Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a legjobb régi zsánerfilmeket!

RETROKULT

RETROKULT

Marilyn Chambers: Meztelen amazon géppisztollyal

2024. január 23. - Teakbois

1972-ben, azaz pontosan 50 éve mutatták be az amerikai pornómozik a Behind The Green Door (A zöld ajtó mögött) című, forgatókönyvvel szinte nem is rendelkező „digidugi” filmet, amelyben Marilyn Chambers (Marilyn Chambers: A szexbomba, aki tudja, mi a menő + Szexbomba a slágerlista élén), az Ivory Snow szappan korábbi családbarát reklámarca egy össznépi orgia fő attrakciójaként popkulturális ikonná nemesedett. Aki 1972 Amerikájában modern és haladó gondolkodású polgár benyomását kívánta kelteni, az bizony ellátogatott valamelyik rossz hírű külvárosi vetítőterembe megtekinteni a Behind The Green Door-t, amelyre a korabeli sajtóbeszámolók szerint olyan hírességek váltottak jegyet, mint például Jack Nicholson (Meztelen hippik és mámorító dallamok + Kínai negyed), Warren Beatty (Bonnie és Clyde), Sammy Davis Jr. (Ágyúgolyó-futam) és Elvis Presley (Elvis Presley legszexibb zaklatója + Elvis és a szépségkirálynő), aki állítólag privát filmgyűjteményébe is vásárolt egy kópiát a „zöld ajtóból”.

chambers_24.jpgMarilyn Chambers immár szappan nélkül

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóim kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A film rendező-producer testvérpárja, Artie és Jim Mitchell életéről 2000-ben egy közismert hollywoodi testvérpár (Charlie Sheen és Emilio Estevez) főszereplésével készült tévéfilm Csak 18 éven felülieknek! címmel, Chambers kisasszony pedig a hirtelen jött sikere folytán rövid időre a „mainstream” filmvilágba csöppent: a Behind The Green Door egyik nézője, egy bizonyos David Cronenberg (Agyfürkészők + Meztelen ebéd) 1977-ben őt tette meg Veszett című hátborzongató vírusmeséje főszereplőjének. A Behind The Green Door a 80-as évek közepére több mint 50 millió dolláros bevételt termelt, amelynek jelentős része Mitchellék orrában landolt fehér por formájában, Marilyn Chambers és impresszárió férje, Chuck Traynor ellenben csak egyszeri és jóval szerényebb összeget tehetett zsebre.

vlcsnap-2022-11-22-20h28m57s087.pngMarilyn Chambers a Behind The Green Door-ban...

chambers_22.jpg... és a Veszett reklámfotóján 

David Cronenberg a Veszett Blu-ray verziójának audiokommentárjában említi, hogy Chambers és Traynor nyugtalanítóan élénk érdeklődést mutatott a lőfegyverek iránt, amelyekből a forgatásra is magukkal hoztak jó néhányat. Az érdeklődés végül befektetést eredményezett: a házaspár 1981-ben társult a Las Vegas-i fegyvermesterrel, Bob Irwinnel, majd 1982-ben megnyitották The Survivor Store nevű közös fegyverboltjukat (és a hozzá tartozó lőteret), ahol minden, a közelgő világvégétől rettegő prepper kellő mennyiségű tölténnyel és Rambónak való mordállyal szerelkezhetett fel. A bolt megnyitását rendhagyó reklámkampánnyal hozták a Las Vegas-iak tudomására: Marilyn olyan fotókkal jelentkezett, melyeken a forgalmazott termékeket nekivetkőzve mutatta be a nagyérdeműnek. A shock and roll műfaj rajongói a Cramps örökbecsű dalának köszönhetően régóta tudják, hogy kevés dolog vadítóbb egy géppisztollyal pózoló és a ruháit leginkább levenni szerető hölgynél. Most a Retrokult olvasói is megismerkedhetnek Marilyn Chambers meggyőző erejű képeivel.

02_1_5.jpg

02_2_4.jpg

02_4_2.jpg

02_5_4.jpg

02_6_2.jpg

02_7_3.jpg

02_8_3.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Kleopátra erotikus álmai (18+)

A brit Marilyn Monroe és az afrikai bálvány (18+)

A seriff és az áldozatszámláló gyilkos (18+)

Marilyn Chambers: A szexbomba, aki tudja, mi a menő (18+)

Drakula női Erdélyben tvisztelnek (18+)

A fizetett kukkoló és a rocksztár felesége (18+)

Szexbomba a slágerlista élén (18+)

Halálig szexelő tudósok (18+)

13 rabbi a sztriptízbárban (18+)

Szexi örökösnők eksztázisa (18+)

Kate, a férfifaló tanárnő (18+)

Amikor Columbo rendőrnője elcsábította az apját (18+)

A pornósztár, aki Pavarottival énekelt (18+)

A legszexibb szobatársak (18+)

A szőke ciklon, aki talán nem is létezik (18+)

Szexőrültek az Orient expresszen (18+)

Holt örömlányok társasága (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

A legszexibb bosszúálló (18+)

Magnum és a sátán szexi lányai (18+)

Mi a közös Magnumban és az erotika Redfordjában? (18+)

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

John Holmes: Szex, drogok és rock and roll (18+)

Uschi Digard és egy bankrabló a vámpírlakban (18+)

A szexfilm, amelyben Chuck Norris 1 percig karatézik (18+)

Russ Meyer: Akinek Hemingway fizette az első menetet (18+)

Dennis Hopper és a vágy szőke tárgyai (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokult.blog.hu/api/trackback/id/tr2517982992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2022.11.26. 15:37:41

Marilyn a műfaj egyik klasszikus és korai sztárja Linda Lovelace mellett. A Behind The Green Door a műfaj olyan klasszikusai közé tartozik, mint a Deep Throat és a The Devil in Miss Jones.

A Mitchell testvérekről talán érdemes megjegyezni (elvégre nem mindenki látta a Sheen tesók filmjét), hogy a siker és a kokó az agyukra ment: Jim 1991-ben agyonlőtte alkoholista, kokainfüggő tesóját. Artie temetésén Marilyn Chambers is búcsúbeszédet mondott. Jim hat év börtönt kapott emberölésért. 2007-ben halt meg, a tesója mellé temették.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2022.11.26. 15:59:10

@Field64:

Így igaz, Mitchellék története klasszikus példája annak, hogyan válhat rémálommá az amerikai álom. A Behind The Green Door és a Deep Throat nem éppen mesterművek, a popkulturális jelentőségük viszont tagadhatatlan. A The Devil In Miss Jones viszont valóban bergmani pornó (ahogy egyes méltatói állítják róla), és előbb-utóbb e blogon is felbukkan majd. Marilyn pedig legközelebb egy olyan film kapcsán kerül sorra, amelyben énekesnőt alakított.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.11.26. 16:47:42

"Sammy Davis Jr. (Ágyúgolyó-futam)"

:D Ő speciel tényleg jó volt az Ágyúgolyó-futamban, ebben az eléggé széteső régi bohózatban, de aki csak ebből ismeri, az nagyon furcsa ember lehet. Milyen furcsa is, hogy ezt az egykori szupersztár énekest és showmant ha filmes környezetben akarjuk azonosítani, akkor még az IMDb is az Ágyúgolyó-futam II-t (!) dobja fel a neve alatt. Akkor már illendőbb lenne ennél, ha az 1960-as Ocean's Eleven-t neveznék meg tőle – aki még nem látta, az ne is igyekezzen megkeresni, mert elég felejthető film volt néhány nagy névvel, a remake ez esetben minden tekintetben jobb –, vagy akkor már legyen inkább valamelyik musicalfilm, a Koldusopera, a Charity, édes vagy a Porgy és Bess, mondjuk. De persze ez csak egy mellékes gondolat volt, nem érdekes.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2022.11.26. 17:21:25

@Androsz:

A cikkekben felbukkanó művészek neve után zárójelben általában az idehaza legnépszerűbb filmjeiket szoktam feltüntetni, hogy minél többen könnyedén be tudják azonosítani őket. Jómagam sem az Ágyúgolyó-fumatot érzem a legkiemelkedőbbnek Davis mozgóképes terméséből, de be kell látnunk, hogy nálunk a legtöbben valószínűleg ebből ismerik. Kiváló komikus, énekes, sőt dobos volt, aki a Sinatráékkal való barátsága miatt viszonylag befolyásossá vált, és elég sok mindent megengedhetett magának, amivel viszont nem szerzett újabb barátokat. Nem kapcsolódott a cikk központi témájához, úgyhogy nem írtam bele, hogy Marilyn Chambers és Sammy Davis Jr. részvételével sor került egy légyottra, amelyet a színésznő striciként jellemezhető menedzser férje, Chuck Traynor hozott össze Chambers karrierjének előmozdítása érdekében. A blogomon nemrég debütált Pam Grier önéletrajzi kötetében érdekes és hosszú anekdota szerepel arról, hogyan sikerült más sztárok segítségével megszöknie Davis villájából, ahol a színész-énekes egy kollégákkal tartott munkavacsora alatt kéretlenül és igen erőszakosan közeledett hozzá: olyannyira nem zavartatta magát, hogy mindezt a méltatlanul megalázott felesége orra előtt művelte, aki évekkel később Grier egyik legjobb barátnője lett.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.11.26. 21:18:42

@Teakbois: "Jómagam sem az Ágyúgolyó-fumatot érzem a legkiemelkedőbbnek Davis mozgóképes terméséből, de be kell látnunk, hogy nálunk a legtöbben valószínűleg ebből ismerik."

Hát épp ez az.

A sztori alapján, amit elmeséltél, ő is eléggé a birtokában lehetett a gazdag és sikeres férfiak néhány jellegzetes rossz vonásának. Igaz, régen ez nem keltett különösebb megbotránkozást, ezért nem is igazán okos erről visszamenőleg véleményt alkotni, azóta sokat változott a világ, kicsit túlságosan is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 06:34:36

Valamiért a férfiak nagyon szexinek tartják a csupán egy bármiféle fegyverbe öltözött amazonokat. Látens femdom vágyak?

larvar0 2024.01.24. 15:41:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a hölgy nagyon szexi volt ruhában és ruha nélkül is, fegyverben és fegyvertelenül, és még a pornóba is belecsempészett egy kis színészetet. Akkor volt sztár, amikor még volt valami sztori a szexfilmekben is és nem Kovi-féle egyenfilmek vagy 5-10 perces internetes videók uralták a piacot, hanem 1-1,5 órás filmszerű alkotások.

Színésznőként a Zs-kategóriában simán megállta a helyét.
A blaxpoitation és egyéb szemét filmek sztárja, az egyik nagy kedvencem, Pam Grier se volt egy hatalmas színésztehetség a 70-es években, a külsejével domborított a vásznon. Annyi színészet Chambers asszonyba is szorult, csak mivel ő pornóban kezdte, ezért eleve leírják. Pedig a kor alsópolcos mozifilmjeiben nála rosszabb színésznők is játszottak.
süti beállítások módosítása