Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Ann-Margret: A végzet asszonya Bejrútban

Rebus / Appointment In Beirut (1969)

2022. április 28. - Teakbois

Jeff Miller, a nőhiányban szenvedő idült alkoholista krupié munka mellett kizárólag dorbézolással tölti az idejét a szerencsejátékosok Mekkájának számító Bejrútban. A bepiálva kötekedővé átlényegülő Jeff legborgőzösebb álmában sem gondolta volna, hogy a rendőrség egyszer pont őt szervezi majd be „a nagy rulett-összeesküvés” nevezetű csalássorozat elkövetőinek leleplezésére, pedig végül így hozza a sors. Jeffnek azonban nem csak e slamasztika miatt főhet a feje, hanem amiatt is, hogy belehabarodik a csinos énekesnőbe, Laurába, ő azonban inkább a csalók bandavezérét részesíti előnyben, ha randevúkról van szó.

rebus_1968.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

1969-ben mutatták be a Rebus (Talány) avagy Appointment In Beirut (Találkozó Bejrútban) című bűnügyi filmet, amelyet argentin-olasz-spanyol-német koprodukcióban forgattak venezuelai, angol és libanoni helyszíneken. A mellékszereplői gárdát nagyrészt spagettiwesternekből ismerős fizimiskákkal (Andrea Bosic, José Calvo, Alberto de Mendoza stb.) töltötték fel, a főszerepeket pedig két amerikai sztár kapta. A részeges osztót, Jeff Millert a szép hanghordozásáról, kifogástalan úriemberi modoráról és a koreai háborúban szerzett emberevői hajlamáról híres Laurence Harvey formálta meg, álmai asszonyát, a gonosztevőkkel hetyegő énekes-táncosnőt, Laurát pedig Ann-Margret, aki Harley-Davidsonja nyergében máig ugyanolyan otthonosan érzi magát, mint egykor Elvis Presley ölében. A forgatókönyvet a pincérnőket zaklató Sergio Leone jó barátja, Sergio Donati „firkantotta le” két habkönnyű zsánermeló között (ezek közé tartozott a holdbéli szőke bombanőt felvonultató ...4 ...3 ...2 ...1 ...morte is), a rendezői feladatokat pedig Nino Zanchin látta el, aki fantasy- és kémfilmek rendezőasszisztenseként kezdte az ipart még az 1950-es évek végén, majd miután a Rebus-szal bejelentkezett a főállású direktorok ligájába, többé nem nagyon kért senki a szolgálataiból.

mv5bytq4zmi2ywmtztvhny00mdfjlwfjmmytyjiyzgyxyta3ymzlxkeyxkfqcgdeqxvymtayndu2ndm_v1_fmjpg_ux1000.jpg„Még nem sejti, de maga egyszer az enyém lesz, Laura.”

mv5bzgq3ndm0nmmtogfjmy00mwuyltlmmwetyjqzzty1nzg4odzmxkeyxkfqcgdeqxvymtayndu2ndm_v1.jpg„Szó sem lehet közös hálószobáról, én ugyanis…”

mv5bndvmnwnizwetyziwni00ndq2lwi0zdqtzwi1mjc3zdjkytfmxkeyxkfqcgdeqxvymtayndu2ndm_v1.jpg„… a pénzzel kitömött idősebb gengszter urakat favorizálom.”

mv5bzti4ndy4zwitztu3mi00ndexlwezotatymyxztzmnzm2mzeyxkeyxkfqcgdeqxvymtayndu2ndm_v1_fmjpg_ux1000.jpg„Temérdek iszonyúan jó nő illegeti magát itt Bejrútban, de nekem akkor is Laura kell…”

mv5bywi0zjdjytytnmq2mc00zmy4lwi0owqtmmuxodlhytvmyze4xkeyxkfqcgdeqxvymtayndu2ndm_v1.jpg„Tessék, Mr. Miller, egy Buddha-szobor… Szíveskedjék minden reggel ezt bámulva meditálni, akkor majd nem tetszik állandóan a szexre meg mindenféle Laurákra gondolni.” 

A régi szép retro időkben sem csupán kizárólag mesterművek termettek, bár értékes és érdekes produkcióból lényegesen több akadt, mint manapság. A Rebus enyhén szólva nem rengette meg a világot, ugyanis minden képkockája arról árulkodik, hogy a szereplői kizárólag a venezuelai és libanoni forgatási helyszínen kivitelezhető egzotikus nyaralás végett adták hozzá a nevüket. Viszont az is tény, hogy a középszerűség és izgalommentesség posványába süppedő gengsztermeséhez a Neruda postása című könnyfakasztó dráma kísérőzenéjével Oscart nyerő Luis Bacalov filmtörténeti mérföldkőhöz illő muzsikát komponált. A Rebus egyetlen igazán emlékezetes jelenetében Ann-Margret eljárja a maga huncutkodásra invitáló táncát, és utánozhatatlan macskanői orgánumával elrecsegi a Take A Chance című Bacalov-örökzöldet. Részben eme dal miatt lett a film soundtrack-je a gyűjtők kedvence, a Retrokult blog egyszemélyes szerkesztőbizottsága pedig e minisláger felidézésével kíván tisztelegni a kirobbanóan szexi alakításokat halmozó életvidám művésznő előtt, akit a hazai közönség elsősorban a Viva Las Vegas (1964), a Testi kapcsolatok (1971) és A szomszéd nője mindig zöldebb (1993) főszereplőjeként ismer. Ann-Margret 2022. április 28-án ünnepli 81. születésnapját.

ann-margret_24.jpgAnn-Margret Lauraként a Rebus forgatásán 

Ráadás:

vlcsnap-2022-04-27-13h39m50s583.pngAnn-Margret és Anthony Hopkins a Magic című 1978-as pszichothrillerben

ann-margret_140.jpg

ann-margret_141.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Szexőrültek az Orient expresszen (18+)

A Delon-vetélytárs hippi békeharca (18+)

Dobermann a sztárénekesnő férje ellen (18+)

John Holmes: Szex, drogok és rock and roll (18+)

Richard Lynch: Sose játssz a tűzzel! (18+)

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

Mi a közös Magnumban és az erotika Redfordjában?

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

Csúcsdísz lett a botrányhős Jézusból (18+)

Sandahl Bergman: Conan buja harcostársa (18+)

Tina Turner miatt vették őrizetbe David Carradine-t (18+)

Ann-Margret: Vadóc díva Harley-Davidsonon (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

Dennis Hopper és a vágy szőke tárgyai (18+)

Reggie Nalder: A lidércnyomás arca (18+)

Peter Fonda, a szelíden lázadó motoros (18+)

Marlon Brando, a nőcsábász guru (18+)

Brigitte Bardot, a motoros díva (18+)

Tisa Farrow: Érzéki amerikai nő Itáliában (18+)

Hogyan nem lett kábítószer-ellenes zsaru Dennis Hopperből? (18+)

„Sergio Leone nem hagyta békén a pincérnőket” (18+)

Joey Heatherton, a tűsarkúval támadó díva (18+)

Jack Nance útja David Lynchtől a hátsó fertályig (18+)

Tobe Hooper, a doki és a Bőrpofa (18+)

Orson Welles: A méret a lényeg (18+)

Ken Russell: A vadember, aki vibrátort adott Anthony Perkins kezébe (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr117817937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása