Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

A náci domina és a taxisofőr

2024. július 09. - Teakbois

A 70-es évek exploitation filmjeinek egyik legtekintélyesebb kebelméretű dívája, Dyanne Thorne (Szexi pincérnők életveszélyben) 1936-ban, Dorothy Ann Seib néven született New Jerseyben, és már kamaszkorában bűvkörébe vonta a showbiznisz világa. Középiskolai tanulmányai végeztével Dyanne a New York-i Egyetemen az ünnepelt színpadi színésznő és tanár, Uta Hagen osztályában sajátította el a színészmesterség alapjait, aki olyanokból faragott sztárságra méltó profikat, mint Faye Dunaway (Anyu a sztár + Kínai negyed + A gonosz lady + Törzsvendég), Hal Holbrook (A gondolatolvasó telhetetlen felesége) és Gene Hackman (Bonnie és Clyde + A Poszeidon katasztrófa). Thorne kisasszony a mélyvízben való megmártózást New York-i színházakban történt fellépésekkel tudta le, valamint énekesnőként is kipróbálta magát. Elsősorban dalos kedvű komikaként dolgozott, és ebbéli minőségében a neves Las Vegas-i Caesars Palace Hotelben is szórakoztatta a nagyérdeműt.

01_92.pngDyanne Thorne az Ilsa, az SS nőstény farkasa címszereplőjeként

FIGYELEM! Egyes illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

Dyanne Thorne első komolyabb tévés szereplésére a William Shatner (William Shatner: Star Trek és rock + Amikor Kirk kapitány örömlányokhoz járt + Kirk kapitány belevaló pionírfelesége) nevével fémjelzett Star Trek sorozat révén került sor, amelynek egy olyan epizódjában (A Piece Of The Action, 1968) bukkant fel, amelyben az Enterprise űrhajó legénysége egy gengszterek lakta bolygón köt ki. Ezután játékfilmes munkákra is lehetősége nyílt, ám hamar szembesülnie kellett a ténnyel, hogy a producerek nem a színészi, hanem a testi adottságai miatt foglalkoztatják: Dyanne-t ugyanis hatalmas keblekkel áldotta meg a sors, márpedig az exploitation filmes színtéren az effélékre óriási volt a kereslet.

02_50.jpgDyanne Thorne (középen) és hű katonatársnői az Ilsa, az SS nőstény farkasa sajtófotóján

03_35.jpgIlsa/Dyanne addig keresi az olajsejkek kedvét, amíg pórul nem jár  

A mellbedobással győzedelmeskedő művésznő néhány pikáns thriller és egy elképesztő vígjáték (Pinokkió erotikus kalandjai) után, 1974-ben kapta meg azt a szerepet, amellyel a mozitörténelem legendái közé emelkedett: ő lett Ilsa, az őrült náci parancsnok, aki a II. világháború vége felé egy hadifogolytáborban válogatott kínzásokkal azt kívánja bebizonyítani, hogy a nők jobban tűrik a fájdalmat a férfiaknál, azaz felsőbbrendűek náluk. Ilsa mellesleg nimfomániás, túl hamar elélvező partnereit pedig kasztrálja… A Tarantino-kedvenc Don Edmonds (Amikor Sharon Stone barátnője kannibált szeretett) által rendezett, vérben tocsogó és szigorúan csak erős gyomrú 18 éven felülieknek szóló Ilsa, az SS nőstény farkasa (Ilsa, She Wolf Of The SS) az évtized egyik jelentős filmsikerének bizonyult, és összesen három folytatása készült. A második, szintén Edmonds által dirigált részben (Ilsa, az olajsejkek háremőre – Ilsa, Harem Keeper Of The Oil Sheiks) Thorne Ilsája „feltámad holtából”, hogy gaz közel-keleti emberkereskedőknek segédkezzen bombanőket rabolni; a Jess Franco (Szenvedélyek szexmágikus viharában + Csúcsdísz lett a botrányhős Jézusból + Justine) irányításával készített Ilsa, a gonosz igazgatóban (Ilsa, The Wicked Warden) Miss Thorne-t egy elmegyógyintézet korbáccsal hadonászó úrnőjeként láthatjuk viszont; a Jean LaFleur-féle Ilsa, a szibériai nőstény tigrisben (Ilsa, The Tigress Of Siberia) pedig az elpusztíthatatlan domina Sztálin akaratát hajtja végre – két ágyjelenet között – egy munkatábor parancsnokaként.

04_37.jpgDyanne Thorne Ilsája (egyes szinkronokban Gretája) Lina Romay-t (A szupermodell, aki Rolls-Royce-ban szereti csinálni) használja tűpárnaként

05_30.jpgIlsa a Gulágon is ugyanolyan kegyetlen, mint bárhol másutt 

Az Ilsa-filmek szép summával gazdagították gyártóikat, Dyanne Thorne osztályrésze viszont az utolsó alkotás premierje után a mellőzöttség lett, ugyanis aki − nő létére − ilyen szégyentelen botrányfilmekhez adja a nevét, az nem nagyon talál később munkát Hollywoodban. A színésznő egy ideig zenés one-woman showjával turnézott, majd komponista férjével, Howard Maurerrel együtt felcsapott a keresztény és buddhista tanokat ötvöző Science Of Mind vallási mozgalom lelkészének. Dyanne-ék elsősorban esküvőket szerveztek, amelyeken maguk adták össze a párokat, majd a násznép szórakoztatása végett a muzsikát is ők szolgáltatták − Dyanne énekelt, Howard pedig elektromos orgonán kísérte. Talán mondanom sem kell, hogy a legtöbb kuncsaftjuk az Ilsa-filmek fanatikus rajongói közül került ki, akik nem nevezhetők hagyományos értékrendűnek (vagy normálisnak): eme egyének általában azt kérték, hogy Dyanne Ilsa-egyenruhába öltözötten vezesse a szertartást, aminek ő rendre eleget tett, egyetlen apró változtatással: horogkeresztes helyett az amerikai zászlót ábrázoló karszalagot viselt. Dyanne Thorne, aki élete végéig fanyar humorral viszonyult kétes hírnevéhez, 83 évesen, 2020-ban hunyt el.

06_89.png„Úristen, Dyanne! Mit műveltél a karriereddel???” – szörnyülködhetett volna Robert De Niro a Taxisofőr mozijelenetében, ha történetesen az első Ilsa-filmet nézi

De mégis mi köze mindennek egy bizonyos „taxisofőrhöz”, aki nem más, mint a világ egyik legismertebb színésze, az Oscar-díjas Robert De Niro (A misszió + Casino)? Nos, csupán annyi, hogy Robert és Dyanne egyazon rövidfilmben, az 1965-ös Találkozásban (Encounter) kezdte mozgóképes pályafutását: a mára elveszettnek tekinthető műben Dyanne egy anyát alakít, aki annak idején örökbe adta a kisfiát, aki aztán felnőtté és Robert De Niróvá érve összefut vele a Times Square-en. Robertünk nem lesz gyakori vendég a Retrokult blogon, Dyanne ilsai tetteiről és kalandjairól viszont előbb-utóbb értekezni fogok.

07_36.jpgDyanne Thorne nem rejtegette a bájait

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Zoltán, Drakula kutyája (18+)

A seriff és az áldozatszámláló gyilkos (18+)

Jézus Krisztus westernsztár (18+)

Charles Napier: Akit Gregory Peck a legjobban utált (18+)

A motoros banditák, akik megvédték a hippiket (18+)

A színész, aki emberrablónak adta ki magát (18+)

Ursula Andress és az ékszertolvaj (18+)

Charlie angyala és a vagány szeszcsempész (18+)

Szexi pincérnők életveszélyben (18+)

Amikor Sharon Stone barátnője kannibált szeretett (18+)

A gondolatolvasó telhetetlen felesége (18+)

A szupermodell, aki Rolls-Royce-ban szereti csinálni (18+)

William Shatner: Star Trek és rock (18+)

Amikor Kirk kapitány örömlányokhoz járt (18+)

Kirk kapitány belevaló pionírfelesége (18+)

Szenvedélyek szexmágikus viharában (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr6718443059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása