Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Pap legyek, vagy érett nővel éljek?

Dare The Devil (1969)

2023. november 13. - Teakbois

A 21 éves David Keller a barátnőjével a tengerpartra megy némi nap- és sós vizes fürdőzés végett, ám kellemes kikapcsolódás helyett rémálomba illő élményben lesz része: feltűnik a színen néhány dune buggy-s huligán – David kétségkívül jobban örült volna Bud Spenceréknek vagy a Retrokult szexi terepjárós lányának −, akik legyűrik keményen küzdő majdnem-hősünket, a barátnőjét pedig megerőszakolják, aztán amilyen gyorsan érkeztek, ugyanolyan tempóban fel is szívódnak.

dare_the_devil_1968.jpegFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

David nem akármilyen döntést hoz az esetet követően: addig kínozza a lelkiismeret az erőszaktevőkkel szembeni tehetetlensége kapcsán, míg a Dallas csábos titkárnője módjára fegyvert ragad, Kellerről Killerre változtatja a nevét, és levadássza a tetteseket…. Ja, nem, csak vicceltem: David talán eljátszik az előbb vázolt gondolattal, de végül inkább úgy határoz, hogy papi pályára lép. Mielőtt fejest ugrana a katolikus egyház ölébe, búsuló fiatalemberünk egy kicsit még sajnálni szeretné magát, és eme lázas tevékenysége közben ismerkedik meg Molly Wheelerrel, a talpraesett és határozott ateista hölggyel, aki már elmúlt 40. Molly minden alkalmat megragad arra, hogy gúnyolja Davidet a hite és a bizonytalankodása miatt, ám ettől még szívesen látja a magát szerencsétlennek tartó flótást az ágyában. David beleegyezik, hogy egy hétre összeköltözik Mollyval, és ha nem ízlik neki a jó sok szexszel fűszerezett együttélés, tényleg felcsap tisztelendőnek. A helyzet roppant egyszerűnek tűnik… amíg be nem toppan Molly szemrevaló lánya…

01_25.jpgDavid Keller (Ray Wise) nem bír a barátnőjére támadó huligánokkal, akik nem érik be a saját, a képen is látható barátnőikkel

02_36.jpg

03_25.jpg

 David (Ray Wise) képtelen ellenállni a Molly (Sofia Halkias) jelentette kísértésnek

Robert J. Emery filmrendező az erdők szerelmese: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy számos amerikai állam erdőségeiről forgatott dokumentumfilmet a 80-as években. A direktori karrierje azonban nem ezekkel, hanem az előbb ismertetett cselekményű és csupán 72 perc hosszúságú 1969-es drámával indult, amelynek Dacolni az ördöggel (Dare The Devil) a címe. Emery a maga idejében kifejezetten merésznek számító témát (papok legyünk, vagy szabadok?) két, kamera előtt szerzett tapasztalatokkal akkor még nem rendelkező színpadi színész főszereplésével vitte filmre. David Kellert a 22 éves Ray Wise formálta meg, aki fiatal kora ellenére eddigre már 50 színdarabban bizonyította tehetségét – olyan partnerekkel osztozva a tapson, mint a szívtipró George Maharis (Díva a nappaliban, hulla a pincében) −, Molly Wheelert pedig Sofia Halkias alakította, aki többek között a Peter Sellers (Az „elszálló” ügyvéd és a bájos hippilány) nevével fémjelzett bűnügyi vígjáték, a Felügyelő életveszélyben színpadi változatában mutatta meg, mit tud. Wise-t a forgalmazók úgy reklámozták a Dacolni az ördöggel sajtóanyagaiban, mint a következő Paul Newmant (Pokoli torony + Szakadt függöny), ám a kívánt hatást nem érték el, és az egyébként kiváló színésznek egészen a Twin Peaks-láz 1990-es kitöréséig kellett várnia a világhírre – David Lynch kultikus tévésorozatában ő játszotta a kulcsfigura Laura Palmer kicsit sem normális apukáját, Lelandet. Aki kíváncsi arra, hogyan boldogult a szárnyait bontogató és már ifjúként is furcsa arcú Ray Wise élete első filmjében, az a Dacolni az ördöggelt keresse.

04_24.jpg

Ráadás:

05_19.jpg„Mondd csak, drágám…”

06_19.jpg„Megleshetlek máskor is úszkálás közben, ha jó leszek és nem vágok perverz arcot?” Ray Wise Adrienne Barbeau-t (A kebelcsoda és a klónozás csodája + David Hasselhoff Hasfelmetsző Jack ellen) méregeti nem sok jót ígérő tekintettel a Mocsárlény című 1982-es horrorklasszikusban

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A kamionos, aki végighajtott a sztriptízbáron (18+)

Marilyn Chambers: A szexbomba, aki tudja, mi a menő (18+)

A földönkívüliek éjszakai rabszolgái (18+)

Szexi olasz angyalok az Adrián (18+)

Madeline Smith és a vikingcsábító sampon (18+)

UFO-bordély a tenger mélyén (18+)

Autó a fán, avagy bolondozás a javából (18+)

Beleszerettem a barátnőm anyjába! (18+)

Díva a nappaliban, hulla a pincében (18+)

A ruha, amely minden nőből gyilkost csinál (18+)

Jack Nance útja David Lynchtől a hátsó fertályig (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr6518257031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2023.11.13. 09:14:31

Köszi az ajánlót, nem ismertem ezt a filmet.

Ray Wise fejére én főleg a Robotzsaru és a Gyilkos nap című filmekből emlékszem, az előbbi lesz majd valamikor a MovieCopson, elvégre a blog nevének ihletője volt.

A hölgyről (felülről a harmadik-negyedik kép) félig álmosan először azt hittem, hogy Ruttkai Éva. :)
süti beállítások módosítása