Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség

2023. december 31. - Teakbois

1977-ben került a mozikba H. G. Wells híres horror + sci-fi hibridjének, az 1896-os Dr. Moreau szigetének második angol nyelvű filmes adaptációja. Az MGM-mel szövetségben dolgozó AIP két férfi szupersztárt állított csatasorba: a megalomániás, laboratóriumában ember-állat szörnyeket teremtő tudóst az Oscar-díjas Burt Lancaster (Az éjjeliőr és Hazárd megye bombanője + A párduc + A bőr), a szigetbirodalmába vetődő hajótörött ifjú mérnököt pedig a rokonszenves Michael York (A zongoraművész és a Playboy-modell) alakította, aki az idősebb Alexandre Dumas regényeiből forgatott testőrfilmek (például: A testőrök visszatérnek) okán nálunk is igen népszerű volt néhány évtizede. Erős mellékszerepek jutottak még olyan kitűnő karakterszínészeknek, mint Nigel Davenport (Negyedik fázis) és Richard Basehart (Országúton), a rendezői székbe pedig a megbízható Don Taylort (Ómen 2. + Végső visszaszámlálás) ültették. A film azonban kifejezetten feszes tempója és John Chambers a maguk idejében élethűnek számító szörnymaszkjai ellenére sem vált kasszasikerré. Ma már elsősorban azok a meglett férfiak emlékeznek rá jóleső érzéssel, akik annak idején kiéhezett ifjakként rohantak az újságoshoz megvenni a Playboy azon 1977-es számát, amelyben a film női főszereplője, az akkor még filmkarrierje elején álló Barbara Carrera (A bombanő, aki 24 évesen született) tárta a világ elé bájait a sziget torz lényeinek társaságában.

carrera_24_3.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.  

Noha a film csupán PG (14 éven aluliaknak nem ajánlott) besorolást kapott, és nem mondható különösebben erotikusnak, a gyártók mégis úgy vélték, hogy azzal tudnak neki igazán nagy hírverést csapni, ha a valóban lélegzetelállítóan mutatós Miss Carrerát a maga pőreségében a szörnyek elé vetik egy képsorozat erejéig. Barbara Carrera 1945. december 31-én született Barbara Kingsbury néven Nicaraguában, helybéli anya és amerikai apa gyermekeként. Hétéves korában a szülei elváltak, az apja pedig magával vitte lányát az USA-ba. Barbara felcseperedvén modellkedni kezdett, és amint e területen komoly hírnevet szerzett, a filmesek is érdeklődni kezdtek iránta.

05.jpg 

carrera_connery_22.jpg Sean Connery és Barbara Carrera a Soha ne mondd, hogy soha forgatásán

Első komolyabb szerepét Rock Hudson mellett kapta az Embrió (Embryo, 1976) című bizarr egzisztencialista horrorban, amelyben a Hudson által alakított genetikus olyan szinten felgyorsítja egy embrió fejlődését, hogy abból szinte egy szempillantás alatt bombanő lesz (Miss Carrera), aki azonban gyilkos szándékúnak bizonyul. Ezt követte a Dr. Moreau szigete, majd e filmnek (és persze a Playboy fotóinak) köszönhetően a színésznő sorra kapta az újabb felkéréseket: játszott Paul Newman oldalán Az idő szorításában (When Time Ran Out, 1980) című katasztrófafilmben, Chuck Norris partnereként a Magányos farkasban (Lone Wolf McQuade, 1983), és Sean Conneryvel a Soha ne mondd, hogy soha (Never Say Never Again, 1983) című James Bond-opuszban.

01_1.jpg

A Playboy 1977. júliusi számában közétett szörnyszerelmi fotókat Chris von Wangenheim készítette a Moreau-film forgatási helyszínén (St. Croix, Virgin-szigetek) egy, a mozgóképes műben szereplő torz alakoknál lényegesen impozánsabb testű férfi modell részvételével. Carrera a következőket mondta a képekről: 

Chris egy igazi „szépség és a szörnyeteg” szcenáriót akart kreálni, és azt hiszem, ez sikerült is neki. Ő így interpretálja Wells regényét. A könyv hangulata viktoriánus, a mi képeink viszont modernek, központi témájuk a szexuális hódítás és behódolás. Néha a férfi a hódító, és a nő hódol be, máskor viszont fordul a kocka.

08.jpg

A Playboy azzal a pazar reklámszlogennel ajánlotta olvasói figyelmébe a cikket, hogy „garantáltan égnek áll tőle minden valamirevaló férfi mellkasszőre”. Amikor 1932-ben elkészült a Dr. Moreau szigetének máig legjobbnak tartott, ám teljes mértékben konzervatív filmes adaptációja Charles Laughton és a magyar származású Lugosi Béla közreműködésével, az akkor már földi léte hatodik évtizedét taposó Wells azt mondta róla, hogy felháborítóan túlzó és obszcén lett. Csak találgathatjuk, mit gondolt volna szegény író Miss Carrera fotóiról… Ja, egyébként milyen színésznő is a hölgy? Remek, ha még nem mondtam volna…

09.jpg

10.jpg

11_1.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

177521_full.jpg

177522_full.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Kirk kapitány belevaló pionírfelesége (18+)

Aki vakon is kukkolta a szupermodellt (18+)

A mozgássérült bombanő és az ékszertolvaj (18+)

A seriff és az áldozatszámláló gyilkos (18+)

A nők bolondja a diliházban (18+)

A bombanő, aki 24 évesen született (18+)

A zongoraművész és a Playboy-modell (18+)

Az éjjeliőr és Hazárd megye bombanője (18+)

William Smith: Aki simán legyőzte Schwarzeneggert (18+)

Az apa, aki felrobbantotta a feministákat (18+)

Unaloműzés és szexpartner-vadászat CB-vel (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr4316625732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2022.10.01. 07:32:31

Ó, Barbara Carrera! A hetvenes-nyolcvanas évek egyik leggyönyörűbb nője a filmvilágban. Egy olyan korszakot szimbolizál, amikor a nők még nem akartak férfiak lenni a filmvásznon (se), és úgy tudtak igazi nők lenni, hogy nem lehetett nem észrevenni őket, pedig nem is mindig vetkőztek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.29. 18:16:27

Én a Magányos farkasban láttam először, és azonnal megjegyeztem őt egy életre. Gyönyörű nő, szexi, egzotikus, és tökéletes alakja van. (És nincs "kockás" hasa. :-) ) Nem tudom, valahogy az az érzésem – és biztos igazam van, csak én sem tudom, miben – hogy ekkoriban még a vetkőzést is máshogy csinálták, ezek a régi fotók szépek.

Néha elgondolkodtam már azon, hogy milyen különös, megszületik egy átlagos, esetleg az átlagosnál szegényebb családban egy kislány, ráncos, aztán pufók, úgy néz ki, mint minden gyerek, és a szülők még legalább tíz évig nem is sejthetik, nem is remélik, hogy valamikor egy gyönyörű nő lesz belőle, aki híressé válik a szépségével.

Ez a szörnyes sorozat is látható volt a Playboyban? Furcsa, nem emlékszem, hogy valaha is láttam ott képeken férfit. Nincs vele bajom, nem vonja el a figyelmet a főszereplőről, csak meglepett.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2023.02.17. 07:05:48

Barbara Carrera és egy Porsche Carrera, hmmm...
:-)
süti beállítások módosítása