Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Amikor Emmanuelle dalra fakadt

2024. augusztus 07. - Teakbois

Miután 1974 nyarán világszerte bemutatták az évtized legjelentősebb francia erotikus sikerfilmjét, az Emmanuelle-t, a Just Jaeckin (Lady Chatterley szeretője) rendezte opusz nem csupán címszereplőjét, Sylvia Kristelt (Amikor Emmanuelle vámpírrá változott + Amikor Emmanuelle a Stasi foglyaként gonoszkodott + Rejtélyek + Nem a fülemüle volt + Periféria) varázsolta sztárrá, de a Pierre Bachelet által énekelt főcímdala is akkora népszerűségre tett szert, hogy − pestiesen szólva − igen sokáig még a csapból is az folyt szerte Európában és az USA-ban. A Bachelet-féle tinglitangli sanzont mindig is az egyébként kiváló és mozitörténelmi mérföldkőnek számító film leggyengébb láncszemének tartottam, annál is inkább, mivel az lett volna igazán stílszerű, ha a hősnő saját maga „búg” valami szexi kis dallamfüzért a nézők fülébe. És ezt bizony egyáltalán nem lett volna lehetetlen kivitelezni, ugyanis Sylvia Kristel roppant kellemes énekhanggal rendelkezett.

01_42.jpgSylvia Kristel, az eredeti és örök Emmanuelle

FIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Sylvia pont egy évvel az Emmanuelle előtt fakadt dalra első ízben egy mozifilm kedvéért: a szülőhazájában, Hollandiában készült pikáns krimikomédia, a Meztelenül a kerítésen át (Naakt over de schutting) betétdalát, a Hey, A Letter Came Today-t adta elő. A Frans Weisz által dirigált mozgóképes mű egy négytagú baráti társaság mulatságos története: Rick nyerőgépeket üzemeltet és galambokat tenyészt; Penny tanárnő, Ed karateoktató, Lilly pedig feltörekvő popénekesnő. Sylvia Lillyt alakítja, aki Ed barátnője, és van annyira ostobácska, hogy úgy vélje, egy pornófilmben való szerepléssel előmozdíthatja az énekesi karrierjét. Lilly Edet is magával viszi a forgatásra szexpartnernek, ahol azonban a párocska összerúgja a port a stábbal, majd kénytelenek meztelenül elmenekülni a helyszínről, és ekkor kerül sor a címbéli kerítésmászásra. A pornófilmesek veszélyes alvilági alakoknak bizonyulnak, és hamarosan az Eddel és Lillyvel közösködő Rick és Penny életét is megkeserítik… amíg a négyesfogat vissza nem vág nekik.

02_54.jpgA Meztelenül a kerítésen át kulcsjelenetében Sylvia Kristel (balra) mászik át a kerítésen évakosztümben az Edet játszó Jon Bluminggal, a film plakátján (jobbra) azonban máig tisztázatlan okból a Pennyt alakító Jennifer Willems teszi ugyanezt az előbb említett Bluming és a Ricket megformáló Rijk de Gooyer társaságában 

A Hey, A Letter Came Today megkapóan jópofa habkönnyű tétel, amely nem kíván többet közölni a világgal, mint azt, hogy Sylvia/Lilly nélkül még a Riviéra is unalmas hely, akármilyen erősen tűz le rá a nap és akárhány egyéb bombanő barnul a tengerpartján. A Henry Mancini és Burt Bacharach slágereit idéző szám zenéjét Ruud Bos komponálta, angol szövegét pedig Herman Pieter de Boer írta, és részben attól különleges, hogy Sylvia meggyőző amerikai akcentussal énekel benne – ennek tudatában különösen bosszantó, hogy a nyelvet szinte tökéletesen beszélő színésznő nem szinkronizálhatta önmagát az Emmanuelle angol hangsávjában. Sajnos Sylvia Kristel sosem rukkolt elő szólóalbummal, noha megfelelő produceri segítséggel a férfiszívek után könnyedén meghódíthatta volna a slágerlistákat is.

A Hey, A Letter Came Today teljes kislemezes verziója…

… és a filmbéli részlete

03_38.jpg„A Retrokult adminjának igen furcsa az ízlése, néha magam is megijedek tőle, de azért alapjában véve egy cukorfalat a pali. Remélem, nemsokára írni fog mindhárom klasszikus Emmanuelle-filmemről” – Sylvia Kristel alig burkolt óhaját mihamarabb illik teljesíteni

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Aktmodell a lakatlan szigeten (18+)

Züllött motorosok orgiája (18+)

Sophia Loren, a legszebb taxisofőr (18+)

A seriff és az áldozatszámláló gyilkos (18+)

A seriff és a kívánatos műsorvezetőnő (18+)

Fiona Richmond, a brit Emmanuelle (18+)

Amikor Emmanuelle vámpírrá változott (18+)

Amikor Emmanuelle a Stasi foglyaként gonoszkodott (18+)

Fekete Emanuelle Venezuelában (18+)

Amikor Fekete Emanuelle apácának állt (18+)

A szupermodell, aki Rolls-Royce-ban szereti csinálni (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr1218461839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2024.08.07. 08:18:12

Sylviát mindig öröm látni és olvasni róla. A hetvenes évek egyik legalulértékeltebb sztárjáról van szó, aki sok ígéretes filmben is játszhatott volna, ám ezek a lehetőségei sokszor épp az ő rossz döntései miatt elúsztak. Úgy tudom, az Emmanuelle-tévéfilmekben (nem láttam egyiket sem) már ő énekelte a híres betétdalt.
süti beállítások módosítása