Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Bombanőkre vadászó óriáspolip

Tentacoli / Tentacles (1977)

2023. január 27. - Teakbois

A kaliforniai Ocean Beach a szörfösök, a vitorlázók és a fürdőzők egyik kedvenc tengerparti városa, a rajongóinak tábora azonban nemkívánatos és vérszomjas látogatóval bővül: egy óriáspolippal, amely tekintélyes mérete ellenére könnyedén észrevétlen marad a víz színe alatt. A polip partközelben cirkál, és amint megfelelő áldozatra lel – legyen az egy pillanatra őrizetlenül hagyott babakocsi utasa vagy egy békésen fütyörésző halász −, kinyújtja érte tapadókorongos karját, majd a mélybe rántja pont akkor, amikor egyetlen potenciális szemtanúra sem kell számítania. Robards seriff egyre nyugtalanabb, mivel sorra kerülnek elő a megcsócsált holttestek a tengerből, ő pedig nem tud épkézláb magyarázattal szolgálni a tettes kilétét illetően a vén róka módjára szaglászó újságírónak, Ned Turnernek.

tentacles_1977.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Naiv hippilány a kannibál házában

Welcome To Arrow Beach / Tender Flesh (1974)

Robbin Stanley egyike az 1970-es évek elején csellengő, épp csak nagykorúvá érett hippiknek: szívtelen anyja és alkoholista mostohaapja miatt lelépett otthonról, és céltalanul, autóstopposként járja Kalifornia partvidékét. A 7500 lakosú kisvárosba, Arrow Beach-be érve elszegődik mellőle a szerencse: egy olyan sofőr veszi fel, akiről útközben kiderül, hogy drogot szállít, és amikor megpróbál kereket oldani a rendőrök elől, a furgonja az oldalára fordul. A drogfutárt mentő viszi el, de Robbin – csodával határos módon – ép bőrrel ússza meg a kellemetlen kalandot, ráadásul Bingham seriff és a helyettese is elhiszi neki, hogy csupán pórul járt stoppos, nem pedig a sérült jómadár barátnője. A felkavaró élményt követően Robbin a tengerparton sétálgatva összeismerkedik egy elegáns középkorú úrral, Jason Henryvel, aki meginvitálja a közeli villájába, ahol húgával, Grace-szel lakik.

welcome_to_arrow_beach_1974.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A sátán lánya és a Deep Purple sztárja

Az 1959. január 22-én született Linda Blair akkor vált popkulturális ikonná, amikor még gyerekszínészként megkapta William Friedkin (Portyán) 1973-ban bemutatott legendás horrorfilmje, Az ördögűző sátáni megszállottságtól sújtott kislányának a szerepét. Blair Golden Globe-díjat nyert félelmetesen hiteles alakításával (amelynek szerves részét képezi minden idők leghírhedtebb mozgóképes hányása), valamint Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. Blair a hirtelen jött népszerűségére alapozva sem tudott A-listás hollywoodi karriert építeni, és bár vele készült el Az ördögűző második része is, felnőttként már szinte csak B-vonalas zsánerfilmekben kapott lehetőséget a bizonyításra – ezekben viszont mindig kiválóan teljesített (ajánlott Retrokult-olvasmány Linda magyarországi kitérője kapcsán: Amikor Emmanuelle a Stasi foglyaként gonoszkodott). Az első ördögűzős filmjének premierje után Linda Blair a celebpartik, valamint a 70-es és 80-as évek legmenőbb rockzenekarainak backstage vendége lett. Némelyik rocksztárral össze is bútorozott pár hónapra vagy évre: Az ördögűző 2. – Az eretnek forgatásának idején például a Deep Purple egykori basszusgitáros-énekesével, Glenn Hughes-zal szűrte össze a levet.

01_3_1.jpgLinda Blair és Glenn Hughes 1976-ban

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Szent Johanna, a szexi gonosz mostoha

La corrupción de Chris Miller / The Corruption Of Chris Miller (1973)

Egy hegyvidéki spanyol falucskában egy unatkozó gazdag háziasszony épp kitenni készül a csavargó szűrét, akit szeretőjéül fogadott a férje távollétében. A fickó azzal próbálja meglágyítani a hölgy szívét, hogy Chaplin-maszkot és -ruházatot öltve utánozza a némafilmek sztárját, azonban a mókázási kísérlete nem arat sikert, úgyhogy inkább szíven döfi az asszonyt egy ollóval. A gyilkos ezt követően eldobja a maszkját, esőkabátot ölt, és – anélkül, hogy a nézők megpillanthatnák a valódi arcát − olajra lép. A következő jelenetben jóvágású, rockénekes külsejű brit vándorlegény száll le esőkabátban a vonatról egy cantabriai állomáson. A Barney Webster nevű fiatalember úgy dönt, nem fog panzióbéli szobára költeni, inkább Millerék istállójában húzza meg magát, amíg eláll a szakadó eső: itt talál rá reggel a csinos és nagyon amerikai Ruth Miller, aki mostohalányával, Chrisszel él egy – meglehetősen drága – fedél alatt.

the_corruption_of_chris_miller_1973.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A szőrmebolond Meat Loaf sztriptíztáncosnője

Pelts (2006)

A termetes Jack Feldman szürke ballonkabátjában, ritkuló lenyalt hajával és szúrós tekintetével pont úgy fest, mint egy régi külvárosi pornómozi arrogáns tulajdonosa, azonban a látszat csalóka: Jack nagymenő szőrmekereskedő és szabó, aki csupán akkor képes lazítani, ha ellátogat a kedvenc sztriptízbárjába, és pár perces magánműsort kér a szórakozóhely népszerű fekete szépségétől, Shannától. Miközben Jack épp megint hasztalan és túl erőszakosan próbál közelebbi kapcsolatba kerülni Shannával, fő „irhaszerzője”, az orvvadász Jeb Jameson a fiával egy iszákos boszorkány, Mater mama birtokán csillogó bundájú mosómedvékre bukkan. Az ellenszenves páros jó néhányat agyonver szegény párák közül, mert tudják, hogy Jack rengeteg pénzt fog fizetni a különlegesen szép prémkollekcióért.

pelts_2006.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Orson Welles és az olasz erotika királynője

Cseppnyi túlzás sem vegyül abba a kijelentésbe, miszerint a 70-es évek közepétől a 80-as évek közepéig a bájos és barátságos Laura Gemser (Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő + Amikor Fekete Emanuelle apácának állt + Mussolini legromlottabb bombanői) volt az Itáliában forgatott erotikus filmek királynője, akiből a műfaj „szentségtelen pápája”, Aristide Massaccesi (alias Joe D’Amato, Füstölgő Magnum és tomboló düh + Őrülten szexi éjszakák Amanda Learrel + Emmanuelle szexbosszúja) rendező-operatőr faragott manapság is gyakran emlegetett bálványt. Gemser néha olyan filmekben is tiszteletét tette, amelyekben nem kellett megválnia a ruháitól – a magyar közönség sokáig csak ilyenekből ismerhette: például a Bűnvadászok című 1977-es Spencer & Hill klasszikusban domborított Bud és Terence oldalán, valamint a Tony Curtis egyik legviccesebb anekdotájában felbukkanó legendás színész-rendező, az Oscar-díjas Aranypolgárt megteremtő Orson Welles ölében és autójában üldögélt az 1976-os Elátkozottak utazása (Voyage Of The Damned) kapcsán.

gemser_24_3.jpegLaura Gemser és Orson Welles az Elátkozottak utazása című drámában

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Gyilkos macskanő Egyiptomból

The Cat Creature (1973)

Egy viharos éjszakán egy Frank Lucas nevű becsüs érkezik a nemrégiben elhunyt dúsgazdag gyűjtő, Hiram Drake Los Angeles-i villájába, hogy megállapítsa, mennyit érnek az illető által felhalmozott régészeti leletek. Lucas a ház pincéjében szarkofágra bukkan, amely egy smaragdszemű macskát ábrázoló aranymedált visel: a bebalzsamozott tetem Básztet istennő egyik papnőjéé. A becsüs nem tudja, hogy a műkincstolvaj Joe Sung a villában rejtőzködik, és amikor Mr. Lucas figyelme elkalandozik, Sung meglép a medállal; e cselekedete azonban életveszélyes parajelenségeket idéz elő: a pincébe visszatérő Lucas torkát egy különösen agresszív cica hasítja fel, a papnő múmiája pedig kámforrá válik.

the_cat_creature_1973.jpg

Tovább

Isten megbocsát, Klaus Kinski soha

E Dio disse a Caino... / And God Said To Cain... (1970)

Gary Hamilton, az amerikai polgárháború hős hadnagya kitüntetések helyett súlyos büntetést kapott állam bácsitól: életfogytosként, rabláncra fűzve robotol immár tizedik éve egy kőbányában, és a sittes társai annyira sajnálják, hogy még egy kósza csörgőkígyót is felajánlanak neki: marassa meg magát vele, azzal rögvest véget vetne a szenvedéseinek. Csakhogy Gary nem az a fajta, aki efféle kiutat választana: őt a bosszú reménye élteti. Annak idején ugyanis bandita ismerőse, Acombar kirabolt egy aranyat szállító postakocsit, amelynek a személyzetét lemészárolta, a helyszínen pedig – félrevezető bűnjel gyanánt – otthagyta Gary elcsent monogramos kulacsát.

el_dio_disse_a_caino_1970.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

A dőzsölő elit utolsó orgiája

Último deseo / The People Who Own The Dark (1976)

Miközben egyre aggasztóbb hírek érkeznek a nagyhatalmak hidegháborús egymásnak feszüléséről, a dőzsölő világelit képviselői – vezető amerikai tudóstól a szovjet diplomatáig – egy Lily nevű nagyvilági hölgy (értsd: a felső tízezernek dolgozó kerítőnő) vidéki kúriájának pincéjében gyülekeznek egy görbe hétvége eltöltése végett. A közös mulatságon házigazdájuk „elnöklésével” Sade márki legmocskosabb fantáziáit szeretnék átültetni a valóságba, és ehhez mind maszkot öltenek. Mielőtt azonban úgy istenigazából rávetnék magukat rendelt hölgyeikre, jókora rengéseket érzékelnek.

the_people_who_own_the_dark_1976.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább

Kim Basinger és a szerető, akit senki sem talál

Killjoy (1981)

Laury Medford egy Los Angeles-i kórház igazgatójának határozott és akaratos lánya, aki ráadásul remekül néz ki, úgyhogy a fiatal férfi orvosok egymást tapossák abbéli igyekezetükben, hogy elvehessék feleségül – aki ugyanis sikerrel jár közülük, azt egy kellemes igazgatóhelyettesi állás várja. A kórház „régi motoros” dokinője, Martha Trenton kissé unalmas és tipikus „mami kedvence” fiacskáját, a patológus Pault szánja Laury leendő férjének, a szőke ciklon szíve azonban nem érte, hanem az arrogáns nőfaló sebészért, Max Hellerért dobog, akivel nemrég eljegyezték egymást. Az orvosok a munkaidő végeztével a sarki bárba járnak lazítani, ahová egyik este Laury Paullal tér be, akit a legjobb barátjának tart.

killjoy_1981.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tovább
süti beállítások módosítása