Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Elvis és a szépségkirálynő

Elvis And The Beauty Queen (1981)

2023. augusztus 05. - Teakbois

Szépségverseny zajlik 1972-ben; a Miss USA címért „csapnak össze” az egyes amerikai államok szépségkirálynői. Linda (azaz Miss Tennessee) Jeannie-vel (azaz Miss Rhode Island-del) kerül közös hotelszobába, és a lányok rögtön megállapítják magukról, hogy van bennük valami közös: mindketten szívesen lennének Mrs. Tom Jones vagy Mrs. Elvis Presley. Ekkor még nem sejtik, hogy Lindát hamarosan valóban csak egy hajszál fogja elválasztani attól, hogy hozzámenjen a rock and roll (fehér) királyához, Elvishez.

elvis_and_the_beauty_queen_1981.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Lindát a szépségversenyt követően egy barátja bemutatja Elvisnek, akit rögtön lenyűgöz a tény, miszerint Linda nem csupán gyönyörű, de ugyanúgy Memphisben nőtt fel, mint ő maga. Ennek örömére Linda nagy kedvesen kijelenti, hogy Elvisnek mindig is „otthonról” kellett volna feleséget keresnie magának, és a Priscillával kötött házassága is azért futott zátonyra, mert déli gyereknek nem való jenki asszony. A szavakat tettek követik, és Elvis nemsokára magával cipeli Lindát a legújabb fellépéseire. Noha már elmúlt 22, Linda meglehetősen naiv baptista teremtés, ráadásul sosem feküdt le még senkivel, és azt szeretné, ha a szüzességét a leendő férje venné el a nászéjszakájukon. Linda Las Vegasban alapos ízelítőt kap abból, mit jelent Elvis barátnőjének lenni: például tolerálni kell azt a hatalmas bugyimennyiséget, amelyet a felajzott hölgyek dobálnak fel kedvencüknek a színpadra, és persze nem múlhat el nap anélkül, hogy valaki ne akarná lecsapni Linda kezéről Elvist. Linda eleinte ragaszkodik ahhoz, hogy külön szobában aludjanak, de Elvis minden sármját beveti, és végül győzedelmeskedik; Linda nászéjszakára tartogatott szüzessége pedig a múlt ködébe vész.

01_2.jpegA rock and roll királyát Don Johnson...

02_3.jpeg... Linda Thompson szépségkirálynőt pedig Stephanie Zimbalist alakította 

Akárcsak Elvis korábbi párjai, Linda is igen hamar felfigyel a „hordozható orvosságos szekrényre”, amely azokat a csodaszereket rejti, amelyek a Királyt segítik az alvásban és a koncertezésben. Egy alkalommal Linda a saját kárán tanulja meg, mennyire erős pirulákat szed Elvis: kér tőle egy fejfájáscsillapítót, mire olyan tablettát kap, amely rögtön mély álomba ringatja. Elvis egyre rosszabb bőrben van, úgyhogy Linda unszolására kórházba vonul egy időre, de esze ágában sincs változtatni önpusztító életvitelén. Linda egyik nap ajándék játékmackóval a kezében rohan lábadozó kedveséhez, és épp akkor nyit be hozzá, amikor az egy csini ápolónővel smárol. Elvis Sas-kabaréba illő magyarázattal áll elő: „Csak a lázamat méri a nővérke!” Linda frappánsan riposztozik: „Látom, igencsak felszökött...” Egyre nyilvánvalóbb hősnőnk számára, hogy a folyton félrelépő és drogozó Elvishez nem érdemes feleségül menni, amikor pedig a Király mérgében hozzávágja az egyik töltött fegyverét, amely aztán elsül és majdnem golyót röpít Lindába, Tennessee szépségkirálynője úgy dönt, inkább Elvis egyik stúdiózenészével, David Briggsszel tervez a továbbiakban közös jövőt. Linda szeretné mihamarabb elhagyni Elvist, de egyrészt sajnálja, másrészt arra is gondolnia kell, hogy nem csak ő került vele függőségi viszonyba: a bátyja Elvis testőre, Jeannie (aki immár a legjobb barátnője) pedig a rocksztár titkárnője lett. Vajon kirúgja őket a főnök, ha már nem él Lindával?

04_16.jpgLinda Thompson és Elvis Presley 1972-ben 

Gus Trikonis (Szexi pincérnők életveszélyben + Antropológus amazon a „törpék” ellen + A kebelcsoda és a klónozás csodája) 1981-ben − négy évvel Elvis Presley (Elvis Presley legszexibb zaklatója) halála után −, Linda Thompson visszaemlékezései alapján rendezte az Elvis és a szépségkirálynő (Elvis And The Beauty Queen) című zenés tévédrámát. Linda 1972 és 1976 között volt Elvis élettársa, az énekessel való szakítása után pedig először tévésorozatokban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, aztán keresett dalszövegíró lett: olyanok slágerei fűződnek a nevéhez, mint Richard Marx, Celine Dion és a Backstreet Boys. 1981-ben Linda hozzáment Bruce Jenner olimpiai aranyérmes tízpróbázóhoz, aki a korszak egyik legférfiasabb szexszimbólumának számított az amerikai nők szemében. Linda két fiút szült Bruce-nak, majd 1986-ban elváltak – Bruce Jennert ma már Caitlyn Jennernek hívják, ugyanis 2015 óta nőként definiálja magát és a hormonkezelések hatására nagyjából annak is néz ki. Gus Trikonis filmjében Linda Thompsont Stephanie Zimbalist formálta meg, akit a magyar nézők a Pierce Brosnan befutását eredményező krimivígjáték-sorozat, a Remington Steele női főszereplőjeként ismerhetnek.

03_15.jpgDon Johnsonon meglátszottak a szerep kedvéért felszedett kilók 

Elvis szerepét az 1981-ben még csak mérsékelten híres Don Johnson kapta, aki néhány évvel később a Miami Vice playboy külsejű zsarujaként vált szupersztárrá. Johnson csaknem 20 kilót hízott, hogy a 70-es években már súlyproblémákkal küzdő Királyt hitelesen játszhassa el, a színészi teljesítménye azonban felemásnak mondható. Bár akadnak erős pillanatai, Johnson valójában végig önmagát alakítja Elvis-öltözékben és -frizurával, amitől kissé parodisztikus színezetet kap a mű. Don Johnson a 60-as évek végén egy rockzenekar frontembereként kezdte a pályafutását, és még a 80-as években is szép énekhanggal rendelkezett, a filmbéli Elvis-dalokat mégsem ő énekelte fel, hanem Ronnie McDowell, aki 1977-ben nagy sikert aratott Elvis emlékére írt dalával, a The Kings Is Gone-nal, amelyet meggyőző Elvis-imitátor üzemmódban adott elő. McDowell egyébként 1979-ben volt első ízben egy színész Elvis-hangja: a John Carpenter által rendezett, Elvis című tévéfilmben Kurt Russell (Kurt Russell az istenek nyomában) helyett fakadt dalra. Az Elvis és a szépségkirálynő nem éppen mestermunka, azonban a Király rajongói és a méltatlanul elfeledett filmtörténeti érdekességek kedvelői egyaránt örömüket lelhetik a megtekintésében.

Ronnie McDowell Elvis emlékére írt dala 

Ráadás:

05_44.png„Vajon Elvis mit szólna, ha itt látna?” Don Johnson a Forró nyomon című, Dennis Hopper által dirigált fülledt hangulatú 1990-es thrillerben

griffith_johnson_24.jpgDon Johnson a volt felesége, Melanie Griffith társaságában

10_3.jpegDon Johnson a Miami Vice-ban a figurája házi kedvencével, egy Elvis nevű aligátorral

Don Johnson 1989-es slágere

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A száguldó magánkopó és az autótolvaj (18+)

Barbara Bouchet, a legszexibb apátnő (18+)

Elvis Presley legszexibb zaklatója (18+)

A kebelcsoda és a klónozás csodája (18+)

Szexi pincérnők életveszélyben (18+)

Antropológus amazon a „törpék” ellen (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr6618186353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása