Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Marlon Brando, a nőcsábász guru

2022. március 27. - Teakbois

1968-at írunk… Miközben Magyarországon a Táncdalfesztivál árnyékából próbálnak kitörni a több éves lemaradásban lévő beatzenekarok, az USA-ban és Nyugat-Európában már a pszichedelikus rock az úr, és nem csupán a fiatalság tobzódik féktelen hippi mámorban, de az idősebb generáció(k) számos tagja is, akik kétségbeesetten igyekeznek lépést tartani a változó és erőteljesen bóduló világgal. Ennek tudható be, hogy amikor az ominózus évben megszületett a Candy című se füle, se farka mozgóképes hippivízió, olyan korosabb sztárok álltak benne kamera elé kissé vagy nagyon is illuminált állapotban, mint James Coburn, Charles Aznavour, Walter Matthau, John Huston (A máltai sólyom másodállásban színészkedő rendezője köztudottan nem vetette meg a füvet; munka közben, sőt néha még helyette is szívta), Richard Burton, valamint Marlon Brando.

01_2.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

A Terry Southern és Mason Hoffenberg azonos című 1958-as botrányregénye (trash erotika a legszégyentelenebb fajtából) alapján készült Candy egy Candy Christian nevű naiv és szőke hippilány története, akit nemes és polkorrektségtől mentes egyszerűséggel szólva kézről kézre adnak a férfiak a lehető legbizarrabb körülmények között. Eközben Dave Grusin (A keselyű három napja) a korszak elszálltságához passzoló kísérőzenéje vagy olyan hippikedvenc együttesek muzsikája szól, mint a rocksztár szót a köztudatba beemelő Byrds és a motorosok nemzetközi himnuszát megteremtő Steppenwolf. A titokzatos Ewa Aulin által játszott Candy-nek többek közt egy Grindl nevezetű önjelölt álindiai guruval is meggyűlik a baja. Grindl − azaz a metálénekesi parókát viselő Marlon Brando − egy kamionhoz kapcsolt lakókocsiban hiteti el a megvilágosodást kereső hölgyekkel, hogy ő aztán tudja, mi fán terem a spiritualitás, holott csak az jár az eszében, hogy miképp tudna minél hamarabb minél több nővel tantrikus ágyakrobatikát végezni.

02_2.jpg

„Sose feledd az óindiai bölcs mondást, gyermekem: A százlábúnak száz lába van, mégsem tud szteppelni.”

03_1.jpg

„És most, hogy elteltem kozmikus energiával, megkeressük a legérzékenyebb csakrádat.”  

Brando évtizedekkel később azt nyilatkozta, hogy a Candy volt a legrosszabb film, amelyben valaha szerepelt, azt viszont elfelejtette megemlíteni, hogy a feladatot jó barátja, a klasszikus pszichedelikus agymenést rendező Christian Marquand (a francia fickó állítólag nagyvilági playboynak sokkal tehetségesebb volt, mint színésznek vagy direktornak) kedvéért vállalta el, akitől ráadásul a gázsija mellé részesedését is kapott a Candy bevételeiből. Brando segített Marquand-nak szponzorokat találni „élete nagy művéhez”, és annyira közeli kapcsolatban álltak, hogy a Keresztapa sztárja róla nevezte el a fiát Christiannak. A kritikusok nem győzték ócsárolni a Candy-t, amely ennek ellenére remekül teljesített a kasszáknál, és az 1968-as év 18. legjövedelmezőbb alkotásának bizonyult. Előbb-utóbb részletesen is bemutatom e blogon, elvégre ez az egyetlen film, amelyben a Beatles Ringóját kanos mexikói kertészként láthatjuk. Már csak ezért is megér egy misét… vagy többet.

Ráadás:

A Byrds és a Steppenwolf Candy-béli betétdalai.

Ewa Aulin a Playmen magazin 1973. januári számában.

05_1.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Brigitte Bardot, a motoros díva (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Az „elszálló” ügyvéd és a bájos hippilány (18+)

Tisa Farrow: Érzéki amerikai nő Itáliában (18+)

Hogyan nem lett kábítószer-ellenes zsaru Dennis Hopperből? (18+)

„Sergio Leone nem hagyta békén a pincérnőket” (18+)

Joey Heatherton, a tűsarkúval támadó díva (18+)

Jack Nance útja David Lynchtől a hátsó fertályig (18+)

Tobe Hooper, a doki és a Bőrpofa (18+)

Richard Lynch: Sose játssz a tűzzel! (18+)

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

Csúcsdísz lett a világ legveszélyesebb rendezőjéből (18+)

Orson Welles: A méret a lényeg (18+)

Ken Russell: A vadember, aki vibrátort adott Anthony Perkins kezébe (18+)

Tina Turner miatt vették őrizetbe David Carradine-t (18+)

Sandahl Bergman: Conan buja harcostársa (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr1216625698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.08.03. 17:46:22

Most már végképp nem tudom eldönteni:
A 'keresőmotorod' vagy az 'adatbázisod' az állatabb...
:-)
süti beállítások módosítása