb orgiáinak imitációit.

vlcsnap-2021-09-04-08h22m25s930.pngReggie Nalder a Mark Of The Devil boszorkányvadászaként 

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Amikor Fekete Emanuelle apácának állt

Suor Emanuelle (1977)

Emanuelle, a legcsinosabb élvhajhász fotóriporter úgy dönt, hogy szexből és kicsapongásból is megárt a rengeteg: megtagadja korábbi szabadelvű önmagát, és a lehető legsavanyúbb apácává vedlik át. Nem sokkal később megkapja első bizalmi feladatát: az élemedett korú Nanà nővérrel Velencébe kell utaznia, hogy „összeszedjék” egy gazdag üzletember rossz útra tévedt lányát, akit az apja apácák vezette bentlakásos iskolába akar küldeni, hátha ott majd „betörik” a kedves egzecíroztató nővérek. Igen hamar kiderül, hogy a renitens Monica Cazzabriga nem éppen kispályás, ha zavar(odottság)keltésről szó: miután a suli felé robogó vonaton sikertelenül próbálja elcsábítani a profi szenteskedő módjára felháborodó Emanuellét, a tipikus viharvert kalauznak (tehát nem fiatal Alain Delonnak) kinéző kalauzzal vigasztalódik.

suor_emanuelle_1977.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Bankárhúsra vágyó falka

The Pack (1977)

Jerry Preston, az özvegy tengerbiológus úgy véli, a hűvös levegőjű Fóka-szigeten végre megtalálta a számítását. Nem csupán kellemes környezetben fürkészheti ki a garnélák magánéletének legféltettebb titkait, de takaros házat húzhat fel kisfia, valamint menyasszonya, Millie számára, aki szintén egy korábbi házasságból származó fiú édesanyja. A nyugalmát legfeljebb pár kósza horgászturista zavarhatja meg, akiket keresetkiegészítésképp idegenvezetőként kalauzol végig a szigeten. A legújabb kuncsaftjai: két nagypofájú bankár, továbbá az egyikük túlsúlyos és gyáva fia, cserfes szakácsnője (akivel a pénzember a csemetéje szüzességét szeretné elvetetni) és rezignált titkárnője − kis megerőltetéssel simán kibírhatók… Az idillnek azonban hirtelen vége szakad, ugyanis a sziget másik végében a korábbi turisták által szélnek eresztett kutyák falkába verődnek, és miután farkasok módjára elejtenek egy lovat, emberhúsra kívánnak „átnyergelni”. Először a helyi vak hobót teszik el láb alól, majd Jerryékre kezdik fenni a metszőfogukat. A tagbaszakadt farmer külsejű tengerbiológusnak azonban esze ágában sincs kutyaeledelként végezni, és tesz is róla, hogy forduljon a kocka…

the_pack_1977_1.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább
süti beállítások módosítása