Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Brigitte Bardot, a motoros díva

2022. július 10. - Teakbois

Az 1968-as a változások éve volt, szerte a világon olyan társadalmi és kulturális átalakulás ment végbe, amilyenre korábban szinte senki sem számított. Benne volt a levegőben, hogy bármi megtörténhet: például az is, hogy Brigitte Bardot (És Isten megteremté a nőt, A megvetés), a franciák kedvenc szexszimbóluma úgy énekel majd számottevő énekhang nélkül motorokról, hogy az kifejezetten fogyasztható lesz.

bardot_22.jpg

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Brigitte Bardot Harely-Davidson című dala nagy slágerré vált Franciaországban, és az amerikai motorgyártó vállalat jó néhány járgányt értékesített Victor Hugo szülőhazájában a művésznőnek köszönhetően. A pszichedelikus sanzont (amelyben a korszaknak megfelelően szitár is hallható) a botrányos életviteléről és szövegeiről híres komponista-énekes, Serge Gainsbourg szerezte, akinek ezúttal nem a polgárpukkasztás járt a fejében: egyszerűen csak egy ódával állt elő, amely a Harley-k dicséretét zengi. Gainsbourg mellesleg egy egész lemezt írt Bardot-nak, akivel rövid ideig viszonya is volt. Amikor a lázadó, alkoholista, szoknyavadász és láncdohányos nemzeti ikon 1991-ben elhunyt, Jacques Chirac (Franciaország köztársasági elnöke 1995 és 2007 között) sajtónyilatkozattal búcsúztatta, amelyben az állt, hogy a politikusnak a Harley-Davidson a kedvenc Gainsbourg-dala.

Brigitte Bardot magánemberként is a motorok, a sportkocsik és a száguldás szerelmese volt a hatvanas és hetvenes években. Ekkoriban teljesen hétköznapi látványnak számított, ahogy a színésznő Párizsban vagy a környékén süvít Triumph Spitfire márkájú autójával, a motorok közül azonban nem a Harley-Davidsonokat, hanem a Yamahákat kedvelte a legjobban.

01_1.jpg

02.jpg

A hetvenes években több fotósorozat is napvilágot látott a díváról, amelyek motorok nyergében örökítették meg. Az alábbi két kép abból való, amelyet a fényképészből lett rendező, Just Jaeckin készített róla (Jaeckin mesterműve az első és egyben legkultikusabb Emmanuelle-film Sylvia Kristel főszereplésével).

03.jpg

04_1.jpg

Ráadás:

A Je t’aime... moi non plus 1969-ben lett világsláger Serge Gainsbourg és Jane Birkin előadásában, az viszont kevésbé ismert tény, hogy Gainsbourg az első verziót még 1967-ben rögzítette Bardot közreműködésével. A fülledt erotikától roskadozó dal (cseppet sem meglepő módon) nem nyerte el Günter Sachs, a díva akkori férjének tetszését, így aztán Gainsbourg Bardot kérésére csaknem 20 évig nem jelentette meg.

bardot_26.jpg

bardot_24.jpgBrigitte Bardot abban a formában, ahogy a férfiak többsége látni szeretné...

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A rendelt legény és a kastély kéjsóvár úrnője (18+)

Michel és Janine, a kéjenc eltévelyedettek (18+)

Szemüveges bombanő puskával (18+)

Belmondo, a hűtlen doki (18+)

Füstölgő Magnum és tomboló düh (18+)

A sátán metálja megőrjíti a lányaitokat! (18+)

Sophia Loren elátkozott románca (18+)

A szőrmebolond Meat Loaf sztriptíztáncosnője (18+)

Fókaromantika Donald Sutherlanddel (18+)

A legszexibb bosszúálló (18+)

Végzetes telefonhívás (18+)

Reggie Nalder: A lidércnyomás arca (18+)

Amikor Emmanuelle a Stasi foglyaként gonoszkodott (18+)

Rutger Hauer: A tengerész összes nője (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr916642428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.11. 17:05:25

S ha ma megkérdezel 100 fiatalt, kb 100 nem tudja, hogy ki volt ő. Nem is ő, hanem Ő!

S ha ugyanannak a 100-nak megmutatod azokat a Yamahás képeket, A felének már se merevedése, se nedvesedő bugyija nem lesz...
S ez már gond!

Pedig valami irtó jó bőr volt fiatalon is.
S amikor idősen elment állatvédőnek és visszavonult a nagyközönség elől, akkor is meg-megtudta mutatni egykori dívaságát.

A zenét ebben a formában nem ismertem.
Viszont, adok egy linket egy másik zsötemhez..., csak úgy. A magyar felirat sokat segít...
www.youtube.com/watch?v=IXVf5_qYt0w
Azr hiszem, nehéz érzelmek nélkül megállni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.11. 20:29:27

Egy csomó teljesen ismert tényt és szereplőt sorolsz. Ja, bocs, csak én vagyok túl öreg. :-) @gigabursch: -nak igaza van, Bardot-t a fiatalok feltehetően a legkevésbé sem ismerik már, pedig egy egész korszak volt hangos tőle. Ilyenkor azt kérdezem magamtól, hogy amikor majd a mai fiatalok lesznek 50-60 évesek, akkor ők kit fognak korszakos emléknek tartani, valamelyik VV-Tökömbercit? Vagy Caramelt?
süti beállítások módosítása