Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

A macska és a fogadást elvesztő cicababa

Il gatto (1977)

2023. március 28. - Teakbois

Amedeo Pegoraro és húga, Ofelia egy omladozó bérház állandóan veszekedő és kapzsi tulajdonosai, akik sportot űznek a bérlőik elüldözéséből. Az előbb említett tevékenységükhöz az nyújt inspirációt, hogy egy ingatlanos cég egymilliárd lírát ajánlott az épületükért, amennyiben sikerül kiüríteniük. Amedeo és Ofelia tehát mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakásokhoz felettébb ragaszkodó bérlőit eltávolítsa: a legkülönfélébb módszerekkel mennek az agyukra, kémkednek utánuk, valamint bőszen feljelentgetik őket a leterhelt és szánalomra méltó rendőrfőnök, Francisci legnagyobb bánatára.

il_gatto_1977.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A bérlőcsesztetés közepette a pokoli párosnak a vonzódásra is jut némi ideje: Amedeo a tetőtérben lakó csinos titkárnőhöz, Wanda Yukovichhoz szeretne közelebb férkőzni, aki Róma egyik legkorruptabb üzletemberének, Legrand-nak dolgozik; Ofelia pedig szó szerint szinte orgazmusközeli állapotba tud kerülni pusztán attól, ha egyik lakójukra, a torzonborz hajzatú katolikus papra, don Pezzolára gondol. Ám hiába korbácsolódik fel szexuális érdeklődésük, a duó tagjai tisztában vannak azzal, hogy a kedvenceiket is utcára kell tenniük, ha végre úgy istenigazából meg akarnak gazdagodni. Az amúgy sem lassú mederben csörgedező események akkor lódulnak meg csak igazán, amikor Amedeóék holtan találják Ofelia macskáját, aki, akárcsak gazdijai, szintén a szerencsétlen bérlők idegeit tépázta lehetetlen viselkedésével. Vajon ki a tettes? Miközben antihőseink fényt derítenek az illető kilétére, megszabadulnak a házukban üzemeltetett bordélytól, egy kisnyugdíjas-kinézetű kokaincsempész szimfonikus kamarazenekartól, valamint egy rettegett maffiafőnöktől, akinek a komornyikja egy meleg konzervatív politikussal romantikázik. De vajon mi lesz Wanda és a kommunista érzelmű tisztelendő sorsa? És megkapják-e a remélt összeget a Pegoraro testvérek?

vlcsnap-2022-03-23-08h35m00s051.png„Íme, a macskánk, akit valaki különös kegyetlenséggel tett el láb alól! Követeljük, hogy az egész őrs éjt nappallá téve dolgozzon az ügyön!” Mariangela Melato és Ugo Tognazzi mindenhol kiveri a biztosítékot

vlcsnap-2022-03-23-08h40m13s784.png„Az asztalomra tették! Az én gyönyörű rendőrfőnöki asztalomra!”

vlcsnap-2022-03-23-08h38m21s728.png„Takarodjanak innen!!! Valaki meg hozzon nekem még egy adag nyugtatót…” Michel Galabru dühbe jön, majd gyengélkedik 

Az olasz mozik 1977-ben mutatták be az Il gatto (A macska) című fekete komédiát, amely kiváló ötvözetét nyújtja a kacagtató talján humornak és a népszerűsége csúcsán épp az említett évben túljutó szexi krimiműfajnak, a giallónak. A mű veterán direktora, Luigi Comencini (Forgalmi dugó, Kártyajáték olasz módra, A rendőrfelügyelő) olyan húzóneveket állított csatasorba, mint az egyszer Romy Schneiderrel ágyba bújó, másszor Monica Vittit striciként megkörnyékező Ugo Tognazzi (Olcsó regény, A nagy zabálás, Őrült nők ketrece + Rossz gondolatok) és a kiváló színésznő, Mariangela Melato (A rendőrnő, A tábornok állva alszik, A szerelem és az anarchia filmje), aki a Magyarországon A macska rejtélyes halála címmel vetített Il gatto-ban nyújtott parádés alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó David Di Donatello-díjat.

vlcsnap-2022-03-23-08h41m12s426.png„Razzia van, lányok!!! A gazdag szüleim végre megtudják, hogy kurvának álltam! Csakis azért csináltam, hogy megszégyenítsem őket!”

vlcsnap-2022-03-23-08h36m40s079.png„Mondd csak, Ofelia: az én kedvenc titkárnőmtől vagy a te imádott szentfazekadtól váljunk meg hamarabb?” 

vlcsnap-2022-03-23-08h42m18s545.png„Marx és Jézus ugyanarról beszélt, de ezt a vaskalapos vatikáni feletteseim sosem fogják megérteni.” Philippe Leroy, a balra húzó pap

vlcsnap-2022-03-23-08h43m15s670.png„Ebben a bérházban senki sem normális…” Dalila Di Lazzaro nagy felfedezést tesz

A kiállhatatlan testvéreket alakító színészpároson kívül olyan közismert korabeli sztárok bukkannak fel még a filmben, mint az Indokínát ejtőernyős légiósként megjárt ősmacsó, a don Pezzolát játszó Philippe Leroy (Jó estét, Mrs. Campbell!, Sandokan – A maláj tigris, Az éjszakai portás); az egykor szintén Indokínában és szintén ejtőernyős katonaként harcoló Jean Martin (Szárnyát vagy combját?, A messiás, Rózsabimbó), aki Legrand-t formálta meg; a rendőrfőnökként idegösszeroppanást kapó Michel Galabru (Őrült nők ketrece, Louis de Funès csendőrfilmjei); valamint a szemrevaló és körülrajongott fotómodell, Dalila Di Lazzaro (Frankenstein 80, La ragazza dal pigiama giallo, Phenomena), aki Wandaként vetkőzött neki a szerepének.

vlcsnap-2022-03-23-08h36m14s787.png„Háttal állok a kamerának, így sem Ugo, sem a nézők nem láthatják a simára borotvált puncimat.”

vlcsnap-2022-03-23-08h37m43s999.png„Dehogynem látom, Dalila! Miért tetted ezt magaddal? A sör kizárólag hidegen, a punci meg csak szőrösen jó.” 

Di Lazzaro kisasszonynak köszönhetjük az Il gatto forgatásáról szóló legpikánsabb anekdotát:

Egy időre abba kellett hagynunk a munkát, ugyanis Comencini azt követelte tőlem, hogy a zuhanyzóbéli jelenetemben ne csupán hátulról, de elölről is mutassam meg magam teljesen meztelenül. Ebbe azonban semmiképp sem voltam hajlandó belemenni, ugyanis egy nappal korábban elvesztettem egy fogadást, aminek következtében csupaszra kellett borotválnom a puncimat. Rettentően szégyelltem magam emiatt (ekkoriban ugyebár nem számított divatosnak a szőrtelen punci), és persze senkinek sem akartam az orrára kötni, mi történt velem. A titkolózásom, valamint a tény, hogy nem szándékoztam megválni a bugyimtól, pletykaáradatot indított el a stáb körében. Mindenki azt találgatta, mégis mi rejtegetnivalóm lehet. Ugo Tognazzi, a humorherold, persze folyamatosan ugratott: „Talán valamilyen szekta tagja vagy, amelyik tiltja a bugyitlanságot? Netán férfivá operáltattad magad?” Végül csak felvettük a jelenetet, mert kiharcoltam, hogy kizárólag hátulról mutasson a kamera. Tognazzit persze fűtötte a kíváncsiság, és addig zargatta a varrónőmet, amíg az kifecsegte a titkomat. Aznap este Ugo megjelent a szállodai szobám ajtajában, bekopogott hozzám, majd nekem szegezte a kérdést: „Mégis miféle barom vett rá, hogy kislányosítsd magadat? Nincs szebb egy szőrős puncijú nőnél. A szőrnek is megvan a maga bája. Aki borotválásra kényszerített, az nem nevezheti igazi férfinak magát.” Elmondtam neki, hogyan is történt a dolog, aztán jó éjszakát kívántam.

il_gatto_1977_02.jpg

Ráadás:

A film produceri teendőit a pincérnőket zaklató Sergio Leone látta el, a zenéjét pedig Ennio Morricone (A Jó, a Rossz és a Csúf, Volt egyszer egy vadnyugat, A misszió) szerezte.

22546c539096316.jpgÍrásos emlék abból az időszakból, amikor a fiába beleszerető anyát is eljátszó Sophia Loren az orvosával, férje, Carlo Ponti pedig Dalila Di Lazzaróval lépett félre

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Ursula Andress és a gyilkos villámcsapás (18+)

Meztelennek látok minden nőt! (18+)

Isten megbocsát, Klaus Kinski soha (18+)

Szexi és fotogén vagyok! (18+)

Fellini és a kebelcsoda (18+)

Frankenstein szörnye nagy bottal jár (18+)

A verekedős pap, a zsaru és a gengszter (18+)

A pap, aki bombanővel ragadt a liftben (18+)

Ann-Margret: A végzet asszonya Bejrútban (18+)

Herkules, a nők bálványa (18+)

Franco Nero, a rettenthetetlen cápavadász (18+)

Szőke bombázó a Holdon (18+)

Nászéjszaka a börtönben (18+)

Edwige Fenech szexi karácsonya (18+)

Tisa Farrow: Érzéki amerikai nő Itáliában (18+)

„Romy Schneider küldött, hogy szemen köpjem Önt! (18+)

„Sergio Leone nem hagyta békén a pincérnőket” (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr6017787234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.24. 06:39:56

Hogy mennyire szőrös, az ízlés dolga.
De a szorossága, az vitán felüli szempont.

Killary Fucking Clingon 2022.03.24. 10:06:24

@gigabursch: ez szerszám kérdése, van amelyiknek mindegyik szűk :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.03.24. 20:41:18

Mariangela Melatóra én az Ez igen! (So Fine) című amerikai vígjátékból emlékszem, amelyben a brutális Richard Kiel (ld. Jaws) kikapós asszonykáját játszta, magyar mozikban és tévében is.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2022.03.24. 20:43:51

@Androsz:

Az általad említett film is megérne egy Retrokult-cikket. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.03.25. 05:54:47

Nagyon is. Bár maga a film a 18+ minősítést nem érdemelné ki, de nem csak ezért kedveljük ezt a blogot. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.03.29. 12:11:26

Mekkorát fordult a világ! Manapság a szőröset szokás/illik/kell szégyellni.
süti beállítások módosítása