Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Edwige Fenech szexi karácsonya

2023. december 24. - Teakbois

Hogy december 24. miért fontos egyházi ünnepnap, azt teljesen felesleges lenne magyarázgatni, a Föld bolygó lakosságának túlnyomó része tisztában van vele. Hogy december 24. miért fontos zsáner- és szennyfilmes dátum.... na, ez viszont idehaza némi magyarázatra szorul. A következő okból örvendeznek világszerte a retromániákusok e jeles napon: 1948. december 24-én, egy máltai származású papa és egy szicíliai származású mama jóvoltából bukkant fel planétánkon Edwige Sfenek, aki aztán Edwige Fenech (ejtsd: Edvizs Fenek, vagy ha épp úgy tartja kedved: Fenék) művésznéven vált Olaszország első számú szexvígjátékos komikájává és szexkrimis (giallós) hősnőjévé.

10_3.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Mialatt Fenech kisasszony a kiadós vetkőzéssel tarkított filmes jelenéseinek köszönhetően Itáliában, Nyugat-Európa számos országában és az USA-ban is rengeteg sóvárgó hímnemű rajongót szerzett magának az 1970-es évtizedben, Magyarországon a szocialista erkölcscsőszök egyetlen „rázósabb” munkáját sem engedték mozivászonra vagy tévéképernyőre kerülni, úgyhogy nálunk a legtöbben A lator című bibliai témájú tragikomédia „legnézhetőbb” szereplőjeként emlékeznek rá, nem pedig mondjuk fehérmájú fotós hölgyként az egyik leperverzebb talján erotikus thrillerből vagy egy sorozatgyilkos zongoraművész dögös barátnőjeként. Bár Edwige-t főleg a B-vonal romlott lelkű zsenijei, például Sergio Martino (James Bond kedvese az óriásaligátor ellen + A riksás, a sztriptíztáncosnő és a boszorkány + Bombanő a kannibál isten hegyén) és Lucio Fulci (Beatrice Cenci) foglalkoztatták, olykor a leghíresebb olasz mozicsillagok oldalán is megmutathatta, mit tud: Ugo Tognazzi (A macska és a fogadást elvesztő cicababa) a Rossz gondolatok című 1976-os rendezésében a szuperszexi felesége szerepét osztotta rá, Monica Vittivel (Nászéjszaka a börtönben + A kaland + Vörös sivatag) pedig a Szerelmeim című habkönnyű 1978-as vígjátékban bolondozhatott. A sok olasz férfi által a legszexibbnek vélt színésznő egy ideig a sok olasz nő által a legszexibbnek vélt macsó színésszel, Fabio Testivel (A Ferramonti-örökség) élt, majd Sergio Martino bátyjához, Luciano Martino producerhez (Deborah édes teste + Gioia halálosan szexi fotói) ment feleségül, és neki szülte meg Fabiónk fiát − ezt Fenech eleinte büszkén állította, később viszont hevesen tagadta. Az idősebb Martino fivér elhagyása után ő maga is felcsapott producernek, leghíresebb munkája ebbéli minőségben az Al Pacino nevével fémjelzett 2004-es Shakespeare-adaptáció, A velencei kalmár. Rajongója, Quentin Tarantino róla nevezte el Ed Fenechnek a Becstelen brigantik című filmje egyik szereplőjét, a Cathedral nevű, Black Sabbath-hatású brit metálbanda pedig Edwige’s Eyes címmel írt dalt a tiszteletére. 

01_3.jpgEdwige Fenech Sergio Martino Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave című erotikus thrillerjében

04_4.jpgA Rossz gondolatok forgatásán Ugo Tognazzival

03_3.jpgA Szerelmeim egyik jelenetében a Legyetek jók, ha tudtok Fülöp atyájával, Johnny Dorelli színész-popénekessel

06_4.jpgA Marino Girolami (Repülj és szexelj!) által rendezett erotikus komédiában, a Grazie... nonna-ban

02_15.jpgAz Alle Kätzchen naschen gern című pikáns német vígjátékban

07_2.jpgA Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer? című szexi és véres krimi reklámkártyáján

08_2.jpgAz „osztrák Alain Delonnal”, Robert Hoffmann-nal a Le calde notti di Don Giovanni című komédiában

09_2.jpgQuentin Tarantinóval a Becstelen brigantik olasz premierjén

05_1.jpgEdwige Fenech többször is felfedte bájait a Playboy magazin olasz kiadásában

Ráadás:

Edwige Fenech egy 1970-ben adott interjúja alapján rockrajongónak mondható, a kedvenc előadói pedig Jimi Hendrix és Otis Redding, akiktől az alábbi két dalt különösen szereti.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Aki vakon is kukkolta a szupermodellt (18+)

A seriff és az áldozatszámláló gyilkos (18+)

A zongoraművész és a Playboy-modell (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Az élőhalottak erotikus éjszakái (18+)

Vénusz lovaglópálcával (18+)

Emberi fül a szexi topmodell hűtőjében (18+)

Szexi és fotogén vagyok! (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr5718009568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2022.12.24. 15:44:22

A művésznő igazán megérdemli, hogy nagy Fenechet kerítsünk neki. Nézzük meg például a Tarantinóval közös fotón! Ki hinné, hogy 61 éves volt már akkor?!

Huszonévei elején még két Susanne-filmben domborított Tordai Teri mellett, és bár főleg pikáns vigjátékok gyakran vetkőző szépségeként emlékezünk rá, jellemábrázólói képességekben sem szenvedett hiányt. Erre egyrészt példa egyik legjobb filmje, a Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave, másrészt az a tény, hogy Fellini rá is gondolt, amikor színésznőt keresett Vegye-vigye szerepére az Amarcord (1973) című filmjébe. Valljuk meg, Signora Fenech sokkal hihetőbben mozgatta volna meg a kamaszok fantáziáját, mint az akkor már 42 éves Magali Noël. A Maestro azonban fogyókúrát írt elő – talán túl nagynak tartotta Fenech fenekét? –, amire viszont Edwige nem volt hajlandó.

Edwige-re a legtöbben alighanem A lator című filmből emlékeznek, ámbár láthattuk Monica Vittivel (Szerelmeim) és Celentanóval (Ász) is komédiázni. A nyolcvanas évek végétől színésznőként már ritkábban látható, producerként viszont egyre aktívabb lett a szakmában.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.26. 01:40:53

Az, hogy én "csak" A latorból emlékezhetek rá, úgyszólván bűnös félreminősítés, mert azok az emlékek bizony nagyon is mélyre vésődtek, és a nevét az elmémbe gravírozták. Negyven éve az olyan zavar nélküli meztelenkedés nem sokszor volt moziban látható, tulajdonképpen nem is érthető, a sok cenzúrázásról szóló apró régi történet ismeretében, hogy hogyan is engedhették moziba ezt a filmet. Meztelen nők és vallás, kétféle "méreg" egyetlen filmben, simán elkaszálhatták volna. Persze elképzelhető, hogy én ezt annak idején a Filmmúzeumban láttam, oda eljutottak formabontó filmek is.

Megemlítendő, hogy mindezek ellenére nem csupán egy bombanő, hanem remek színésznő is.

@Field64: "Nézzük meg például a Tarantinóval közös fotón! Ki hinné, hogy 61 éves volt már akkor?!"

Bizony ez nekem is feltűnt.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2022.12.26. 08:09:03

@Androsz:

Valóban remek színésznő. Előbb-utóbb írok arról a filmjéről is, amelyben kettős szerepben látható: fennhéjázó feminista bírónőt és annak buta cicababa ikertestvérét játssza.
süti beállítások módosítása