Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Sophia Loren, a legszebb taxisofőr

Qualcosa di biondo / Aurora (1984)

2024. július 26. - Teakbois

Aurora, az egykori szállodai szobalány jelenleg taxisofőrként dolgozik, és egyedül neveli 11 éves kisfiát, Cirót. Ciro kétéves korában megvakult egy baleset következtében, Aurora azonban elhatározza, hogy addig nem nyugszik, amíg vissza nem adja valamiképp a fia látását. A remény akkor csillan fel legfényesebben, amikor Aurora hírét veszi, hogy Svájcban már elérhetővé vált egy olyan műtétfajta, amely Cirón is segíthet – de sajnos elképesztően drága. Aurorát azonban nem olyan fából faragták, hogy efféle nehézség kedvét szegje, és egyszerű, ám briliáns tervet eszel ki. Fogalma sincs, ki lehet Ciro apja, viszont három jelöltje is akad a posztra: három szállodai vendég, akikkel egymás után bújt ágyba még szobalányként Ciro születése előtt kilenc hónappal. Elhatározza hát, hogy miután mindnek kinyomozta a hollétét, felkeresi őket, és mindegyiküktől pénzt kér a műtétre, azt hazudva nekik, hogy Ciro az ő gyermekük.  

aurora_1984.jpegCiro (Edoardo Ponti) és a mamája, Aurora (Sophia Loren)

FIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Züllött motorosok orgiája

Sleazy Rider (1972)

Az Övcsatok nevű motoros banda legfőbb kedvtelésének hódol, azaz nyaktörő sebességgel száguld egy porfészek mellett húzódó, gyér forgalmú útszakaszon, amikor Sam, a helyi seriff és buzgómócsing helyettese, Roger leinti őket. Sam ki nem állhatja a hosszú hajú rocker motorosokat, azok hosszú hajú női ellen azonban nincs kifogása: ennek tudható be, hogy a Harley-s idegenekkel való kibabrálás jegyében az egyikük asszonyát, Annát beparancsolja a rendőrautója hátsó ülésére, és ott olyan alapos, minden testnyílásra kiterjedő motozásban részesíti drogok után kutatva, amilyet a törvény szerint csak női seriff(helyettes) végezhetne egy nőn. Sam pofátlansága nem marad észrevétlen az Övcsatok körében, akik rögtön kíméletlen bosszút kezdenek forralni megszégyenítőjük ellen.

sleazy_rider_1972.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A sátán szexi hercegnője

Satan’s Princess (1989)

Lou Cherney, a Los Angeles-i kemény zsaru rutinmelónak vélt rajtaütést hajt végre egy parkban a társával, Sal Calabresével. Lou azonban pórul jár a nehézfiúkkal vívott tűzharcban: térden lövik, és ezzel befellegzik a rendőrségi karrierjének. Innentől kezdve álló nap csak otthon gubbaszt, rendszeresen a pohár fenekére néz, második feleségére, Leahra, viszont alig. Hogy kirángassa mély depressziójából, Sal azt javasolja Lounak, hogy csapjon fel bicegő megánhekusnak, és nyomozza ki, hová tűnt egy Ed Rhodes nevű üzletember lánya, Karen, akinek a felkutatására egyszerűen nincs kapacitása a leterhelt L. A.-i rendőröknek, akik épp csak töredékét képesek megoldani az évi 40 ezer hasonló ügynek. Lou eleinte nem lelkesedik Sal ötletéért, és szívesebben sajnálná magát tovább a négy fal között, ám végül mégis hajlandó találkozni Rhodes úrral.

satan_s_princess_1990.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A rendelt legény és a kastély kéjsóvár úrnője

Les chiennes (1973)

Éricet, a profi hímringyót a közvetítő cége Viriane Labastier úrnő vidéki kastélyába küldi, ugyanis az előkelő hölgy fizetett férfitársaságra vágyik Isten háta mögötti lakhelyén. Miután Viriane jéghideg tekintetével tetőtől talpig végigmérte a „küldeményt”, közli Érickel, hogy nem találja elég jóképűnek, úgyhogy nyugodtan üljön vissza az autójába, és meg se álljon hazáig – a bérét természetesen így is megkapja, elvégre egy vérbeli úrnő mindig korrekt. Éric azonban olyan, mint a Lee van Cleef által játszott bérgyilkos a Sergio Leone-féle A Jó, a Rossz és a Csúfban: ha őt egyszer megbízzák egy munkával, még a saját megbízója sem akadályozhatja meg annak elvégzésében.

les_chiennes_1973.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A vietnámi veterán és a szőke ciklon

Slaughter (1972)

Slaughter (azaz szó szerinti fordításban: Mészárlás) kapitány, a kőkemény zöldsapkás afroamerikai katona, arra tér haza Vietnámból, hogy alvilági kapcsolatokkal rendelkező édesapját a maffia eltette láb alól. Miután Slaughter orra előtt lelövik a papája fehér szeretőjét, Jennyt is, hősünk nem bírja tovább türtőztetni magát, és akár egy tank, megindul az önbíráskodás rögös és vértócsákkal tarkított útján. Amikor rájön, hogy a bérgyilkos egy bizonyos Dominic Hoffo, akkora igyekezettel próbálja levadászni, hogy közben még egy repülőgépet is felrobbant. Mint kiderül, Slaughter a magánakciójával beleköpött az FBI levesébe, akik maguk is Hoffót, valamint főnökét, Mario Felicét akarják lebuktatni. Price úr, a Hoffóék hűvösre tételére szervezett állami projekt vezetője ajánlatot tesz a harcedzett Slaughternek: vagy segít kézre keríteni a drogüzér bűnözőket, vagy sittre vágják a törvény őreinek akadályozása miatt. Slaughter az előbbi lehetőséget választja, majd útra kel egy dél-amerikai országba, ahol Hoffóék székhelye található. Segítőtársul két ügynököt kap maga mellé: a rossz poénokat elsütögető Harry Bastolit és a szép fekete menyecskét, Kim Walkert. Slaughter nem vesztegeti az időt: alig száll le a gépe, ő máris lefekszik Hoffo nőjével, Ann Cooperrel, úgyhogy a pokol borítékolhatóan és mihamarabb elszabadul...

slaughter_1972.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

„Jim Morrisonnak tetszettek az indiánjaim”

Bob Chinn… Ez a név a mainstream filmek özönében nyakig merülteknek nem sokat mond, a retro zsánerfilmek rajongóinak körében viszont cseppet sem ismeretlen: a kínai-amerikai szülők gyermekeként Los Angelesben világra jött Chinn ugyanis nem más, mint a 70-es és 80-as évek pornóbizniszének Martin Scorsese-je, aki a hírhedt „méretkirály”, John Holmes (John Holmes: Szex, drogok és rock and roll + Szembomba a slágerlista élén) személyében felfedezte a maga Robert De Niróját (A náci domina és a taxisofőr), amikor a nagy bottal járó fiatalember felkereste őt az irodájában, és Chinn tiltakozása ellenére letolta a direktor előtt a nadrágját. Bobunk a szeme elé táruló látvány révén azonnal rájött, hogy Holmes aranytojást tojó… péniszt hordoz a lábai között, és már másnap nekiálltak az első közös forgatásnak. Holmes összesen kilenc Chinn-filmben alakította a mindig szexre kész magándetektívet, Johnny Waddot, és további, Wadd figurájától mentes műveket is készített a rendezővel.

bob_chinn.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A simlis bankrabló és a vagány szende

Special Delivery (1976)

Egy unalmasnak ígérkező tavaszi péntek délutánon négy elegáns úr trappol be egy Los Angeles-i bankba pont zárás előtt. A biztonságiak vetnének egy pillantást az úriemberek által hozott dobozokra, de a bank joviális igazgatója azonnal közbeavatkozik: rendkívül fontos ügyfelekről van szó, akiket az irodájában kíván fogadni. Amint becsukódik mögöttük az iroda ajtaja, az érkezők előszedik a dobozokba rejtett fegyvereiket, túszul ejtik vendéglátójukat, majd a bandavezér – aki valószínűleg hetekkel ezelőtt kezdte elhitetni az igazgatóval, micsoda kiváló üzletember is ő – olyan szónoklatot ad elő arról, hogy mit érdemelnek a kizsákmányoló kapitalista bankárok, hogy Marx és Engels egymás nyakába borulva zokognának tőle a meghatottságtól.

special_delivery_1976.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Vénusz lovaglópálcával

Venere in pelliccia / Le malizie di venere / Devil In The Flesh / Venus In Furs (1969)

Severin, a jóképű harmincas arisztokrata – akinek csupán hobbija az írás, nem abból kell megélnie – épp egy festői szépségű svájci tó mellett nyaral magányosan, amikor megpillantja a szintén ide érkező, szívdöglesztően szexi fotómodellt, Wanda de Dunaieffet, aki rögtön felkelti az érdeklődését. Severin roppant megnyerő és férfias külsővel rendelkezik, amely határozottságot sugároz, a látszat azonban csal. Deformált lélek ő, akit egy életre traumatizált az az élménye, amikor még gyerekkorában megleste szülei komornyikját és szobalányát szex közben, majd amikor az utóbbi lebuktatta és lekevert neki egy kiadós pofont, megszületett Severin életfilozófiája: nincs nagyobb kéj annál, mint amely fájdalommal jár.

venus_in_furs_1969.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A csupasz majom és az olajbáróné

The Naked Ape (1973)

Lee, a 70-es évek elejének átlagos amerikai fiatalembere pont olyan, mint évezredekkel ezelőtti, a majomlétet épp csak maguk mögött hagyó ősei: szexelni és életben maradni szeretne leginkább. Egy könyvesboltban szemet vet csinos egyetemista társára, a sorban előtte várakozó Cathyre. Legjobb barátja, Arnie, azzal vicceli meg Lee-t, hogy a kosarába csempészi Desmond Morris sikerkönyvét, az emberi faj kialakulását taglaló A csupasz majmot. Lee eleinte nem örül annak, hogy 95 centtel szegényebb lett a kötet miatt, viszont hamarosan rájön, hogy sok hasznos információt tudhat meg belőle saját és persze Cathy késztetéseiről, akinek nem is olyan nehéz meghódítani a szívét. Ezenfelül kissé szürreális ízelítőt kapunk abból, hogyan telik egy tipikus 70-es évekbeli hétköznap a tengerentúlon: az ifjúság rockklubban táncol, a pap az esküvői ceremónia közben ejakuáló majmokról értekezik, a vietnámi háború és a túlnépesedés témája pedig egyre több delikvenst foglalkoztat…

the_naked_ape_1973.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A pap, aki bombanővel ragadt a liftben

Quelle strane occasioni (1976)

Az olasz mozi fénykorában − az 1960-as és 1970-es években − különösen nagy népszerűségnek örvendtek a több rövid történetet elmesélő szkeccsfilmek, amelyek közös jellemzője az volt, hogy általában pikáns és humoros módon tartottak görbe tükröt a sokakat foglalkoztató társadalmi problémáknak (osztályharc, a nők helyzete, lázadó ifjúság és maradi öregek konfliktusai), valamint a legnevesebb direktorok (Dino Risi, Mauro Bolognini, Lucio Fulci stb.) rendezték őket és a lehető legnagyobb sztárok (Vittorio Gassman, Monica Vitti, Ugo Tognazzi, Virna Lisi, Nino Manfredi, Gina Lollobrigida, Alberto Sordi és társaik) szerepeltek bennük. Bár 1976-ra a túltermelés miatt kissé kezdett megfáradni a műfaj, a Quelle strane occasioni képében pont ebben az évben született a zsáner egyik legélvezetesebb produktuma.

quelle_strane_occasioni_1976.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább
süti beállítások módosítása