Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Szexbomba a slágerlista élén

Up ’n Coming (1983)

2023. június 03. - Teakbois

Cassie Harland feltörekvő countryénekesnő, és leghőbb vágya, hogy végre bekerüljön az agyonszponzorált sztárok közé. Egy lemezfelvétel alkalmával felfigyel rá a befolyásos promóter, Jimmy King, aki meglátja Cassie-ben a jövő legmenőbb countrypacsirtáját: annál is inkább, mivel az előbb említett felfigyelés után kiadósat kettyintenek Jimmy lakásán. King úr ekképp jellemzi a Cassie-ben rejlő potenciált: „Úgy árad belőled éneklés közben a szexualitás, mint Sanders ezredesből a meggyőző erő, amellyel milliókat vesz rá, hogy a KFC-nél egyenek.” Cassie nemsokára a „mély vízben” találja magát: Jimmy közös turnéra küldi az egykor roppant népszerű, ám mára alkoholistává és pirulafüggővé züllött countrydívával, Althea Andersonnal. Cassie régebben példaképként tekintett Altheára, de amint közelebbről is megismeri a lehető legrosszabb oldaláról, már csak a túlszárnyalandó riválist látja benne. Vajon melyik hölgy nyeri el végül a közönség kegyeit?

up_an_coming_1983.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Stu Segall bostoni származású üzletember és televíziós producer az 1990-es években olyan sorozatokkal hizlalta a bankszámláját, mint a hazánkban is nagy sikerrel vetített Pensacola – A név kötelez − James Brolin (Dobermann a sztárénekesnő férje ellen) főszereplésével − vagy a Lorenzo Lamas (O. J. Simpson a sivatagi pokolban) nevével fémjelzett Renegade – A fejvadász. Noha manapság már sosem nyilatkozik róla, Mr. Segall a 80-as évtizedben Godfrey Daniels álnéven és pornórendezőként alapozta meg a vagyonát, ebbéli minőségében pedig három igencsak jövedelmező alkotást forgatott a legendás Marilyn Chambersszel (Meztelen amazon géppisztollyal), amelyek közül az 1983-ban bemutatott Feltörekvő (Up ’n Coming) a második a sorban. A Los Angeles-i helyszíneken készített pornófilmet a forgatókönyvíró Jim Holliday és a direktori széket elfoglaló Segall a Barbra Streisand és Kris Kristofferson (Véres naplemente) duójával hódító kasszasiker countryzenés opusz, az 1976-os Csillag születik hardcore utánzatának szánta, és a kitűzött célt többé-kevésbé sikerült is elérniük: világhírű ihletőjével ellentétben a Feltörekvő nem kívánja eltitkolni nézői elől az országjáró muzsikusok mindennapjainak olyan, (nemi) szerves részét képező eseményeit, mint például a turnébuszon szopatás.

01_34.png„Tízszer jobb énekesnő vagyok Cassie Harlandnál, és szerintem sokkal jobb nő is...”

02_31.png„Nem értem, mit eszik rajta a közönség.”

03_32.png„Szerinted mi a titka, Jimmy?”

04_33.png„Őszinte leszek veled, Althea: az angyalhangod már a múlté, feloldódott a temérdek whiskyben, ahogy az arcvonásaid meg az alakod is.”

05_33.png„Cassie sportosan csini, nem pedig piásan püffedt.”

06_33.png„Ráadásul az utóbbi időben nagyon okosan elintéztette velem, hogy ő kapja a legtöbb turnépénzt és a legkedvezőbb feltételeket biztosító lemezszerződést.” 

Az amerikai zenebizniszről cinikus portrét festő Feltörekvő címszereplőjeként Marilyn Chambers hitelesen formálja meg a karrierje kedvéért bármiféle szexuális áldozathozatalra képes Cassie Harlandot, akárcsak Lisa De Leeuw (A magánkopó és a kéjsóvár díva) a pályafutása végéhez érkezett és lecsúszóban lévő Althea Andersont. A „lemezszerződés-osztó” díványon döngető Jimmy King szerepében a pornótörténelem egyik legmegbízhatóbb „munkásembere”, Herschel Savage (igazi neve Harvey Cohen) tündököl, aki 1045 „digidugi” filmben bukkant fel öt évtizeden átívelő karrierje során. Savage olyan világhírű színészmesterség-oktatók osztályában tanult, mint a Sigourney Weavert (A nyolcadik utas a Halál) és Al Pacinót (A sebhelyesarcú) is oktató Uta Hagen vagy a Steve McQueent (Pokoli torony) és Marlon Brandót (A nőcsábász guru) továbbképző Stella Adler, de nem bírta kivárni, hogy Hollywood döntéshozói felfedezzék, így aztán elment pornózni. Érdemes megemlíteni, hogy egy aprócska mellékszerepben a „méretkirály” John Holmes (Szex, drogok és rock and roll) is felbukkan a Feltörekvőben: a sittről nemrég szabadult countrysztárt, Charlie Strayhornt alakítja, akitől Cassie zenei tanácsot kér, de annál jóval többet kap tőle... A „művészet” jelen esetben az életet utánozta: akárcsak figurája, maga Holmes is nemrég szabadult embernek számított ekkoriban; a Feltörekvő volt az első filmje, miután kiengedték a börtönből, ahol csaknem fél évet töltött, mivel nem akart vallomást tenni a gengszterfőnök Eddie Nash ellen, aki a jelenlétében agyonveretett négy drogdílert.

13_30.png„Meglepne pár ellenállhatatlan akkorddal, Mr. Strayhorn?”

14_31.png„Majd később, bébi... Előbb pattanj az ölembe, hogy egy húron pendülhessek veled.”

07_32.png„Az éneklés és a szex a mindenem.”

08_31.png„Két pasi egy éjszakára? Meg sem kottyan nekem...”

09_34.png„Ha meg nincs pasi, jöhet nő is.”

10_31.png„Kikérem magamnak, hogy már nem vagyok olyan vonzó díva, mint Cassie! Az ilyen idegesítő megjegyzésektől mindig kedvem támad felhajtani egy üveggel.”

11_32.png„Tessék! Ne mondja rám senki, hogy már fabatkát sem érek az ágyban!” 

A Feltörekvő különleges mivolta annak köszönhető, hogy a filmbéli countryénekesnőket játszó két pornódíva saját maga fakadt dalra, azaz nem mások teljesítményére tátogtak. Marilyn Chambers a 80-as évek elején többször fellépett a Haywire nevű countryformációval Las Vegasban, és ez az együttes kíséri a filmben is. Lisa De Leeuw valós énje és a figurája között meglepően sok a hasonlóság: az általa alakított Althea Anderson ugyanúgy drogfüggő és alkoholista, mint ő maga akkoriban, ráadásul nem téved, amikor azt állítja, hogy sokkal jobb hangja van, mint Marilyn Chambers Cassie Harlandjának. Chambers nem egy Maria Callas, de kellemesen füstös hanggal, valamint remek színpadi kisugárzással rendelkezik, De Leeuw viszont olyan magas színvonalon énekel, hogy simán befuthatott volna a country Mekkájaként ismert Nashville-ben − rejtély, miért nem inkább ezt az utat választotta a pornóvilágba vezető helyett.

15_31.png„Hurrá! Cassie zenekarában nyomulok! Remélem, hamarosan megengedi, hogy közös öltözőnk legyen.”

16_31.png„Mit húzzak, főnökasszony?”

17_29.png„Valami szexiset, amitől én meg a közönség is tűzbe jövünk.” 

Ráadás:

Marilyn Chambers dala a Feltörekvőből

A retro pornóuniverzum legviccesebb dumájú napszámosa, Richard Pacheco (igazi neve Howie Gordon − Kate, a férfifaló tanárnő) Tommy Harper rádiós műsorvezetőt alakítja a Feltörekvőben, aki csak akkor hajlandó adásba tenni Cassie Harland friss dalát, ha a művésznő természetben fizet érte. Cassie elkezdi orális kényeztetésben részesíteni Tommyt, de néhány perc elteltével abbahagyja, és közli az epedező fickóval, hogy majd akkor fejezi be a „melót”, ha a dala Tommy műsorának köszönhetően felkerült a slágerlista élére. Hindsight (Visszatekintés) című memoárjában Pacheco/Gordon így emlékezik vissza a forgatásra:

Épp akkoriban született meg az első gyerekem, és semmi kedvem nem volt pornózni, de a feleségem rábeszélt, hogy vállaljam el a munkát, mert kellett a pénz pelenkára. Két jelenetben szerepeltem: az egyik a félbeszakadó szopás, a másik pedig egy orgia Marilyn, egy Lili Marlene művésznevű hölgy, Herschel, John Holmes és persze jómagam részvételével. Az orális jelenetet egy igazi hangstúdióban, az orgiát pedig egy proktológus Marin megyei házában vettük fel – a tisztességes bérleti díjat kapó doki természetesen nem tartózkodott otthon, pedig biztosan értékelte volna Marilyn és John fő attrakcióját, amikor is John a rekordméretű lőcsét behelyezte Marilyn hátsójába. Marilyn egyike volt azon kevés régi pornószínésznőnek, aki valóban élvezte az anális szexet, még ha közben olyan hangokat is adott ki, mint a nejem vajúdáskor. Ha John egy másodpercre is abba merte hagyni, Marilyn rögtön ráförmedt, hogy mégis mit képzel; azonnal folytassa... Teljesen elképedve figyeltük a stábbal a nagy párost, a jelenet végére pedig Marilyn egy időre olyan tággá vált, hogy akár a kocsimmal is beparkolhattam volna a fenekébe. A félbeszakított szopásról annyit mondanék, hogy nem csupán az általam játszott Tommy Harper, de én magam sem örültem neki, úgyhogy amint végeztünk a felvétellel, felkerestem Marilynt az öltözőjében, azt remélve, hogy majd befejezi, amit elkezdett, de erre sajnos nem kerülhetett sor, mert a férje/menedzsere, Chuck Traynor, már ott várta. Így aztán be kellett érnem Marilyn autogramjával: nem szégyelltem kérni tőle egyet, elvégre sokkal nagyobb sztárnak számított nálam, másrészt nem csak a kollégája voltam, de a rajongója is.

18_24.png„Szóval akkor mire is lenne hajlandó azért, hogy 15 percenként adásba kerüljön a dala, kedves Cassie?”

19_22.png„Tolja le a farmergatyáját, lemezlovas úr, és megtudja...”

20_20.png„Biztos lehet benne, hogy listavezető lesz Önből, kisasszony. Teszek róla!”

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Halálig szexelő tudósok (18+)

13 rabbi a sztriptízbárban (18+)

Amikor Columbo rendőrnője elcsábította az apját (18+)

Marilyn Chambers: Meztelen amazon géppisztollyal (18+)

Kate, a férfifaló tanárnő (18+)

A pornósztár, aki Pavarottival énekelt (18+)

Szexi örökösnők eksztázisa (18+)

A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott (18+)

A legszexibb szobatársak (18+)

Szexőrültek az Orient expresszen (18+)

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik (18+)

Holt örömlányok társasága (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

A legszexibb bosszúálló (18+)

Magnum és a sátán szexi lányai (18+)

Mi a közös Magnumban és az erotika Redfordjában? (18+)

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

John Holmes: Szex, drogok és rock and roll (18+)

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

A szexfilm, amelyben Chuck Norris 1 percig karatézik (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

Dennis Hopper és a vágy szőke tárgyai (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr3518137856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.04. 07:12:48

Volt egy időszak, vmelyik posztodban részletesebben írtál is róla, amikor filmes szempontból is igényes pornókat forgattak, magas szakmai, technikai és színészi színvonalon. Azzal a céllal, hogy ezek az "adult" filmek is társadalmilag szalonképessé váljanak. Aztán jött a tömegtermelés, amire az internet még rátett egy jó nagy lapáttal.

A minap láttam az indexen a pornós "Kovival" készült interjú szalagcímét - az interjút magát nem néztem meg/olvastam el. Annyi az alcímből is kiderült. hogy "Kovi" panaszkodik a mostani alacsony színvonalra. Ami azért vicces, mert a lélektelen, gépies, humortalan szarjaival ő tette a legtöbbet a műfaj hazai lezüllesztéséért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.04. 07:12:50

Chambers kisasszony tényleg nagyon jól és _tisztán_ énekel, egyetlen akár csak icipicit hamis hangot sem produkál - eltekintve a VHS szalag nyávogásától, de az nem az ő hibája.

Az ének bőven egy oktávon belül marad, hangilag nagyon könnyű, és sajnos már soha nem tudjuk meg, hogy birkózott volna meg nehezebb darabokkal.

youtu.be/viQx4KDivPY
best cover ever

youtu.be/WaSy8yy-mr8

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.06.04. 07:39:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

„A minap láttam az indexen a pornós "Kovival" készült interjú szalagcímét - az interjút magát nem néztem meg/olvastam el. Annyi az alcímből is kiderült. hogy "Kovi" panaszkodik a mostani alacsony színvonalra. Ami azért vicces, mert a lélektelen, gépies, humortalan szarjaival ő tette a legtöbbet a műfaj hazai lezüllesztéséért.”

Egyetértek veled. Annyit tennék hozzá, hogy nálunk a műfaj sosem volt olyan színvonalú, mint az USA-ban vagy Franciaországban, ahol gyakran előfordult, hogy a Chuck Norris- vagy a Belmondo-filmek stábja (operatőr, sminkes, díszlettervező stb.) ügyködött a forgatásokon.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.06.04. 07:51:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Írok majd még zenei szempontból is érdekes klasszikus pornófilmekről. Az egyik soundtrackjét például az e cikkben is említett Barbra Streisand komponistája „követte el”.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.04. 08:57:25

Elfelejtettem hozzátenni, hogy köszönet az ezúttal is mind tartalomban, mind stílusban kiváló, gördülékeny, olvasmányos írásért.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.06.04. 09:07:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szívesen! Ha örömet szerzek valakinek egy írásommal, az nekem is öröm. :)
süti beállítások módosítása