Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

John Holmes: Szex, drogok és rock and roll

2022. április 02. - Teakbois

Az amerikai popkultúra csupán két személyt ruházott fel eddig félhivatalosan a „Király” titulussal: Elvis Presleyt, aki világformáló hatásúvá tette a rock and rollt, és John Curtis Holmest (1944. augusztus 8. – 1988. március 13.), aki olyan „csodafegyvert” hordott a nadrágjában, amelyet férfiak milliói irigyeltek tőle. Rendkívüli testi adottságának köszönhetően Holmes lett minden idők legsikeresebb és legismertebb férfi pornósztárja, akinek botrányokkal és bűnesetekkel terhelt élete olyan hollywoodi produkciókat ihletett, mint a három Oscar-díjra jelölt 1997-es Boogie Nights, amelyben Mark Wahlberg játszotta Holmes fiktív verzióját; valamint a 2003-as, valós eseményeken alapuló Drogtanya, amelyben Val Kilmer alakította a kábítószer-árus barátai meggyilkolásában máig tisztázatlan módon segédkező szexikont.

holmes_22.jpgFIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A csupán 43 évesen, AIDS-betegsége következtében elhunyt Holmes gyakori vendég lesz a Retrokult blogon, mivel több, ma már klasszikusnak számító filmjét is mélyreható elemzésben szeretném részesíteni. Ezúttal azonban nem a felajzott állapotban állítólag közel 40 centis lőcsmérettel rendelkező Big John szennymozis karrierjéről értekezem, hanem elárulom, mely slágerektől érzékenyült el.

holmes_24_1.jpgLegendás pornósztárok: Marilyn Chambers és John Holmes 

Aki látta Holmes elhíresült, kokainmámorban adott interjúját, az jól tudja, hogy a Király diszkóba szívesen elmerészkedett, a punk miliőtől azonban kirázta a hideg. Az viszont csak a John Holmes: A Life Measured In Inches című 2008-as biográfiából derült ki, hogy az első számú férfi pornósztár leginkább a rockmuzsikát szerette. Kedvenc dalai pedig ezek voltak: 

Led Zeppelin – Stairway To Heaven (1971)

A kelta miszticizmussal átitatott brit világslágert Holmes többnyire akkor dudorászta, amikor fel akart csípni egy-egy nőt, és a helyzetnek megfelelően olykor átköltötte a szövegét.

Lynyrd Skynyrd – Free Bird (1973)

A világ egyik legjobb gitárpárbaját tartalmazó southern rock alapvetést Holmes egyenesen imádta, és valószínűleg akkor is gyakran eszébe jutott a szabad madári mivolt eme himnusza, amikor a Drogtanyában felidézett wonderlandi gyilkossági ügy kapcsán egy időre börtönbe került.

Fleetwood Mac – Landslide (1975)

A máig a földkerekség legtöbb lemezt értékesítő csapatai közé tartozó brit-amerikai alakulat slágere a talajvesztettség nyomasztó érzéséről szól. Holmes, akivel alkoholista nevelőapja mindig közönyösen és kegyetlenül viselkedett, gyerekkori önmagát vélte felfedezni a dal szövegében.

Bread – Everything I Own (1972)

A szerelmük kedvéért bármiféle áldozathozatalra kész férfiak lelkivilágát tükröző soft rock remekmű volt az a dal, amelyet Holmes még a halálos ágyán fekve is többször meghallgatott, miközben végiggondolta földi pályafutását.

vlcsnap-2022-03-31-22h13m53s491.pngJohn Holmes és Veri Knotty a California Gigolo című 1979-es filmben

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE AMERIKAI EROTIKA ÉS EGYÉB RETRO:

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

Holt örömlányok társasága (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

A szexfilm, amelyben Chuck Norris 1 percig karatézik (18+)

A legszexibb bosszúálló (18+)

A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott (18+)

Magnum és a sátán szexi lányai (18+)

Richard Lynch: Sose játssz a tűzzel! (18+)

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

Mi a közös Magnumban és az erotika Redfordjában?

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

Csúcsdísz lett a botrányhős Jézusból (18+)

Sandahl Bergman: Conan buja harcostársa (18+)

Tina Turner miatt vették őrizetbe David Carradine-t (18+)

Ann-Margret: Vadóc díva Harley-Davidsonon (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

Dennis Hopper és a vágy szőke tárgyai (18+)

Reggie Nalder: A lidércnyomás arca (18+)

Peter Fonda, a szelíden lázadó motoros (18+)

Marlon Brando, a nőcsábász guru (18+)

Brigitte Bardot, a motoros díva (18+)

Tisa Farrow: Érzéki amerikai nő Itáliában (18+)

Hogyan nem lett kábítószer-ellenes zsaru Dennis Hopperből? (18+)

„Sergio Leone nem hagyta békén a pincérnőket” (18+)

Joey Heatherton, a tűsarkúval támadó díva (18+)

Jack Nance útja David Lynchtől a hátsó fertályig (18+)

Tobe Hooper, a doki és a Bőrpofa (18+)

Orson Welles: A méret a lényeg (18+)

Ken Russell: A vadember, aki vibrátort adott Anthony Perkins kezébe (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr8617794637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerberus 2024.03.26. 05:58:50

Ezek a dalok sok más ember best of-listáján ott vannak, lám Holmes is ember volt. Mellesleg volt egy durva ügye még a '80-as évek elején, amiből simán kitelne egy bloghoz illő filmecske, íme: telex.hu/kulfold/2021/07/01/a-pornosztar-a-kokain-es-a-negyes-gyilkossag-amiert-igazan-senki-sem-bunhodott-meg

Teakbois · retrokult.blog.hu 2024.03.26. 06:15:17

@Gerberus:

A szomszédjaim is emberek, mégsem érdekelne senkit, ha az ő kedvenc dalaikról írnék. :) Holmes bűnügye nem ismeretlen előttem: a róla szóló csaknem 700 oldalas biográfia legalább 300 oldalon át ezt és a következményeit taglalja, valamint Holmesnak az a barátnője is írt egy 500 oldalas könyvet a kapcsolatukról, aki vele menekült. Holmes gyilkossági ügye és az élete is ihletett egy-egy közismert hollywoodi filmet (Drogtanya és Boogie Nights), de mindkettő harmatgyengére sikerült, noha a róla szóló könyvek alapján zseniális mozgóképes művet lehetne készíteni arról, hogyan teszi tönkre egy férfi pszichéjét az, hogy a Föld bolygó minden lakója kizárólag a hatalmas farkával azonosítja. Csakhogy akad két jelentős probléma: egyrészt Holmes cenzúrázatlan élettörténetét senki sem merné filmre vinni a mai píszís és intimitáskoordinátoros világban, másrészt nevetséges lenne, ha a filmben egyszer sem látszana ereje teljében az említett farok, úgyhogy a hiteles végterméket legfeljebb pornó-Oscarra lehetne nevezni a hagyományos helyett; még akkor is, ha történetesen az év legjobb férfi alakítását tartalmazza.
süti beállítások módosítása