Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

David Hasselhoff Hasfelmetsző Jack ellen

Terror At London Bridge / Bridge Across Time (1985)

2023. június 29. - Teakbois

1888-ban London rettegett sorozatgyilkosát, a sebészi pontossággal vérengző Hasfelmetsző Jacket pont a London Bridge-en érte utol a halál: a menekülő gonosztevőt bekerítették a rendőrök, majd agyonlőtték. Jack holtteste a Temze vizébe zuhant, és közben magával rántotta a híd egyik meglazult építőkövét. A London Bridge az 1960-as évek végére már nem volt elég stabil a megnövekedett forgalom számára, úgyhogy egy rendhagyó ötlettől vezérelve a városi tanács szétszedette, és eladta egy különc amerikai milliomosnak, aki aztán az Arizona állambéli Lake Havasu Citybe szállíttatta az elemeire bontott hidat, majd „felhúzatta” a Colorado-folyó fölé, és turistalátványossággá tette.

bridge_across_time_19859.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

1985-ben kihalásszák a Temzéből a Jack által kiszakított építőelemet, és Lake Havasuba viszik, ahol ünnepélyes keretek közt foglalhatja el az őt megillető helyet a London Bridge közepén. Csakhogy eme cselekedet paranormális jelenségeket idéz elő, és Hasfelmetsző Jack visszatér a túlvilágról, hogy immár ne csupán vérszomjas indián boszorkánymesterek keltsenek félelmet az arizonaiak szívében, de egy ódivatú ruhákban mutatkozó és választékos modorú idegen is. Úgy néz ki, többé egyetlen szemrevaló nő sem lesz biztonságban Lake Havasu városában, de szerencsére új rendőrtiszt lépett szolgálatba itt a Chicagóból érkezett Don Gregory személyében. Donnak ugyan kissé sötét a múltja, viszont talpraesettebb a vidéki kollégáinál, és idővel felismeri, hogy természetfeletti tettessel, nem pedig egy modern Jack-imitátorral van dolga. Miután kikérdezte az első arizonai Hasfelmetsző-gyilkosság áldozatának hulláját felfedezőt Angie-t, aki a helyi horgásztúrákat szervezi, Don randevúzni kezd az ifjú hölggyel, aki aztán abban is segítségére lesz, hogy „visszatuszkolhassa” a kellemetlen londoni látogatót a másvilágra.

vlcsnap-2022-06-05-08h37m38s331.png„Nahát! Mi az a vörös ott a víz felszínén?”

vlcsnap-2022-06-05-08h37m45s086.png„Úristen, egy hulla! Annyi a bizniszemnek… Ki a fene akar majd hullákkal teledobált folyóból halat fogni???”

vlcsnap-2022-06-05-08h36m27s316.png„Ne aggódjon, hölgyem! Kézre kerítem a gyilkost, aki miatt nem tolonganak magánál a pecások.” 

vlcsnap-2022-06-05-08h40m57s738.png„Nem láttam a sötétben, hogy nincs a kölyöknél fegyver, úgyhogy szitává lőttem szegényt… Máig nem sikerült túltennem magam ezen a tragikus eseten…”

vlcsnap-2022-06-05-08h42m19s260.png„… bár az is igaz, hogy egy romantikus vacsora közben hajlamos vagyok megfeledkezni róla.”

Némi igazságot tartalmazó horrortörténetet kapunk ezúttal, ugyanis 1968-ban Robert P. McCulloch olajmágnás, Lake Havasu City alapítója valóban megvásárolta az 1831-ben épült, ám ekkor már lebontásra ítélt London Bridge-t (ennek helyén áll manapság is a brit fővárosban a modern London Bridge) 2 millió 460 ezer dollárért, majd átvitette az óceánon és az arizonai sivatagon a szívügyének számító városkába. Az USA-ban újrateremtett híd 1971-ben készült el (egy csatornával együtt), és a Colorado-folyó egyik szigetét köti össze Lake Havasu Cityvel. 1985-ben Lake Havasu fejesei elérkezettnek látták az időt, hogy valamivel felpezsdítsék az addigra kissé lanyhuló turistaforgalmat, úgyhogy az NBC tévécsatornával szövetkezve a nézőkre – és saját lakóhelyükre – szabadították Hasfelmetsző Jacket a Terror At London Bridge révén, amelyet a magyar televízióban Rettegés a London hídnál címmel vetítettek. A forgatókönyvet a Logan futása (Logan’s Run) című népszerű sci-fi regény társszerzőjével, William F. Nolannel íratták meg, a rendezői székbe pedig a megbízható iparos E. W. Swackhamert ültették. Főszereplőnek a pont ekkoriban befejeződő Knight Rider széria szószátyár csodautóval rendelkező hősét, David Hasselhoffot szemelték ki, aki mellé a Hunter című zsarusorozatból ismer Stepfanie Kramert rendelték Angie-ül, „mellékszépségnek” pedig a horrorkirály direktor John Carpenter exnejét, Adrienne Barbeau-t (A kebelcsoda és a klónozás csodája) kérték fel, aki Angie pórul járó könyvtáros barátnőjét alakította. 

vlcsnap-2022-06-05-08h39m09s161.pngŐ lenne az a bizonyos Jack?

vlcsnap-2022-06-05-08h40m10s675.pngVagy inkább ez az úr?

vlcsnap-2022-06-05-08h46m07s409.png„Annyira szexi a brit akcentusa… Ha elolvasta a könyvet, szívesen megismerkedem magával közelebbről is.”

vlcsnap-2022-06-05-08h44m05s483.png„A fene egy meg, már megint rossz pasit választottam!”

A rejtélyek kedvelőinek összezavarása végett két, 19. századi öltözéket viselő és kimért brit angolsággal beszélő holtsápadt úr is fel-alá járkál Lake Havasuban, akik közül az egyik biztosan rosszban sántikál, ám a Terror At London Bridge nem az efféle „húzások” miatt emlékezetes, hanem Hoff mester egészen elképesztő színészi teljesítménye okán. A Knight Rider és a Baywatch legendás alakja ugyanis 1985-ben még nem ölelte keblére és nem figurázta ki a közönséggel összekacsintva a maga über-ciki mivoltát, hanem azt hitte, fajsúlyosabb szereppel is érdemes próbálkoznia. Davidünk drámai mélységekbe irányuló, ám teljeséggel elbaltázott alászállásai adják eme egyébként kifejezetten bájos regionális horrorfilm savát és borsát, úgyhogy aki képes harsány röhögés nélkül végignézni például azt a jelenetet, amelyben Hoff a könnyeivel küzdve mesél Angie-nek arról, hogy mióta Chicagóban figyelmetlenségből lepuffantott egy fegyvertelen kamasz bűnözőt, képtelen használni a szolgálati pisztolyát, az gyorsan írasson fel magának a háziorvosával egy kis humorérzék-növelőt. (Az isteni Hoff parádés alakításának élvezetéhez elengedhetetlen, hogy eredeti hanggal emésszük meg a filmet.) Mindenkinek ajánlom a Terror At London Bridge agyzsibbasztását, aki jól tudja, hogy a „hoffság” akkor a legmulatságosabb, amikor komolysággá fajul.

vlcsnap-2022-06-05-08h48m09s290.png„Tudom, hogy azt mondtam, többé nem akarok lőni, de ha lőni kell, akkor lőni kell!” 

Ráadás:

Hoff mester leghangulatosabb autós dala

adrienne_barbeau_002.jpgEgy kép azoknak, akik hiányolják a Terror At London Bridge-ből az egyébként nem szégyellős Adrienne Barbeau fedetlen kebleit

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Az éjjeliőr és Hazárd megye bombanője (18+)

Charlie angyala az oligarcha ellen (18+)

Az ördög lánya ellenszegül (18+)

A veszett farmer és a Playboy-modell (18+)

O. J. Simpson a sivatagi pokolban (18+)

A kebelcsoda és a klónozás csodája (18+)

Gyilkos macskanő Egyiptomból (18+)

Kim Basinger és a szerető, akit senki sem talál (18+)

Leslie Nielsen az agymosó szekta ellen (18+)

Kurt Russell az istenek nyomában (18+)

Óvakodj az indián serifftől! (18+)

A ruha, amely minden nőből gyilkost csinál (18+)

Amikor Kirk kapitány örömlányokhoz járt (18+)

Farkasember-vadászat Kaliforniában (18+)

A Bond-amazon és a sátán kutyája (18+)

Díva a nappaliban, hulla a pincében (18+)

Szabadíts meg minket a kapzsiságtól! (18+)

Kukkoló szerelmesek a toronyházban (18+)

A Delon-vetélytárs hippi békeharca (18+)

Larry Hagman a félelem erdejében (18+)

Bankárhúsra vágyó falka (18+)

Piszkos Carey, a kórházi igazságosztó (18+)

Charlie angyala és Hitler autója (18+)

A rendőr, aki nem ismer kegyelmet (18+)

Az élve eltemetett feleség (18+)

Sikíts, csini Peggy! (18+)

Dobermann a sztárénekesnő férje ellen (18+)

Debbie Harry, a szextelefonos kisasszony (18+)

Raquel Welch: Szexi go-go táncos életveszélyben (18+)

Így nem lehet egy hölggyel bánni! (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr6217848641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2022.06.06. 09:41:03

Láttam néhányat David gagyi mozifilmjei közül (voltak nem gagyik is?), de ez valahogy kimaradt. Természetesen pótolni fogom. Imádtam a Knight Riderben, amelyben mindent csinált, ami egy komoly akcióhőstől elvárható, de futhatott akármennyit, sose fulladt ki, sose izzadt meg, a haja is mindig frissen ondolált maradt.

A subidubi zenék nagy rajongójaként nagyobb rokonszenvvel fogadtam Hasselhoff popzenei ténykedését, egynémely dala nálam már popklasszikus. Például a Looking for Freedom (kevesen tudják, hogy ez egy tíz évvel azelőtti Marc Seaberg-sláger feldolgozása), a Crazy for you és a Do the limbo dance.

www.youtube.com/watch?v=erDn_UMMHyg

Teakbois · retrokult.blog.hu 2022.06.06. 10:09:14

@Field64:

Hoff nálam még háromszor bukkan majd fel: egy másik horrormű, valamint egy sci-fi és egy akciófilm kapcsán.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2022.06.06. 16:23:07

@Teakbois:

Évekkel ezelőtt írtam róla egy életrajzot a popblogomba, amellyel aztán komoly technikai gondok merültek fel, és valahogy törlődött. Három kivételével az összes írást vissza tudtam nyerni a Google segítségével. Az eltűntek közül csak Dalidáét írtam meg újra, Hasselhoffét és a német Okay együttesét már nem.
süti beállítások módosítása