Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Mi a közös Magnumban és az erotika Redfordjában?

2024. február 08. - Teakbois

Az éhség Hollywoodban is nagy úr, ezért a leendő sztárok akár még reklámfilmekben is vállalnak felbukkanásokat annak érdekében, hogy megkeressék a villanyszámlára valót. Így fordulhatott elő, hogy a 70-es években két – mellesleg egyazon évben és államban született − igazi macsó is a filmes csengésű Close-up (a szakzsargonban a kifejezés közeli felvételt jelent) fogpasztát népszerűsítette. Egyikük néhány évvel később piros Ferrarival üldözte Hawaii országútjain a rosszfiúkat, a másik viszont az alsónadrágjában hordja „töltött fegyverét”.

39719aaa0ddddf10c688e1c35502fbfc_1.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Tom Selleck 1945. január 29-én jött világra a Michigan állambéli Detroitban. A 193 centi magas ifjúvá érő Tom a kosárlabdázás és a baseball mellett leginkább a színészet iránt érdeklődött, és végül e tevékenység hozta meg számára a világhírt – ám csak hosszú évek kitartó munkáját követően. Tomunk első televíziós jelenése egy 1965-ös randiműsorhoz, a The Dating Game-hez köthető, amelyben ő volt az egyik párkereső agglegény. A jóvágású fickón megakadt a Pepsi-Cola egyik fejesének a szeme, így Mr. Selleck hamarosan az üdítőitalt ajánlgatta a tévében saját maga helyett. Noha tévéfilmekben és B-kategóriás exploitation művekben − mint például az ördög szexi lányait ellene fordító 1972-es Daughters Of Satan − már a 70-es évek elejétől kapott főszerepeket, A-kategóriás mozifilmekben csak azt követően sikerült sztárként domborítania, hogy 1980-ban ő lett minden idők legbajuszosabb és legviccesebb szívtipró tévés magánhekusa, azaz Thomas Sullivan Magnum. Az egzotikus hawaii helyszíneken sportkocsival száguldozó és gyakran ügyetlenkedő rokonszenves detektív a 80-as évtized meghatározó popkulturális figurájává vált, Selleck pedig televíziós ikonná.

selleck_24_2.jpgTom Selleck Thomas Magnumként

Tom Selleck 1977-ben és 1979-ben is reklámozta a Close-up fogkrémet. Az első „filmetűdben” a haverja figyelmébe ajánlja, mondván, a pasas barátnője sokkal jobban fog örülni, ha választottja Close-uptól tiszta szájjal érkezik a légyottjukra, mint ha előtte hagymás rostélyost fogyasztana. A másodikban Tom egy sötétben tapogatózó és az áramot visszakapcsolni vágyó pár tagjaként jelenik meg, aki megérzi kedvese leheletén a Close-upot, és ettől rögtön „papásmamásozhatnékja” támad.

Robert Everett 1945. november 30-án született Michiganben. 1965-ben, a Baylor Egyetem diákjaként kezdett színészettel foglalkozni, és még ugyanebben az évben részt vett a legnevesebb amerikai színiiskola, az American Academy of Dramatic Arts versenyén. A 24 ezer jelentkező közül csupán tizenhat nyert felvételt a híres intézménybe, és Everett ezek egyike volt: Shakespeare A makrancos hölgy című darabjának egyik monológjával győzte meg a döntnököket. Everett nagy lelkesedéssel kezdte meg tanulmányait az akadémia New York-i épületében, de a diplomázása után hamar rá kellett döbbennie, hogy akár tíz évet is eltölthet a szakmában arra várva, hogy egy befolyásos filmproducer felfedezze. Amikor elege lett a fárasztó színházi munkákból (számos államban turnézott vándortársulatokkal), aktuális élettársával, a színésznő Kathie Finchcsel úgy döntöttek, hogy a könnyű pénzkereseti lehetőséget (napi 100-200 dollárt) ígérő pornóiparban fogják kamatoztatni a hétvégi swinger partikon szerzett tapasztalataikat. Finch idővel pályát módosított, Everett azonban Eric Edwards művésznéven – színjátszói tehetségének és folyamatos övön aluli „tettrekészségének” köszönhetően – a pornófilmek Robert Redfordjává vált: 2008-as visszavonulásáig több száz alkotásban játszott, köztük olyan klasszikusokban, mint a Szexőrültek az Orient expresszen.

edwards_24_1.jpgBobby Hollander rendező (balra) Arcadia Lake-nek és Eric Edwardsnak (azaz Robert Everettnek) ad instrukciókat egy forgatáson 

edwards_close_up.png„Ha Close-uppal mosol fogat, ugyanolyan vonzó pornósztár lehetsz, mint én.”

A 70-es évek elején, amikor még mainstream karrierről álmodozott, Everett szerződést kötött az 1898 óta létező William Morris Ügynökséggel, amely a világ leghíresebb művész-kiközvetítője, és olyanok pályáját egyengette, mint Charlie Chaplin és a Rolling Stones. Everett az ügynökség révén került a Close-up fogkrém egyik reklámjába is (ez a Vimeo videómegosztón tekinthető meg), amelyben a tengerparton heverészve csinos szőke „barátnőjével” arról biztosítja a nézőket, hogy az általuk ajánlott terméktől mindenkinek hófehéren csillog majd a fogsora, azaz sokkal bátrabban fognak smárolni és mosolyogni.

Ráadás:

dlbzscox0aaedag_1.jpgTom Selleck bizony a dohányzást is népszerűsítette, mielőtt Magnumként bűnözőket hajkurászott volna 

article_1.jpg

Robert Everett / Eric Edwards, akinek 500 film és 1500 ejakuláció után sem lankadt… a munkakedve

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A szőke ciklon, aki elcsábította a bérgyilkost (18+)

Kastélyt örököltünk a sátántól! (18+)

Meat Loaf és John Parr, a rock and roll zsoldosai (18+)

Magnum és a sátán szexi lányai (18+)

Marilyn Chambers: A szexbomba, aki tudja, mi a menő (18+)

Marilyn Chambers: Meztelen amazon géppisztollyal (18+)

Drakula női Erdélyben tvisztelnek (18+)

A fizetett kukkoló és a rocksztár felesége (18+)

Szexbomba a slágerlista élén (18+)

Halálig szexelő tudósok (18+)

13 rabbi a sztriptízbárban (18+)

Szexi örökösnők eksztázisa (18+)

Kate, a férfifaló tanárnő (18+)

Amikor Columbo rendőrnője elcsábította az apját (18+)

A pornósztár, aki Pavarottival énekelt (18+)

A legszexibb szobatársak (18+)

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik (18+)

Szexőrültek az Orient expresszen (18+)

Holt örömlányok társasága (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

A legszexibb bosszúálló (18+)

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

John Holmes: Szex, drogok és rock and roll (18+)

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

A szexfilm, amelyben Chuck Norris 1 percig karatézik (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

Dennis Hopper és a vágy szőke tárgyai (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr5418044280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2023.02.10. 09:34:10

És egy klasszikus fogreklám: „Egy szem foga mire vásna? Fogpótlásra, mire másra?” :)

Elementary angol nyelvtudásommal (ami sajnos nem elementárisat jelent) mindig azt hittem, hogy a swinger az a swinget táncoló személyt jelenti. :)

Szóval, hogy Komár Lászlót idézzem: „meg kell tanulnom még néhány segédigét”. :)
süti beállítások módosítása