Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Dögevő katonák a bordélyban

The Scavengers (1969)

2023. augusztus 31. - Teakbois

1865-ben járunk... Steve Harris kapitány – akinek 120 évvel később az Iron Maiden lett volna a kedvenc zenekara − egy konföderációs egység parancsnokaként poroszkál szakadt egyenruhájú és szutykos katonáival Indiana államban. Harris legényei olyannyira kifogytak az élelemből, hogy már kénytelenek az alóluk kidöglő lovakat enni, ráadásul parancsnokuk elhallgat előlük egy apró, ám elég fontos tényt: a polgárháború már több hónapja véget ért. A tisztnek nyomós oka van emberei megtévesztésére: útonállót akar faragni belőlük, ugyanis hírét vette, hogy egy Knoxville-be tartó 300 ezer dolláros unionista pénzszállítmány pont azon a kisvároson, Taswellen halad majd át, ahová Harrisék nemsokára beesnek megpihenni.

the_scavengers.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Amint megérkeznek Taswellbe, Harris és katonái a film játékidejének legalább egytizedét elhentergik a helyi bordély kéjhölgyeivel. Ezt követően a kapitány lepuffantja a kupi tulajdonosát, mielőtt az elfecsegné a katonáknak, hogy Észak és Dél már nem áll hadban egymással, a kimerült lányokat pedig bezáratja egy emeleti szobába. Másnap befut a pénzesládát rejtő unionista postakocsi, Harrisék pedig három ember kivételével mindenkit lemészárolnak, aki vele együtt érkezik: egyedül Nelson hadnagyot és menyasszonyát, Faith-t, valamint az utóbbi fekete komornáját, Nancyt hagyják életben. Harriséket azonban kellemetlen meglepetés éri: a láda nem 300 ezer, hanem csupán 2500 dollárt rejt. Nelson hiába mondja, hogy azért ilyen alacsony az összeg, mert korábban mindig a harcoló unionisták zsoldját szállították, mostanra viszont már nem kell több százezer dollárt fuvarozniuk, ugyanis vége a háborúnak: Harris hazugnak nevezi a hadnagyot, a parancsnokukat bálványozó emberei pedig természetesen neki hisznek, nem az ellenségnek. Miután Nelson kínzás hatására sem hajlandó elárulni, hová rejtette a többi pénzt – mivel az nem létezik −, Harris, hogy vallomásra bírja, először Nancyt erőszakoltatja meg az embereivel, majd magáévá teszi Faith-t. Nancynek az éj leple alatt sikerül ledöfnie az őrzésével megbízott katonát és kereket oldania. Nagy szerencséjére pont egy csupa felszabadított rabszolga által lakott porfészekbe vezet az útja, ahol ráveszi a szintén útonállással foglalkozó feketéket, hogy szabadítsák ki szeretett munkaadóját és annak vőlegényét...

01_18.jpgHullanak a konföderációsok

02_29.jpgHarris emberei mosdatlanul esnek Taswell kéjhölgyeinek

03_17.jpg

04_17.jpg

05_13.jpg

Az Arizonában született Lee Frost (1935 – 2007) a totális autodidakták táborának oszlopos tagja volt: a legkülönfélébb exploitation filmek forgatásán és utómunkálatai során tanult meg rendezni, operatőrködni és vágni. Frost gyorsan dolgozott, és igen termékenynek bizonyult, ráadásul nem válogatott a felkérések között: pszichopata biztonsági őrről szóló furcsa pornót épp úgy dirigált, mint fejátültetés által okozott kalamajkáról mesélő szatírát az Oscar-díjas Ray Milland (A békabirodalom visszavág + A Playboy-modell és a szemtanú + A kebelcsoda és a klónozás csodája) főszereplésével vagy száguldó vietnámi veteránokat tartalmazó motoros akciófilmet William Smith (Aki simán legyőzte Schwarzeneggert + Szexi pincérnők életveszélyben) részvételével. Frost úr 1969-ben a western műfajával is megpróbálkozott a maga „szennycézár” módján: ennek végterméke a Dögevők (The Scavengers), amelyről nyugodtan kijelenthető, hogy ha híres színészekkel, sokkal nagyobb költségvetéssel és sokkal kevesebb meztelenséggel valamelyik olasz spagettiwestern-specialista – mondjuk Sergio Leone vagy Sergio Corbucci – szabadítja a világra, akkor nem egy mára szinte elfeledett furcsa és perverz filmecske lenne, hanem a műfaj egyik nagy klasszikusa.

06_16.jpgSteve Harris kapitány (John Bliss) kezelésbe veszi Nelson hadnagyot (Warren James)...

07_17.jpg... akit aztán a menyasszonya, Faith (Maria Lease) próbál talpra állítani

08_13.jpgAz elállatiasodott katonák csúnyán elbánnak Nancyvel (Roda Spain)...

09_9.jpg... aki aztán magához édesgeti, majd egy hajtűvel a másvilágra küldi az őrét

A Dögevőkben egyrészt annyira csúnyák és koszosak a konföderációs katonák, hogy hozzájuk képest Leone Csúfja egy drága parfümtől illatozó piperkőc, másrészt kizárólag az áldozati szerepkörbe kerülteket – Nelsont, Faith-t és Nancyt – ábrázolja rokonszenvesnek; Harris emberei és az ellenük felsorakozó fekete felszabadítottak egyaránt kíméletlen ösztönlények. A film két jelenete különösen emlékezetes. Az egyikben a Faith-t szexre kényszerítő Harris az aktus után elmeséli bántalmazottjának, hogy azért gyűlöli megveszekedetten a feketéket, mert a háború kitörése előtt friss rabszolga-szállítmányt vásárolt Afrikából, az „áru” azonban kannibál törzsből származott, és amikor épp nem figyelt oda, a szerzeményei felfalták a családját. A másikban Nancy azt mondja a felszabadított rabszolgáknak – akik a szabadságuk elnyerése óta fehér utazókat fosztanak ki és ölnek meg −, hogy ha már a munkadóit nincs kedvük kiszabadítani, legalább az ő megerőszakolása miatt álljanak bosszút. A Nancy mellett ülő, a hátán rettenetes hegeket viselő egykori rabszolganő ekkor kijelenti, hogy a jól tartott komornának fogalma sincs arról, mi fán terem az igazi rabszolgasors: Nancy beszélgetőpartnere szinte örült, amikor „csak” megerőszakolták, nem pedig félholtra korbácsolták. A rabszolgák végül pusztán passzióból indulnak el Harrisék ellen: egyszerűen szeretnének még több fehért kicsinálni. A Dögevők a western zsáner talán legmocskosabb vadhajtása, a műfaj mindenevőinek azonban nem hiányozhat a gyűjteményéből. Egyik nagy rajongója Quentin Tarantino, aki néhányszor műsorra tűzte a birtokában lévő Los Angeles-i moziban, a New Beverlyben.

10_10.jpgHarris kapitány először magának akarja Faith-t...

11_4.jpg... de aztán kiszolgáltatja az embereinek

12_7.jpgDögevők a dögevő ellen: a film egyik kulcsjelenetében a lelőtt lova alá szorult Harris kapitánynak korgó gyomrú keselyűkkel kell megküzdenie

Ráadás:

uschi.jpgUschi Digard (Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban + Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet) otthon időzik... A 60-as és 70-es évek legendás aktmodell színésznője örömlányként csodálható meg a Dögevőkben

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

Amikor James Bond törpéjét letartóztatták (18+)

Isten megbocsát, Klaus Kinski soha (18+)

Szürke Sas, a nők bálványa (18+)

Prériölyv, a nőrabló indián (18+)

„Sergio Leone nem hagyta békén a pincérnőket!” (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr8518204177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.08.31. 20:49:14

Ez gyakorlatilag egy masszív pornó?

Mert a vágóképek alapján úgy tűnik...

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.08.31. 20:51:20

@gigabursch:

Nem, nincs benne éles akció. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.03. 07:10:52

@Teakbois: Régen volt az a szó, hogy szexfilm. Ami nem pornó, csak olyasféle. Imitatíve. Valamilyen történettel álcázva. A történet vagy a szexről szól, vagy Jancsó-film. Akkor tehát ez egy Jancsó-film. :-)

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.09.03. 07:28:07

@Androsz:

Nekem Jancsó meztelenséget is tartalmazó munkáiról mindig az jutott eszembe, hogy az akár álmosítónak is mondható művészfilmes jeleneteket pucér nők látványával igyekezett ellensúlyozni, mert tudta, hogy a közönség nagy része miattuk vásárol majd mozijegyet, nem a hosszan elnyújtott, gyakran vágás nélküli önmegvalósításért. A Dögevők és társai egészen más jellegűek: a 20-30 percnyi szex mellé a néző kapott 60-70 percnyi mozgalmas és a figyelmet végig lekötő történetet is, legyen az western, horror, thriller, vagy bármilyen egyéb műfaj szülötte.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.04. 19:15:34

@Teakbois: A kritikusok és a filmszakma elég megbocsátóan viselkedett Jancsó iránt, a pucér nőket akkor még művészi adalékként magyarázták. Oké, a klasszikus festmények pucér női, esetleg valami pikáns bibliai sztori szereplőjeként eladva, valójában szintén túl vannak magyarázva, igazából azok is csak szexképek, gazdag embereknek, szóval akkor Jancsó is lehet művészi. Én műveletlen ember vagyok, Jancsó nekem unalmas.

Végül is akkor A lator is az általad megrajzolt csoportba tartozik, remek erotikus betétek egy vidám történetben, a klérus számára egy jézusos végkicsengéssel. Pasolini híres filmjei már túlteljesítették a tervet, ott a történet 20-30 perc és a szex 60-70 perc. :-))
süti beállítások módosítása