Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Orson Welles és az olasz erotika királynője

2024. január 16. - Teakbois

Cseppnyi túlzás sem vegyül abba a kijelentésbe, miszerint a 70-es évek közepétől a 80-as évek közepéig a bájos és barátságos Laura Gemser (Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő + Amikor Fekete Emanuelle apácának állt + Mussolini legromlottabb bombanői + A velencei karnevál buja szerelmesei + Az élőhalottak erotikus éjszakái) volt az Itáliában forgatott erotikus filmek királynője, akiből a műfaj „szentségtelen pápája”, Aristide Massaccesi (alias Joe D’Amato, Füstölgő Magnum és tomboló düh + Őrülten szexi éjszakák Amanda Learrel + Emmanuelle szexbosszúja) rendező-operatőr faragott manapság is gyakran emlegetett bálványt. Gemser néha olyan filmekben is tiszteletét tette, amelyekben nem kellett megválnia a ruháitól – a magyar közönség sokáig csak ilyenekből ismerhette: például a Bűnvadászok című 1977-es Spencer & Hill klasszikusban domborított Bud és Terence oldalán, valamint a Tony Curtis egyik legviccesebb anekdotájában felbukkanó legendás színész-rendező, az Oscar-díjas Aranypolgárt megteremtő Orson Welles ölében és autójában üldögélt az 1976-os Elátkozottak utazása (Voyage Of The Damned) kapcsán.

gemser_24_3.jpegLaura Gemser és Orson Welles az Elátkozottak utazása című drámában

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A Stuart Rosenberg (A rettegés háza) direktori felügyelete mellett készült Elátkozottak utazása 937 német zsidó menekülésének a történetét meséli el, akik 1939-ben egy óceánjáró fedélzetén Kubába indulnak egy jobb és békésebb élet reményében. A filmbéli utasokat, tengerészeket és egyéb alakokat megannyi világsztár formálta meg: többek között Oskar Werner (451 Fahrenheit), Faye Dunaway (Bonnie és Clyde + Kínai negyed + Anyu a sztár), Max von Sydow (A Keselyű három napja), Malcolm McDowell (Királyi játszma), Helmut Griem (Elátkozottak), James Mason (Tisztes honpolgárok), Wendy Hiller (Gyilkosság az Orient expresszen), Denholm Elliot (A gonosz lady + Az elveszett frigyláda fosztogatói), Fernando Rey (Az ügyvéd, a prosti és a bosszúállók) és José Ferrer (A vasálarcos férfi + A zsoldos, aki lesmárolta a diktátort). Laura Gemser ezúttal nem csupán nem meztelenkedett, de szótlan is maradt: az Orson Welles által alakított gazdag kubai iparmágnás fiatal barátnőjét játszotta. A férfiálmokat megédesítő színésznő így emlékezett vissza a forgatásra egy 1992-es interjúban:

Amikor kiderült, hogy Stuart Rosenberg olyan külsejű lányt keres, akit a közönség képes lesz kubainak hinni, az ügynököm – próba szerencse alapon − elküldte neki a fotóimat. Nagy meglepetésemre Rosenberg engem választott. Fogalmam sincs arról, látott-e korábban valamelyik fülledt hangulatú, nem épp „családbarát” filmemben. Orson alig bírt járni a testsúlya miatt, de folyton csak evett és evett... Rendkívül művelt ember és kitűnő társalgó volt, de ezen a forgatáson senkivel sem akart diskurálni: amint nem berregett a kamera, a tőle telhető leggyorsabban a kabinjába hömpölygött, és senkinek sem nyitott ajtót. Szegény Faye Dunawaynek sem, aki viszont igencsak beszélni szeretett volna vele. Orsonról úgy hírlett, hogy sem a nehéz természetű dívákat, sem az üres fecsegést nem kedveli, és talán attól félt, Faye duplán lefárasztja − nekem egyébként semmiféle negatív tapasztalatom nem született Dunawayjel kapcsolatban. Az Elátkozottak utazásáról kizárólag kellemes emlékeket őrzök: nem kellett vetkőznöm, sem szöveget tanulnom, sőt szinte mozognom sem, aztán kaptam egy szép summáról szóló csekket. Kár, hogy kevés ilyen lehetőség adódott az életemben, elviseltem volna többet is.

gemser_24_1.jpg

gemser_24_2.jpeg

Ráadás:

gemser_24_4.jpegLaura Gemser Fekete Emanuelleként 1975-ben...

23817_cc_foreignsexstars_12xl_laura_gemser_123_785lo.jpg

23821_cc_foreignsexstars_13xl_laura_gemser_123_91lo.jpg... és a Playboy magazin olasz kiadásának 1976. januári számában

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A brit Marilyn Monroe és az afrikai bálvány (18+)

A seriff és az áldozatszámláló gyilkos (18+)

Az élőhalottak erotikus éjszakái (18+)

Zsarubosszú a sztriptízbárban (18+)

Gioia halálosan szexi fotói (18+)

Fekete Emanuelle Venezuelában (18+)

Emanuelle szexbosszúja (18+)

A velencei karnevál buja szerelmesei (18+)

Amikor Fekete Emanuelle apácának állt (18+)

Mussolini legromlottabb bombanői (18+)

Füstölgő Magnum és tomboló düh (18+)

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18+)

Őrülten szexi éjszakák Amanda Learrel (18+)

Az ördög nászéjszakája (18+)

Repülj és szexelj! (18+)

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr3318026190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2023.01.16. 09:02:37

Egyszer majd valamikor megemlékezem a MovieCopson erről a filmről, amely egyébként megelőzte a híres Holokauszt tévésorozatot, amely az Egyesült Államokban az áttörést jelentette ebben a témában.

Stuart Rosenbergtől a magyar mozik is vetítették a Felkavart víz című krimit, melyben Paul Newman a nejével játszott.

Orson Welles egyébként rosszul tette, hogy kerülte Faye társaságát. A művésznő kétségtelenül nem volt könnyű eset, de arról is híres volt, hogy komolyan veszi a szakmáját, és nem hajlandó droidként engedelmeskedni a rendezőnek, ha nem ért egyet az instrukcióival. Elia Kazan mesélte róla, hogy Dunaway egyáltalán nem az a kedélyeskedő, anekdotázó, locsogó típus, nem is udvariaskodik, és ami a szívén, az a száján. De nincs nála hűségesebb barát, már ha valaki ebbe a rangba kerül nála.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2023.01.16. 09:16:28

@Field64:

Nálam A rettegés háza várható Rosenbergtől. James Brolin nagyot alakít benne.

Gerberus 2024.03.26. 06:15:45

Igazi ennivaló tündérvirág.

Gerberus 2024.03.26. 06:15:46

@Field64: Kérdés persze, hogy eljut e odáig, hisz addig ötször elmarhatja maga mellől azt, aki nem állja az ilyen viselkedést. Aztán Dunaway alaposan kiesett a pikszisből, hisz később már csak olyan szerepek vártak rá, mint a Columbo epizódszerepe.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2024.03.26. 07:35:31

@Gerberus:

Faye Dunaway utolsó nagy dobása volt a Columbo-epizód: hatalmas sikert aratott a jelenléte miatt, és Emmy-díjat nyert vele. Hollywoodban az a szokás, hogy a híres színésznőket (hacsak nem Meryl Streepnek hívják őket) 50 felett átsorolják a B-kategóriába, miközben az európai filmművészet nagyasszonyai még élemedett korukban is játszhatnak főszerepet élvonalbeli filmekben. Dunaway esetében az átsorolás csak részben tudható be a korának, a másik oka, hogy egyre gyakrabban feküdt kés alá, ami nem tett jót a vonásainak.
süti beállítások módosítása