Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik

The Lickerish Quartet (1970)

2024. április 12. - Teakbois

Olaszország Abruzzo nevezetű régiójában járunk, 1970-ben… A lenyűgöző tájból előmagasodó kastélyt furcsa és kétes erkölcsű arisztokrata család lakja: egy kesernyésen száraz humorú entellektüel mostohaapa, egy unatkozó és kissé álszent anya, valamint magánakvaló, romantikára hajlamos fiacskájuk, aki bár némi megvetéssel szemléli szülei életvitelét, mégsem határolódik el tőlük őszinte vehemenciával. A család azzal tölti nem túl mozgalmas estéit, hogy silány minőségű fekete-fehér stag filmeket (10-12 perces néma pornók, amelyeket főleg bordélyokban vetítettek kedvcsinálónak az 1900-as évek elejétől körülbelül 1971-ig) néz, a látottakat pedig fennhangon, rosszmájú hivatásos kritizálók módjára minősíti.

the_lickerish_quartet_1970.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A Hair sztárjai a vágy villamosán

A Streetcar Named Desire (1984)

Miután a hitelezői megfosztják családi házától, Blanche DuBois, az éretten is szép irodalomtanárnő a Mississippi állambéli Laurelből New Orleans francia negyedébe utazik, ahol – a sokat sejtető szimbolizmus jegyében – egy Vágy nevezetű villamossal érkezik meg az Elíziumi Mezők nevű utcába várandós húgához, Stellához, akit férje, a kártyabolond Stanley Kowalski kitartóan terrorizál. Blanche azt hazudja befogadóinak, hogy az idegei megnyugtatása végett fizetés nélküli szabadságra ment, és egy ideig náluk szeretne pihenni, aztán azzal lopja be magát a szívükbe, hogy kíméletlenül kritizálni kezdi őket sanyarú életkörülményeik miatt.

a_streetcar_named_desire_1985.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A fehér rinocérosz asszonyai

Prehistoric Women (1967)

David Marchant brit kalandor a vadászbarátjával, Hammond ezredessel, valamint egy nyomkeresővel egy sebesült leopárdot üldöz valahol Afrikában: David nem az a fajta fickó, aki csak úgy szenvedni hagy egy állatot; ha már megsebesítette, végezni akar vele – meg talán a jószág bundája is jól jönne neki szőnyegnek a kandallója elé. A leopárd átszalad a szavannáról a dzsungelbe, ám David ott lohol a sarkában, és hamarosan lepuffantja. Amint végzett a nemes vaddal, a társaitól elszakadt világfit megannyi morcos őslakos veszi körül: azt állítják, hogy a fene nagy fegyverdurrogtatással megzavarta istenük, a fehér rinocérosz nyugalmát, úgyhogy most szépen elviszik Davidet a falujukba móresre tanítani. David a településen a sámán színe elé kerül, aki egy barlang mélyén végzi turistariasztó szertartásait: kedvenc játékszere egy hatalmas, kőből készült rinocéroszszobor. David nem bír ellenállni a kísértésnek, és megérinti a szent tárgyat, aminek következtében meghökkentő dolog történik: villámszerűség csap a barlang falába, jókora nyílást vágva rajta, amelyen keresztül David gyorsan kereket old.

prehistoric_women_1967.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Futtass be és szeress belém!

Hanging On A Star (1978)

Jeff Martin, a Jeff Martin Band vonzó külsejű énekes-gitáros főnöke arról álmodozik, hogy egyszer stadionturnéra indulhat zenekarával – természetesen azt követően, hogy több millió példányt adtak el bemutatkozó albumukból. A feltörekvő rockernek azonban egyelőre be kell érnie a Los Angeles-i kiskocsmákkal, ahol az értőnek túlcsorduló jóindulattal sem nevezhető közönség az unalommámor különféle alkoholgőzös fokozataiban leledzve viseli el Jeffék produkcióját. Egyik este csinos hölgy érkezik abba a lebujba, ahol épp Jeffék szolgáltatják a talpalávalót, és ennek köszönhetően a keményen dolgozó muzsikusokra rámosolyog a szerencse.

hanging_on_a_star_1978.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Holt örömlányok társasága

The Nesting (1981)

Lauren Cochran, a misztikus regényekre specializálódott bestseller-írónő – tősgyökeres New York-i neurotikus lévén – rengeteget költ pszichológusra, aki ugyan nem tud érdemleges tanácsokkal szolgálni, viszont kitűnően el lehet mondani neki mindent, amivel kapcsolatban aztán végül mindig maga Lauren hoz döntést. A sikeres írógép-koptató a semmirekellő lélekturkásznál határozza el, hogy agorafóbiáját leküzdendő, a nagyvárosi nyüzsgésből vidékre költözik, ahol még akár az ihlet is újra megszállhatja. Lauren plátói szerelmével, Mark Feltonnal (akinek cseppet sincs ínyére saját plátói mivolta) indul háznézőbe, és az erdős Dover Falls-ban rátalál álmai ideiglenes otthonára: az üresen álló nyolcszögletű villa ugyanis pont úgy fest, mint a legújabb regénye, a The Nesting borítóján díszelgő ódon kúria, amelyet a grafikus Lauren útmutatása alapján rajzolt meg.

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Rutger Hauer: A tengerész összes nője

Pusteblume / De Blonde Love-Machine / Rik / Dandelions (1974)

Miután majdnem fél évet húzott le egy hajón matrózként, Rik, a jóképű alfahím, arra tér haza, hogy a felesége, Elke egyszerűen eltűnt a közös lakásukból. Az aggódó férj hamarosan megtudja, hogy a szeretett asszony, akivel fényes jövőről és sok szép gyerekről álmodozott, a várakozás unalmát azzal űzte el, hogy heroinista prostituált vált belőle. Rick csalódottságában alkalmi kapcsolatokban, valamint abban keres vigasztalást, hogy az útjába akadó összes nővel cudarul bánik.

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Fekete Emanuelle Venezuelában

La mujer de la tierra caliente (1978)

A Férfi amerikai és olajmérnök, a cége pedig egyik egzotikus országban állomásoztatja a másik után. Legújabb ideiglenes lakhelye Venezuela, ahol azonban a texasi jóléthez szokott felesége, Monica, cseppet sem érzi jó magát: a klímától elfárad, az indián cselédeket lenézi, a napozása közben „betoppanó” leguánoktól pedig egyenesen idegrohamot kap, úgyhogy néhány hét elteltével antidepresszánsokkal tömi magát. A Férfi azzal javítana a párkapcsolatuk minőségén, hogy gyereket csinálna végre Monicának, aki azonban hallani sem akar arról, hogy a „vadonban” szüljön. Egy kajmánvadászattal egybekötött csónakázás végül tragikus változást hoz a Férfi életébe...

la_mujer_de_la_tierra_caliente_1978.pngFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A sátán metálja megőrjíti a lányaitokat!

Black Roses (1988)

Mill Basin álmos kisvárosában olyannyira nem történik soha semmi említésre méltó, hogy a helyi középiskola minimális tanulási hajlandóságot sem mutató diákjainak az a legfőbb szórakozása, hogy azt találgatják, van-e valami az irodalomtanáruk, Matthew Moorhouse és a stréber Julie Windham között (Julie attól stréber, hogy sosem hiányzik az órákról és mindig megírja a leckéjét). Egy verőfényes reggelen azonban minden egy csapásra megváltozik: Lamborghinik gördülnek Mill Basin főutcájára, bennük egy csapatnyi hosszú hajú metálos anyaszomorítóval, akik egy feltörekvő banda, a Black Roses tagjai, és azért érkeztek, hogy három koncerttel rázzák fel tespedéséből az álomszuszék vidékieket.

black_roses_1988.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Ne szórakozz az autószerelő szupercsajokkal!

Garage Girls (1980)

Négy szemrevaló grácia úgy dönt, hogy körömhegyezés helyett inkább körömpiszkítással foglalkozik ezentúl, és autószerelő műhelyt nyit Los Angeles külvárosában. A talpraesett csajok nem csak a garázsukban várják szeretettel a kuncsaftjaikat, hanem vontatókocsival is rendelkeznek, amellyel autómentést végeznek, sőt arra is hajlandók, hogy gyorsan lezavarható javítás esetén a helyszínen hozzák rendbe ügyfelük járgányát és – ha úgy tartja kedvük – szexuális életét.

garage_girls_1980.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Antropológus amazon a „törpék” ellen

Dance Of The Dwarfs (1983)

Egy megnevezetlen dél-amerikai ország őserdejének mélyén különleges törzs éldegél: az indiánok csak „törpéknek” hívják őket, ám nem Hófehérke bányában robotoló haverjairól van szó, hanem vérszomjas és szárnyas hüllőemberekről, a duendékről, akik több rossz szokást is kialakítottak maguknak a közelmúltban: például előszeretettel szakítják le a vadászterületükre tévedő banditák arcát, valamit szívesen reggeliznek kíváncsiskodó antropológusokat. Az utóbbiak táborába tartozik dr. Eslinger is, aki szintén „törpecsemegeként” végzi – őérte azonban páran könnyet ejtenek odahaza, például munkatársa, dr. Evelyn Howard is, aki aztán nem bírja tovább, és ellátogat az USA-ból a latin-amerikai fertőbe, hogy kiderítse, mi történt valójában a kollégájával.

dance_of_the_dwarfs_1983.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább
süti beállítások módosítása