Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Dennis Hopper és a vágy szőke tárgyai

2022. szeptember 14. - Teakbois

1984-ben Amerika közkedvelt pornómagazinja, a Hustler azzal próbálta intellektuálisabbnak láttatni magát a valóságosnál, hogy különféle mainstream művészeket kért fel fotósorozatok „rendezésére”, azaz ők hozták az ötletanyagot, amelyből kikerekedett egy-egy képekben elmesélt történet. Természetesen azok éltek a lehetőséggel, akik eleve botrányhősöknek számítottak, így egyáltalán nem ártott a hírnevüknek a kiadvánnyal való közösködés. Először Dennis Hopper, a Bronson-kanyon nőrablója és a Szelíd motorosok olykor meztelenül bolyongó rendező-főszereplője állt csatasorba, aki mellesleg maga is profi fotós (valamint botcsinálta festőművész) volt, és egy olyan képsorozat készítését irányította, amely egy galériában zajló leszbikus együttlétet örökített meg.
hopper_26.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

Hopperre – akit a Hustlerben megjelent méltatás az utolsó nagy amerikai lázadónak titulált – ekkoriban igencsak rájárt a rúd: alkoholizmusa és drogfüggősége olyannyira elhatalmasodott rajta, hogy 1982 és 1985 között csak elvétve kapott valamirevaló szerepet: ideje nagy részét azzal töltötte – két csík kokain és két üveg whisky között −, hogy a Doors-énekes Jim Morrison életéről szóló, Light My Fire munkacímű és soha le nem forgatott filmjének terveit szövögette, amelyet ő maga szeretett volna rendezni. Úgyhogy igencsak jól jött neki az a nem csekély összeg, amelyet a hírhedt „szennylap”-tulajdonos, Larry Flint utalt át a bankszámlájára a pornóvilágban való elmerülésért cserébe.

b_1984_01.jpg„Kölyökkoromtól kezdve lenyűgözött a punci, és amikor csak tehettem, benéztem a nők szoknyája alá. Ezt a szokásomat felnőtté és úgymond megbecsült színésszé érve sem vetkőztem le, sőt…” 

A legendás színész szabad kezet kapott legtitkosabb szexuális fantáziájának fotócikk formájában való megvalósításához, Hopper pedig azzal az ötlettel állt elő, hogy a saját festményei előtt pózoló szőke bombanőket fényképez majd, akik igen hamar egymásra fanyalodnak. A kedélyes hangulatban zajló fotózásra nem csupán Larry Flint látogatott ki (aki mellesleg mély barátságot kötött a magánéletben cseppet sem szelíd motorossal), hanem a tudattágítás pionírjának nevezett hippi-ikon „drogpszichológus”, Timothy Leary is.

hopper_24_1.jpg„Goya, Gauguin, Da Vinci, Michelangelo és Degas mind készítettek pornográfnak minősíthető alkotásokat. Az ő példájukat szeretném követni, de azt persze nem tudom garantálni, hogy az övékéhez hasonló színvonalat produkálok” 

Noha Hopper az 1960-as években fotósként legalább olyan aktívan dolgozott, mint színészként (a Harper’s Bazaar és a Vogue hasábjain jelentek meg a munkái, és kiállítása nyílt a New York-i Metropolitan Múzeumban), valamint az ellenkultúra prominens személyiségeként megannyi orgiába torkolló összejövetelen vett részt, állítása szerint kifejezetten zavarba jött a Hustler fotózásán, és időbe telt, mire képes volt ellazulni − hogy miféle „feszültségoldók” segítségével, azt az előzmények ismeretében nem nehéz megtippelni. Mivel a Hustler nem épp a finom, a lényeget csupán sejtetni kívánó erotika jegyében jelenteti meg kiadványait, e blogon csupán néhány kevésbé merész képet tehetek közzé a hopperi vágyálmok által ihletettek közül. (Aki kíváncsi a teljes fotósorozatra, valamint arra, milyen arckifejezést vág Dennis, a komisz, amint úgymond „fotókészre” állítja be a modelljei szeméremajkait, az a Hustler 1984. januári számát keresse az „antikváriumokban”.)

b26984504542180.jpg

„Szükség volt némi castingra a fotózás előtt, ugyanis azt szerettem volna, ha a lányok „élesben” kipróbálják egymást, viszont az első választottamról kiderült, hogy herpesze van, úgyhogy mást kellett keresnem helyette”

5b4575504542498.jpg

„Bukom a szőkékre… Punci- és popsimániás vagyok, de a jó mellek sincsenek ellenemre. Naná, hogy le akartam feküdni a modelljeimmel! Úgy kellett visszafognom magamat, hogy ne kerüljek én is melléjük a képekre”

d24229504542512.jpg

„Csak azt a nőt élvezet tárgyiasítani, aki maga is élvezi, hogy tárgyiasítják, például művészi értelemben”

2025d6733b31433c81a252caf778c539.jpg

„Larry a szólásszabadság hőse, nagyon tisztelem. Régóta imádom kiverni a magazinjára, de csak nemrég vettem észre, Larry milyen frappáns vezércikkeket ír bele. Tehát a Hustler nem csak az érzékeket stimulálja, hanem az agysejteket is”

fa8412504542527.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Száguldó nőrablók a Bronson-kanyonban (18+)

Hogyan nem lett kábítószer-ellenes zsaru Dennis Hopperből? (18+)

A pornósztár, aki Pavarottival énekelt (18+)

Szexi örökösnők eksztázisa (18+)

A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott (18+)

A legszexibb szobatársak (18+)

Szexőrültek az Orient expresszen (18+)

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

Holt örömlányok társasága (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

Mi a közös Magnumban és az erotika Redfordjában?

A szexfilm, amelyben Chuck Norris 1 percig karatézik (18+)

A legszexibb bosszúálló (18+)

Magnum és a sátán szexi lányai (18+)

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

John Holmes: Szex, drogok és rock and roll (18+)

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr9816717112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása