Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Hogyan nem lett kábítószer-ellenes zsaru Dennis Hopperből?

2022. június 12. - Teakbois

Az aktfotósként és nőrablóként egyaránt aktív Dennis Hopper − a Szelíd motorosok és az Apokalipszis most sztárja, Hollywood egyik utolsó nagy lázadója, a hippi érzületű amerikaiak ikonja − 1983-ra eljutott oda, ahová csak a legszégyentelenebb drogfüggők képesek: heroin és kokain keverékével lőtte magát (ez a „koktél” végzett 1982 márciusában a The Blues Brothers főszereplőjével, John Belushival). Ha épp nem a napi adagja beszerzésével volt elfoglalva, a színész „rendelt” nőkkel orgiázott különféle lepukkant hotelszobákban, ugyanis szent meggyőződésévé vált, hogy a maffia vérdíjat tűzött ki a fejére, úgyhogy a hátralévő óráit, napjait, vagy esetleg hónapjait az élvezetek hajszolásával kívánta tölteni. És a munka? Az nem nagyon ment, és Hopper tartalékai fogyatkozni kezdtek… Úgyhogy pont kapóra jött egy nyugatnémet producer-rendező, Ernst Ritter von Theumer ajánlata.

hopper_24.jpgDennis Hopper emberbarát hangulatban

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Theumer – ironikus módon – a DEA (Drug Enforcement Administration – Kábítószer-ellenes Hivatal, USA) igazgatójának szerepét kínálta fel Hoppernek a Jungle Warriors (Dzsungelharcosok) című koprodukciójában, a sztár pedig örömmel elvállata – abban reménykedve, hogy a kiugróan magas gázsiját majd drogokra költheti. A tipikus nyolcvanas évek eleji B-akciófilm egy csapat fotómodellről szól, akiknek a repülőgépét találat éri Mexikó felett, és miután kényszerleszállást hajtanak végre, egy kegyetlen drogbáró fogságába esnek. Az A-vonalból magát a B-világba leküzdő, ekkoriban már cseppet sem szelíd motoros mellett olyan közismert színészek tették tiszteletüket e klasszikus zsánerműben, mint a leginkább egy rosszindulatú Bud Spencerre emlékeztető Paul L. Smith (Éjféli expressz), a szexi tanárnőket és akcióhősnőket egyaránt hitelesen alakító Sybil Danning (They’re Playing With Fire), vagy az ex-sportoló Woody Strode (Rutledge őrmester).

jungle_warriors_1984.jpg

Hoppernek elvileg nem okozott volna különösebb gondot a szerep eljátszása, csupán 17 sornyi szöveget és nagyon kevés fizikailag megerőltető jelenetet kapott. Azonban a stábnak szállást adó cuernavacai hotel személyzete igencsak keresztbe tett Theumeréknek azzal, hogy mindenképp szerettek volna gondoskodni arról, hogy a káros szenvedélyeiről hírhedt színészlegenda otthonosan érezze magát náluk. Ezért aztán Hoppert a legjobb tequilákkal teli minibár várta a lakosztályában, amelynek tartalmát egy szempillantás alatt benyakalta, aztán elindult felfedezni magának a várost. Egy 2001-es interjújában azt nyilatkozta, hogy a tequilát az ízlését jól ismerő személyzet tekintélyes adag LSD-vel „fűszerezte”, úgyhogy amint kilépett a szállodából, máris megrohanták az elméjét a hallucinációk:

Nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy valahol a közelben olyan embereket kínoznak épp halálra, akik azért érkeztek, hogy megvédjenek a maffia bérgyilkosaitól, akik folyton a nyomomban voltak. A pánik hatására rögvest relaxálhatnékom támadt, úgyhogy egy fa tövében maszturbálni kezdtem, amit a járókelők persze nem néztek jó szemmel. Miközben a helyiek a gátlástalanságomon szörnyülködtek, én életem egyik legjobb szexuális élményét éltem át, ejakuláció közben úgy éreztem, hogy eggyé váltam az univerzummal.

vlcsnap-2022-05-15-08h30m45s197.png

Dennis Hopper nem csak szabadidejében, de olykor a filmvásznon is meztelenkedett, például Amy Irving társaságában a Carried Away című 1996-os drámában 

A kozmikus élmény azonban hamarosan rémálomba torkollott, Hopper ugyanis egyik pillanatról a másikra úgy vélte, hogy kígyók és bogarak másztak a bőre alá, az ellenségei pedig a telefonvezetékekből suttognak neki fenyegetéseket. Nemsokára jó néhány UFO-t is megpillantott az égbolton, majd rájött, hogy mindez annak a jele, hogy kitört a III. világháború. Az UFO-k belsejéből telepatikus üzeneteket küldözgető földönkívüliek rábeszélték, hogy vesse le a ruháit: ha meztelenül végigsétál a városon, azzal elősegítheti az amerikai hadsereg győzelmét. Hoppert végül azért tartóztatták le, mert a III. világháborúból azzal is ki akarta venni a részét, hogy méretes kődarabokat vágott a mellette elhajtó autókhoz. A rendőrök lefogták, és megpróbáltak ráadni egy köntöst, de a színésznek sikerült kiszabadulnia a szorításukból, és futásnak eredt. Ekkor a zsaruk már figyelmeztető lövést is leadtak, és felszólították, hogy álljon meg. Hopper megállt, és nem az életéért kezdett könyörögni, hanem azért, hogy lőjék agyon. 

A rend türelmes őrei egy helyi kórházba cipeltek, ahol rögtön kényszerzubbonyt kaptam a köntös helyett. A német producer természetesen kirúgott, és már másnap felraktak egy Los Angelesbe tartó gépre. A repülőn végig azt képzeltem, hogy ég az egyik szárnya, és Francis Ford Coppola követeli, hogy másszak ki rá, mert le szeretné filmezni. Szerencsére az utaskísérőknek végül sikerült megnyugtatniuk.

hopper_25.jpgDennis Hopper az 1970-es évek elején, hippi cowboy üzemmódban 

A beszámíthatatlan Hoppert a barátai beutalták Los Angeles egyik híres drogrehabilitációs intézményébe, a Studio 12-be. (Akkoriban az a szólásmondás forgott közszájon, hogy a hírességek csak stúdióba járnak szabad idejükben: a Studio 54 klubban kiütik magukat, a Studio 12-ben meg helyrepofozzák őket.). Kőkemény kúra után új ember vált Hopperből: olyan ember, aki eljátszhatott egy mocskos szájú gengsztert David Lynch Kék bársony című 1986-os kultfilmjében, és ezzel feltámaszthatta a karrierjét. De ez már egy másik történet…

hopper_24.jpeg

Dennis Hopper és Isabella Rossellini David Lynch Kék bársony című filmjében

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr7016629894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása