Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Ann-Margret: Vadóc díva Harley-Davidsonon

2022. április 06. - Teakbois

A svéd származású Ann-Margret Magyarországon leginkább két filmszerepe okán ismert: egyrészt ő játszotta Elvis Presley tűzrőlpattant szerelmét a Király egyik legsikeresebb mozgóképes kitérőjében, az 1964-es Viva Las Vegasban, másrészt ő volt Jack Lemmon kedvese A szomszéd nője mindig zöldebb és a Még zöldebb a szomszéd nője című vígjátékokban. A hazai filmrajongók közül csak a valódi retromániákusok tudnak arról, hogy a vadóc díva komolyabb szerepekben is megállta a helyét (például Jack Nicholson oldalán az 1971-es Testi kapcsolatokban), arról pedig szinte senki sem hallott idehaza, hogy a hatvanas és hetvenes években a keménykötésű Steve McQueen mellett ő számított Hollywood leggyakorlottabb motorozó filmsztárjának. Nos, ezúttal eme helyzetet fogom orvosolni...
ann-margret_26.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A vidámságáról és energikusságáról híres színésznő kora gyerekkorában vált végérvényesen a motorok és a száguldás megszállottjává. A Modern Times Magazine-nak adott 2015-ös interjújában így beszélt szenvedélyéről: 

A nagybátyámtól tanultam meg motorozni még kislány koromban. A családunk a norvég határ közelében lakott, és mindenhová motorral közlekedtünk: ez tűnt a leghatékonyabb módszernek arra, hogy hamar elérjük az úti céljainkat a fjordok és hegyek között. Később, amikor már Amerikában éltem, a Marlon Brando főszereplésével készült A vad óriási hatást gyakorolt rám: ugyanolyan szerelésben akartam repeszteni egy erős motorral, mint Brando. Úgyhogy rögtön a moziélmény után megkaptam apámtól életem első saját motorját, egy Indiant, amelyet aztán számos másik követett. A Harley monstrumok a kedvenceim, de sok más motort is vásároltam már. Természetesen nem bírtam ki, hogy néha ne rosszalkodjak a motor nyergében; egyszer például 193 kilométer per órás sebességgel suhantam végig a meglehetősen kacskaringós Mulholland Drive-on (hozzátenném: hajnali két órakor került sor erre, és alig volt forgalom). Annak idején két ember miatt rettegtek folyton a producerek, nehogy összetörjék magukat az utakon: miattam és Steve McQueen miatt. Mindketten életveszélyesen vakmerőek voltunk, és a lehető legnyaktörőbb mutatványokkal kísértettük a sorsot, de vigyáztak ránk az égiek. 

Ann-Margret több filmjében és a tévéműsorában is megcsillogtatta motorozási tudományát. Néhány ékes példa:

ann-margret-1964-honda-dream.jpg

A színésznő saját Hondáján érkezik a Viva Las Vegas forgatásra 1964-ben

Elvis Presleyvel a Viva Las Vegas készítése közben. A két sztár szenvedélyesen egymásba szeretett, de Ann-Margret nem volt hajlandó feladni a karrierjét az énekes kedvéért, így kapcsolatuk kérészéletűnek bizonyult

8c8d084d9853fe57dd7892e3599d6788.jpg

Az Egy remete Rómában című 1968-as itáliai szatírában Vittorio Gassmannal

Ann-Margret a Big Time című motoros himnuszt énekli 1968-ban a showműsorában

Kivételesen utasként Anthony Quinn mögött az R. P. M. című 1970-es drámában

C. C. & Company című 1970-es motoros filmben Joe Namath partnereként

 

Ráadás:

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr9216751086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása