Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

„Romy Schneider küldött, hogy szemen köpjem Önt!”

2022. május 03. - Teakbois

1970-ben mutatták be az olasz mozik Alberto Bevilacqua „mágikus realista” drámáját, a Mauro Bolognini és Federico Fellini hatását tükröző La califfa-t (A kalifa), amelyben a Sissi-filmek Erzsébet királynéjaként sztárrá vált német színésznő, Romy Schneider egy olyan, Irene nevű munkásfeleséget alakít, akinek a férjét megölik egy tüntetésen. Az erős jelleme és vezéri tulajdonságai miatt női kalifaként emlegetett Irene hangadó agitátorrá lép elő a halálesetet követően, majd egy reformok meghozására hajlandónak mutatkozó gyáros szeretője lesz, akit az olasz filmtörténelem legendás művésze, a máskor börtönben nászéjszakázó Ugo Tognazzi alakít. A lassú tempójú, ízig-vérig művészfilm La califfa-ból a retro ízek szerelmesei az Ennio Morricone által komponált zenéjét tartják a legértékesebbnek – Ugo Tognazzi jó barátja, a kiváló rendező, Dino Risi (Fehér telefonok, Egy nő illata, Előzés) viszont nem emiatt őrizte meg a filmet az emlékezetében, hanem egy bizarr anekdota okán, amelyet Ugónk maga mesélt el neki.

califfa_03.jpgRomy Schneider és Ugo Tognazzi, a La califfa rendhagyó szeretői  

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Risi I mie mostri (Szörnyetegeim) című 2004-es önéletírásában idézi fel Ugo Tognazzival kapcsolatos élményeit. Risi a színészt a legnagyobb valaha élt „igazi” Casanovának tartotta, akit – lepedőakrobatai teljesítménye miatt − valóban imádtak a nők, sőt tucatjával borultak a lába elé. Közszájon forgott az az eset, amikor Tognazzi egyetlen nap leforgása alatt (bár nem egyszerre) lefeküdt egy asszonnyal és annak mindhárom lányával. A La califfa forgatásán Ugo összemelegedett Romy Schneiderrel, akivel az egyik munkanapjuk végeztével elautóztak Tognazzi Tivoli városában lévő víkendházába, ahol a nemzeti ikon kegyetlenül berúgott a dívával, majd a hálóba vezette, ahol rávetette magát, beléhatolt… aztán annak rendje és módja szerint elaludt rajta. Hajnali négykor Ugo arra ébredt, hogy Romy nincs mellette az ágyban, és kétségbeesetten keresni kezdte: a nappali padlóján talált rá a színésznőre, aki még mindig nem heverte ki a közös italozást. Ugo fogta a megatehetetlen Romyt, kicipelte az utcára, leintett egy taxit, és hazaküldte vele kótyagos partnerét.

califfa_06.jpgRomy Schneider fejet hajt Ugo Tognazzi előtt 

Másnap Ugót a forgatási helyszínen álló öltözőkocsija előtt egy két méter magas, sebhelyes arcú és csupa izom fickó várta, aki így köszöntötte:

Jó reggelt, művész úr. Romy Schneider küldött, mégpedig azért, hogy szemen köpjem Önt a tegnap estéért.

Ugo először megszeppent, de legnagyobb meglepetésére képes volt pusztán azzal leszerelni a fickót – és megúszni a szemen köpést −, hogy autogramot adott neki, majd meghívta egy kávéra.

romy_01.jpgromy_02.jpgRomy Schneider a Playboy magazin olasz kiadásának 1980. augusztusi számában mutatta meg bájait. A színésznőt méltató sorokat a La califfa rendezője, Alberto Bevilacqua írta 

Ráadás:

califfa_02.jpgUgo és Romy a filmbéli ágyban

Ugo Tognazzi tanácsai leendő Casanováknak...

A túl szép nőkre nem érdemes időt pazarolni. Azok a nők a legjobbak az ágyban, akik bár viszonylag jól néznek ki, kissé gyári hibásak. Ennek kompenzálása végett ugyanis mindent megtesznek, hogy egy férfi istenien érezze magát velük. Az igazi Casanova akár jelentéktelen külsejű is lehet: a lényeg, hogy nevettesse meg a partnerét, mégpedig sokszor. Azé a nő, aki jókedvre deríti.

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr1117766996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása