Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Szexi olasz angyalok az Adrián

Il sesso degli angeli (1968)

2023. november 03. - Teakbois

Nora, az elkényeztetett olasz úrilány, rádöbben, hogy semmiféle izgalmas programot nem szervezett még a nyárra, noha már tikkasztó a hőség… Épp ezért úgy határoz, hogy elcseni gazdag, ám roppant figyelmetlen papája jachtját, és két semmirekellő barátnőjével, Nancyvel és Carlával elhajózik a dalmát partokhoz, ahol aztán egy hatalmasat züllenek együtt. Amikor Nora „majdnem pasija” közli, hogy mégsem tart a három gráciával, az ifjú hölgyek úgy döntenek, hogy férfi nélkül azért mégsem kaland a kaland, és egy vadidegen hímet visznek magukkal, aki természetesen legyen jóképű is.

il_sesso_degli_angeli_1968.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A választásuk Marcóra, az orvostanhallgatóra esik, akit Nancy egy diszkóban szed össze. Bár Marcónak van barátnője, mégis beleegyezik, hogy úszik egyet másnap reggel a szexi trióval. Ártalmatlan úszkálásnál azonban némileg több történik, mivel a csajok nemes egyszerűséggel elrabolják a nem különösebben tiltakozó srácot, és irány a manapság már (ismét) horvátnak nevezett tengerpart… Az első kínos incidensre akkor kerül sor, amikor a jugoszláv parti őrség átvizsgálja a hajót, és Marcónak el kell rejtőznie, mert nincsenek nála az iratai, hiszen az elrablói szó szerint úgy halászták ki szegényt a vízből. A hivatalos közegek távoztával sötét titokra derül fény: Marcóék komoly slamasztikába kerülhettek volna, ugyanis Nora jókora mennyiségű LSD-t halmozott fel a kabinjában, amivel a kiruccanást szeretné megédesíteni, mégpedig úgy, hogy az össznépi bódulás közben magnóra veszi az elhangzottakat.

01_59.pngNancy nem tudja eldönteni, leszbikus, biszex, vagy frigid-e…

02_56.pngNora heterónak vallja magát, és egy tüzes fekete csődörnek tartogatja a szüzességét

03_56.pngCarla úgy érzi, a saját neméhez vonzódik, de nem véglegesen

04_58.png„Irány az Adria, lányok!”

05_57.png„Mivel üssük el az időt?”

06_55.png„Lövöldözhetünk unalmunkban napestig…”

07_53.png„De a legjobb az lesz, ha ezt a helyes Marcót is magunkkal visszük.”

Aznap este a léha négyes bekebelezi az LSD-készlet felét, másnap reggel azonban Marco és a lányok semmire sem emlékeznek, Nora pedig nem hajlandó lejátszani a magnószalagot, hogy kiderüljön, mi is történt. Marcót az is nyugtalanítja, hogy valaki igencsak meglőtte puskával a buli alatt, de a golyó úgy fúródott az oldalába, hogy alig vérzik a seb. Noha egyelőre nem érzi különösebben rosszul magát, mindenképp orvosi segítségre szorul, kétségbeesett vendéglátói viszont nem hajlandóak lebuktatni magukat és kórházba vinni. Az egyik kikötőben Noráék megpróbálnak morfiumot vásárolni Marcónak, a leginkább egy pornómozi alattomos jegyszedőjének látszó gyógyszerész azonban kizárólag Carla szüzességéért cserébe hajlandó adni nekik. Vajon miképp végződik az egyre inkább rémálommá váló adriai nyaralás?

08_53.png„Fedezzük fel a jugó tájakat!”

09_58.png„Add nekem a szüzességedet, Nora, ne várj négercsókra!”

10_55.png„Nos, leszbikus biztos nem vagy, Nancy…”

11_52.png„Mindkét barátnőd érdekes, Carla, de csak te izgatsz igazán.” 

A 2012-ben, 84 éves korában elhunyt Ugo Liberatore (azaz Felszabadító Hugó) rendező-forgatókönyvíró az egzotikus helyszíneken forgatott drámák specialistája volt, leghíresebb direktori műve pedig a Bali című 1970-es opusz, amelyben a korszak körülrajongott szexszimbóluma, Laura Antonelli (Vénusz lovaglópálcával + Belmondo, a hűtlen doki + Az ártatlan + A velencei nő) és minden idők leghírhedtebb náci exploitation filmje, a Salon Kitty egyik főszereplője, John Steiner tett kirándulást az érzékek birodalmába. Liberatore rendezői bemutatkozása az e cikk tárgyát képező 1968-as Az angyalok neméhez (Il sesso degli angeli) köthető, amelynek címszereplőiben semmi angyali sincs, érzékiséggel viszont nyugodtan vádolhatók. Bár a Leonida Barboni (Válás olasz módra) által pazarul fényképezett, olasz és nyugatnémet koprodukcióban készült alkotás hangulatilag olyan klasszikus művészfilmekkel állítható párhuzamba, mint Michelangelo Antonioni A kalandja és Roman Polanski Kés a vízben című alapműve, valójában egyszerű exploitation drámáról van szó, amelyet a hippi életfelfogásban tobzódó 1968-as esztendőben mutattak be az itáliai mozik, és azt a magvas üzenetet hordozta, hogy a fiataloknak nem érdemes módosítani a tudatukat, mert csak sírás-rívás, valamint teljes erkölcsi hanyatlás lesz a vége (hasonló témában lásd még a Retrokulton: Róma, a drogok és a szex városa).

12_51.png„Eleget piáltunk, csajok, valami erősebbre vágyom.”

13_52.png„Egy kis LSD nekem, egy kis LSD nektek…”

14_52.png„Vajon kivel bújtam ágyba betépetten?”

15_49.png„Nem csak a gyógyszerem gurult el, de az almáim is…”

16_51.png„Black face-szel és lőtt sebbel ébredni egy kiadós LSD-parti után… Hát nem éppen leányálom!” 

Az angyalok nemének szereplői között egyetlen közismert színészt sem találunk, ami rendezői döntés eredménye lehet; Liberatore valószínűleg így akarta realista benyomást keltővé tenni a művét. Marcót az ezzel a filmmel debütáló Bernard De Vries, Carlát az olasz szexvígjátékokkal befutott komikus, Pippo Franco felesége, Laura Troschel, Norát pedig a német Doris Kunstmann alakította, aki öt évvel később felettébb meggyőző volt Eva Braunként a Hitler utolsó 10 napja című háborús drámában a Führert játszó Oscar-díjas Alec Guinness (Híd a Kwai folyón) oldalán. A Nancyt megformáló brit Rosemary Dexter leginkább arról ismert manapság, hogy a vatikáni tiltólistán is rendre felbukkanó spanyol botrányfilmes rendező, Jess Franco (Szenvedélyek szexmágikus viharában) neki szánta a Justine című De Sade-adaptációja címszerepét, mondván, Dexter hitelesen tudná megjeleníteni a szép mazochistát, aki megtanulja élvezni a kínt, ám a finanszírozók másként vélekedtek, és a sok vetkőzést igénylő szerepet végül a színésznőnek nem különösebben tehetséges későbbi popdíva, Romina Power kapta. Aki kíváncsi rá, miként akarták lebeszélni mozgóképes módszerrel 1968 olasz fiataljait (elsősorban a felső középosztályhoz tartozókat) a drogozásról, az Az angyalok nemével „üsse ki” magát.

17_46.png„A barátunk golyófogót játszott, de nem akarjuk kórházba vinni. Tudna segíteni rajtunk, gyógyszerész úr?”

18_40.png„Tudnék, ha van egy fölös szüzességük cserébe.”

19_35.png„Jól megszívattuk magunkat, lányok… Most aztán mitévők legyünk?”

Ráadás:

Rosemary Dexter és Laura Troschel kitárulkozik.

20_2.jpg

21_3.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Drakula női Erdélyben tvisztelnek (18+)

UFO-bordély a tenger mélyén (18+)

Madeline Smith és a vikingcsábító sampon (18+)

Róma, a drogok és a szex városa (18+)

Gátlásoldás bombanőkkel Tunéziában (18+)

Az élőhalottak erotikus éjszakái (18+)

Vénusz lovaglópálcával (18+)

A meztelen grófné megpróbáltatásai (18+)

A legszexibb terepjárós lány (18+)

Ursula Andress: Bombanő a kannibál isten hegyén (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

Gyönyörű fotómodellek veszélyes vizeken (18+)

Franco Nero, a rettenthetetlen cápavadász (18+)

Repülj és szexelj! (18+)

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr1018248131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2023.11.02. 13:49:59

Liberatore kolléga nálam is felbukkan majd a Lázadás a Bountyn erotikus variációjának szánt későbbi alkotásával.

Ezt a most ajánlott filmjét még nem láttam, bár elég régóta megvan, de ha érdekesnek találom, megírom róla a magam verzióját.

Köszönöm az ajánlót!

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.11.02. 14:02:49

@Field64:

Szívesen! Nálam az a két filmje várható még a direktornak, amelyben John Steiner a főszereplő (Bali és May Morning).

gigabursch 2023.11.02. 18:02:13

Ha jól rémlik a vízesés az Mostartól nem messze van és ma is lehet még ott fürödni.
süti beállítások módosítása