Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Beleszerettem a barátnőm anyjába!

A Tiger’s Tale (1987)

2024. május 17. - Teakbois

Bubber Drumm a texasi Waller megye lakosa és végzős középiskolása: hamarosan kilép a nagybetűs ÉLETbe, de egyelőre nem tudja, hogyan tovább, ezért szabad óráiban vagy állatorvos apja házi tigrisével, Valentinóval futkos a holdfényben (sőt, olykor birkóznak is), vagy iskolatársát, a környék legjobb csajának kikiáltott Shirley Buttsot próbálja rávenni némi etyepetyére. Shirley azonban sajnos nem könnyű eset: esze ágában sincs szeretkezni Bubberrel, viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy anyja, Rose rajtakapja őket, mielőtt úgy istenigazából elkezdődne a „menet”.

a_tiger_s_tale_1987.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Rose Butts a helyi kórház szorgalmas és gyönyörű ápolónője, aki azonban gyakran néz a pohár fenekére, mióta semmirekellő szoknyapecér férje, Lonny lelépett otthonról egy másik hölgyet boldogítani. Ráadásul Shirley sem könnyíti meg az életét: a lánynak az apjához húz a szíve, és szent meggyőződése, hogy Lonny mellett sokkal jobban menne a sora. Úgyhogy Shirley azon munkálkodik, hogy mielőbb annyira kiborítsa a mamáját, hogy az átpasszolja őt a papájának. Ám amikor a hisztire hajlamos leányzó Bubbert használja fel az előbb említett célból, bekövetkezik az, amire sohasem számított: Bubber és Rose között szinte első pillantásra vonzalom támad, és hamarosan együtt futnak éjszakánként Valentinóval a Drumm-birtokon, Rose pedig többé rá sem néz a piásüvegekre. Miután Bubber diszkréten rátukmálja Shirleyt a legjobb haverjára, Randyre, hatalmasat kettyint Rose-zal a helyi autósmozi bokrai közt: csakhogy a rejtőzködő párocskát haragos tűzhangyák lepik el, és amikor azok csípései miatt meztelenül futásnak erednek, a Bubber és Rose viszonyáról addig mit sem sejtő Shirley megpillantja őket. A lány éktelen haragra gerjed, amiért a volt barátja pont az anyja kedvéért ejtette, és odahaza bosszúból kilyukasztja Rose pesszáriumát, aki így aztán nemsokára teherbe esik Bubbertől. Rose megrémül, és elvetetné a gyereket, Bubber viszont hevesen ellenzi a dolgot... Vajon mennyit bír ki ez a szokatlan szerelem, és képes-e megmaradni?

01_30.png„Nem akarlak elkeseríteni, Shirley, de anyád mellei még ruha alatt domborodva is szimpatikusabbak nekem a tieidnél.”

02_27.png„Értékelem a rajongásodat, Bubber, de nem árt tudnod, hogy már rég elmúltam 30, sőt 40 is.”

03_28.png„Semmi baj, Mrs. Butts, pont az ilyen korú nők a legtüzesebbek... Akarom mondani: nagyon fiatalosan tetszik kinézni.”

05_2.jpeg

06_9.jpgRose Butts (Ann-Margret) és Bubber Drumm (C. Thomas Howell), Texas legfurcsább párja 

A világhírű színésznek, Kirk Douglasnek (Spartacus) két egymás utáni feleségétől összesen négy fia született: ketten közülük – például a legismertebb testvér, Michael − szintén a színészetet választották, a másik kettő pedig producerként öregbítette a család hírnevét. Peter az utóbbi duó tagja, és olyan sikerfilmekhez teremtett elő pénzt, mint a Magyarországon is roppant népszerű időutazós sci-fi, a Végső visszaszámlálás. Peter Douglas 1986-ban megvásárolta Allen Hannay Szerelem és más természeti katasztrófák (Love And Other Natural Disasters, 1982) című regényének megfilmesítési jogát, és úgy döntött, e mű kapcsán forgatókönyvíróként és rendezőként is kipróbálja magát. A kötet alapján készített remek romantikus vígjátékot Tigrismese (A Tiger’s Tale – ami ugyanúgy hangzik kiejtve, mint az A Tiger’s Tail, vagyis a Tigrisfarok) címmel 1987-ben mutatták be az amerikai mozik. Douglas úr Bubber, a különc ifjú hódító szerepét C. Thomas Howellnek adta, aki egy esztendővel korábban Az országút fantomja című pszichothrillerben alakított emlékezeteset a sorozatgyilkos stoppost játszó Rutger Hauer (A tengerész összes nője + Hús és vér + Forró verejték + Fantom az éjszakában + Rejtélyek) ellenfeleként. Rose-t, az ellenállhatatlan érett nőt a lenyűgöző Ann-Margret (A Hair sztárjai a vágy villamosán + Vadóc díva Harley-Davidsonon + A végzet asszonya Bejrútban) formálhatta meg, a lányát, Shirleyt pedig a 2020-ban, 57 évesen elhunyt Kelly Preston (Ikrek), aki 1991-ben feleségül ment John Travoltához (Szombat esti láz).

07_10.jpgBubber hamarosan megtáncoltatja Rose-t a hétvégi countrymulatságon

08_7.jpgCharlie Drumm (Charles Durning) a legjobb barátja húgát, Claudine Sinclairt (Ann Wedgeworth) viszi táncba. Az amerikai filmtörténelem egyik legnagyobb pocakját cipelő Durning olyannyira profin ropta a ropnivalót, hogy még Fred Astaire tánciskolájában is taníthatott

09_1.jpegNem csak az ifjabb Drumm találja meg az igazit, de az idősebb is 

Bubber szintén romantikus lelkületű állatorvos papáját, Charlie-t a legendás amerikai karakterszínész és második világháborús hős, Charles Durning (A legjobb bordélyház Texasban + Lenni vagy nem lenni) alakította, új szerelmét, Claudine-t pedig Ann Wedgeworth (Unaloműzés és szexpartner-vadászat CB-vel). Rose hűtlen férje, Lonny nem más, mint a zsánerfilmes ikon Tim Thomerson (A bohóc, a problémamegoldó és a sztriptíztáncosnő + Debbie Harry, a szextelefonos kisasszony), aki egy másik zsánerfilmes ikonnal, a legújabb barátnőjét játszó Angel Tompkinsszal állít be Rose-ékhoz, hogy magához vegye Shirleyt, noha semmi kedve gondoskodni róla. Tompkinst Woody Allen fedezte fel és indította el a színészi pályán, szereppel viszont valamilyen okból kifolyólag sosem lepte meg. Érdemes megemlíteni, hogy a csinos színésznő 1974-ben maga is olyan érettebb hölgyet alakított, aki összejön egy a középiskolát épp csak maga mögött hagyó fiatalemberrel (ezúttal csupán 10 év volt a korkülönbség): A tanárnő (The Teacher) című thriller akkora sikert aratott, hogy a direktora, Howard Avedis 1984-ben a témát továbbgondolva elkészített egy még jövedelmezőbb hasonszőrű alkotást (vonatkozó Retrokult-cikk: A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott).

11_28.png„Elvisszük a lányomat ebből a fertőből, amit rittyentettél, Rose. Majd találunk neki helyet a garázsban: az én szőke új drágám ugyanis attól tart, nem szobatiszta még a fruska, és összepiszkítaná a piperekészletét.” A léha Lonny Butts (Tim Thomerson) és friss barátnője, La Vonne kisasszony (Angel Tompkins) megérkezett Shirleyért

10_2.jpegA kaszkadőri képzettségű C. Thomas Howell nem csupán együtt szaladgál a filmben Valentinóval, de maga birkózik vele félmeztelenül a tigrisketrecben, és a kezét is az állat szájába nyomja. Még ahhoz az életveszélyes jelenethez sem kért dublőrt, amelyben Valentino, mivel nem kapott eleget enni, megtámadja Bubbert, aki végül megússza egy lábsérüléssel 

A Tigrismese különlegessége abban rejlik, hogy bár az alaphelyzet − egy 19 éves fiatalember belehabarodik egy 40-es éveiben járó nőbe – könnyedén ízléstelen és vulgáris szexpoénokat pufogtató komédiát vagy perverz történetvezetésű exploitation művet eredményezhetett volna, a film végül egyikké sem vált, hanem finoman humoros romantikus vígjáték kerekedett belőle. Bubbert megrázta az édesanyja elvesztése, de nem kétségbeesetten anyapótlékot kereső, torzult lelkivilágú figurával van dolgunk: hősünk a 19 éve ellenére már felelősségteljesen gondolkodik, és Rose-t is rámenős, magabiztos férfiként ostromolja szerelmével. Bubbert taszítja Shirley gyerekes és undok viselkedése; ő bizony komoly, bölcs, tapasztalt és nagybetűs NŐt akar. Rose valóban érzi az évei múlását, ám nem azért enged Bubber közeledésének, mert alig várja, hogy egy fiatal csődör kezelésbe vegye: a csupa szív ápolónő határozott, intelligens és gyengéd férfira vágyik, aki ráadásul a sorból kilógó egyéniség is, és e követelményeknek kizárólag Bubber felel meg a kisváros lakói közül. C. Thomas Howell és Ann-Margret kitűnő kettősének köszönhetően a Tigrismese − szerény véleményem szerint – egyértelműen a 80-as évtized legmeghatóbb romantikus vígjátéka lett, rendkívül aranyos és életszerű happy enddel. A rendhagyó szerelmi történetek kedvelőinek ugyanúgy ajánlom, mint azoknak, akik pusztán szeretik a jó filmeket.

12_5.jpgShirley Butts (Kelly Preston), a folyton hisztiző anyaszomorító

13_2.jpgRose tökéletes ellentéte a lányának...

14_3.jpg... úgyhogy Bubbernek nem kell sokat gondolkodnia azon...

15_1.jpg... melyikükkel kösse össze végül az életét

Ráadás:

tompkins_24.jpgA Tigrismesében is felbukkanó Angel Tompkins a Playboy magazin amerikai kiadásának 1972. februári számában

A Tigrismese kiváló főcímdalát Tim Goodman énekli. Sajnos nem találtam belőle linkelhető verziót, úgyhogy egy szintén elsőrangú másik nótát mellékelek a művész úrtól

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Charles Napier: Akit Gregory Peck a legjobban utált (18+)

Jézus Krisztus westernsztár (18+)

Zoltán, Drakula kutyája (18+)

A feminista bombanő, aki macsó rendőrt szeretett (18+)

Feltámasztjuk a férjem libidóját! (18+)

A Hair sztárjai a vágy villamosán (18+)

Ann-Margret: Vadóc díva Harley-Davidsonon (18+)

Ann-Margret: A végzet asszonya Bejrútban (18+)

A bohóc, a problémamegoldó és a sztriptíztáncosnő (18+)

Debbie Harry, a szextelefonos kisasszony (18+)

Autó a fán, avagy bolondozás a javából (18+)

Drakula női Erdélyben tvisztelnek (18+)

Szexi pincérnők életveszélyben (18+)

Kaszkadőrök: Vakmerő férfiak bombanőkkel (18+)

Piszkos Carey, a kórházi igazságosztó (18+)

A kisváros, ahol a seriff a legnagyobb gazember (18+)

Elvis Presley legszexibb zaklatója (18+)

Meztelen hippik és mámorító dallamok (18+)

A simlis bankrabló és a vagány szende (18+)

Unaloműzés és szexpartner-vadászat CB-vel (18+)

Az „elszálló” ügyvéd és a bájos hippilány (18+)

A csupasz majom és az olajbáróné (18+)

Atombombák és bombanők (18+)

A legszexibb szobatársak (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr3218123890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.05.16. 12:30:57

Érdekes, hogy ezt a milf témát már 40-50 éve hogy tolták az AEÁ-ban.
Alighanem volt ennek egy valós család-szociólógiai háttere egy bizonyos jómód felett.

Apuci hetyeg-ketyeg, anyuci meg nem akar unatkozni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.05.21. 07:56:04

Ezt a C. Thomas Howellt régen láttam egy-két jobb filmben, aztán előlem eltűnt. Pedig nem volt rossz színész. Ez a film is jól állhatott neki. Eggyel ez előtt játszotta a Soul Man főszerepét, kellemes kis vígjáték volt, a bájos Rae Dawn Chong és a méltóságteljes James Earl Jones voltak a partnerei, arról szólt, hogy egy fiatal fehér egyetemista négernek maszkírozza magát, hogy elnyerhessen egy kisebbségnek szánt ösztöndíjat, mert nincs pénze a továbbtanulásra. A woke-isták ma szétdurrannának a méregtől, ha látnák, minden kiátkozott dolgot megtestesít. Pedig a végén megbűnhődik, és szánja-bánja magát.

Ann-Margret, hát igen, ő aztán tényleg milf volt a javából, musicalben is láttam, fiatalabb korában, nagyszerű volt, de még "a szomszéd nőjeként" is szinte túl fiatalnak látszott a szerephez. Volt valami ritka adottsága ahhoz, hogy évtizedekig szexszimbólum legyen.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.05.21. 08:13:53

@Androsz:

Elképzelhető, hogy a Soul Man felbukkan majd valamikor e blogon: nagy botrányt okozott, és Rae Dawn Chong szerint rengetegen úgy kritizálták, hogy nem is voltak hajlandóak megnézni, ezért aztán nem tudták, miről szól valójában. James Earl Jonest kedvelem, tervbe vettem pár idehaza alig ismert régi filmjének ismertetését.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.05.21. 14:15:21

@Teakbois: Szóval már akkor is botrányt okozott? Pedig hol volt még a mai téboly. Hát igen, mindig vannak, akik úgy kritizálnak, hogy nem néznek, pedig ez a film nagyon mulatságosan gúnyolta ki a sztereotípiákat a négerekről. Halványan emlékszem még egy képre, a főhős mintha udvarolt volna egy fehér lánynak, és annak valamelyik rokona nézte a (jóindulattal) négernek látszó fiatalembert, majd megjelent neki egy vízió, ahogy egy szobában egy csomó kisgyerek játszik a földön, a feleség nagy pocakkal áll, a férj pedig mályvaszín szatén ruhában, széles karimájú kalapban ül az asztalnál és görögdinnyét eszik (amivel a négereket gúnyolni szokták). Ezen csak nagyot nevetni lehet. Ugyanakkor a két másik főszereplő, a lány és a jogász professzor szintén néger, akiket nagyon pozitív figuraként látunk, még a kimért, tekintélyt sugárzó, látszólag királyian rideg professzort is, és ők mutatják be azt, hogy a sután erőlködő főszereplővel ellentétben milyen az igazi afroamerikai ember. Természetesen a probléma nem lenne probléma, ha minden amerikai néger ilyen lenne, de titokban mindenki tudja, hogy a lump gettó-négerről élő sztereotípiáknak megvan a maga alapja, akkor is, ha az általánosítás teljesen értelmetlen. És az USA jelenleg is az egyik legrasszistább ország, reménytelenül küzdenek a számtalan nem őseredetű rassz közötti feszültséggel, miközben megpróbálják az egészet letagadni. A propagandának, a rasszizmus eltagadásának az oka nyilván az, hogy megpróbálják elhitetni minden egyénnel, hogy a rasszizmus annyira buta és értelmetlen dolog, hogy már senki más nem rasszista, csak te, és ettől remélik a rasszizmus eltűnését. A dolog egyelőre nem vált be, az utóbbi években a rasszista erőszak csúcsokat ért el, a gondolati terror pedig a McCarthy-korszakot idézi. Mi nem tudunk hatni rájuk, ezt nekik kell valahogy megoldaniuk. Sajnos a dolog begyűrűzött Angliába, Franciaországba és Hollandiába, ők is benne vannak a pácban. Az viszont teljesen felesleges, hogy az amerikaiak itthoni hívei, talpnyalói itthon is ezt a gondolati terrort próbálják megvalósítani, hiszen nálunk egy néger még mindig csak valami egzotikum, akikről egyszerűen nincs a fejekben egy általánosító kép, itthon a gyenge közepes rasszizmus a cigányokat célozza meg. Érdekes, hogy évtizedekkel ezelőttről emlékszem még olyan kísérletre, hogy egy négerekről, pontosabban "niggerekről" (ők is így hívják magukat, persze erős éllel) szóló játékfilmben a szinkron a jellegzetes beszédstílusukat, akkor még kialakult ábrázolásmód híján a cigányok beszédstílusával próbálta érzékeltetni, elég nagy ellenérzésbe ütközve. A "nyílt társadalom" egyelőre pont olyan reménytelen ábrándnak látszik, mint korábban az idealizált kommunizmus, és egyelőre csak romlik a helyzet.
süti beállítások módosítása